Deprimerande...

Igårkväll hade jag haft en Blingo-träff inne i stan. På vägen hem passade jag på att handla lite så klockan var nästan 20 innan jag kom hem.

Eftersom jag hade en del att bära (påsar, Blingo-väskan, Ellos-paket) så körde jag in bilen till huset.
Medan jag i sakta mak körde genom gården så såg jag hur hemtrevligt det såg ut på alla utsidor. Nästan alla har ljuslyktor stående på bron, vintriga växtarrangeman med snö som dekoration syns här och där och även en tomte skymtar jag. Sitter där i bilen och myser och känner att jag trivs här och det är så mysigt...

Sen kommer jag fram till vårt hus. Och där på bron står en... soppåse!!!!!
Inte alls lika mysigt.
Måste verkligen fixa lite mys på vår framsida nu. Vi matchar inte våra fina grannar.

image597image598
Så här mysigt vill jag oxå ha det på vår framsida!!



image599
Ska nog ta o skaffa mig dessa. 139:- för alla tre hos Biltema. Ka-tsching, tackar tackar.

lite av varje

I helgen var vi ute och åkte snowracer. Oj va Malva tyckte det var kul. Hon ville aldrig sluta åka. Så det blev ganska många vändor upp och ner. :) Albin hade oxå jättekul och älskar snön. Nästa gång ska vi ta med madrassen oxå tänkte vi. Måste köpa Malva en egen pulka, så vi kan va ute och åka på dagarna. Det är ju lite svårt för henne att hålla fast sig på snowracern så den kan vi bara ta när Albin är med. Vill att pulkan ska ha lite ryggstöd och att det finns plats för framtida dagisväska, så vi får leta vidare...

   

1) På väg till backen, Albin ser förväntansfull ut, Malva mest lite avvaktande.
2) Men genast i backen så blev det jättekul!!
3) Se upp i backen...
4) Snowracer och tomteluva - Albin var helnöjd. :)


Idag tog Mats med sig en massa tapetböcker hem från jobbet. Vi ska ju sätta upp en vägg i vardagsrummet och på så vis få ett till rum nere, där ska vi ha kontor. Behöver få bort datorn och alla papper, jag måste ha nånstans när jag Blingo-jobbar och Mats måste ha nånstans att hålla på med sitt flugfiske-grejs. :) Så nångång efter jul ska vi sätta upp väggen tänkte vi, och då behöver vi en ny fondvägg i vardagsrummet eftersom våran nuvarande hamnar i kontoret. Vi tror att vi vill att väggen ska gå i svart... Men oj så svårt det är att välja. Men en hel del andra fina tapeter fanns det. Bland annat dessa:

     

1) Jag ÄLSKAR ju fjärilar, om nån nu missat det. Så denna föll mig helt klart i smaken.
2) Den här gillade jag jättemkt.
3) Fanns även i brunt.
4) Grönt är skönt.
5) Ganska gullig tyckte jag.
6) Det här var dock den enda jag hittade som ev skulle passa på vardagsrumsväggen. Måste ge mig ut på tapetjakt. Alla tapeter ovan är från Boråstapeter.


Sen börjar fler och fler fråga vad barnen önskar sig i julklapp och det är ju alltid lika svårt.
Albin kommer att få ett Playstation2 av oss (shyyy, säg ingenting till honom) så spel till de vore uppskattat. Inga pangpang-spel lr våldsspel bara... Har kollat på tex Hugo, Jungle Party, Eye Toy... Sen _behöver_ han kläder, långärmade tröjor och kallingar, men det kanske inte han tycker direkt. :) Annars är en stor favorit Spindelmannen just nu så kanske nåt sånt.
Malva önskar sig oxå lite kläder, långärmade tröjor där med (hallå, vart tog sommarn vägen?) och strumpor utan halkskydd. Sen vill hon gärna ha en leksaksspis från Micki,  lite kökssaker till den, Dockvagn från Micki ska hon få av oss (mamma håller på att virka ett lapptäcke till den, i rosa gult och limegrönt, tack underbara mamma), en pulka om hon inte får en innan dess, en Expedit-hylla från Ikea till henns rum... Sen kommer jag inte på nåt mer. Men hon gillar djur och små-figurer, hittade dessa häromdagen (klicka HÄR) och dom skulle hon nog gilla.

Nu är det badtajm här hemma. Ha det så gött allihopa. Och vet ni vad? Det är 34 dagar kvar till julafton idag. :) God Jul.

image596
Dagens bild på Malva. Hon bara sprang iväg när jag sa att jag ville ta ett kort, så det fick bli ett med zoom på långt håll istället. :) Busungen min.

Mina älskade barn

Den här filmen fick jag skickad till min mail när jag var i Kina. Gissa om jag grinade...? Oj så underbara barn jag har, 8 sekunder av TOTAL kärlek!!

Hårfager...

Det är inte bara Tilde som har mycket hår. Malva kan då oxå ha tofs minsann!! :)

image584

Efterlysning!!

Om det finns någon där ute som har en sån här snuttefilt utan att behöva den så skulle vi väldigt gärna vilja ha den!! Malvas är sååå trasig och sliten nu.

Den är köpt på Ikea för x antal år sen, tror när Albin var nyfödd o han e ju 7 år nu. Hör av er om ni kan tänka er att göra Malva glad med en ny snutte...

image583

Äntligen en uppdatering.

Veckorna går så fort och tiden räcker inte till. På dagarna kan jag bara inte sitta här för då är Malva all-over-the-place, när hon sover försöker jag röja/diska/tvätta/äta/jobba så då hinner jag inte heller. Och när kvällen kommer är jag så trött så då ids jag inte. Jag vet, jag e en latmask.

Idag har vi varit en vända på stan, det var så jäkla tråkigt att vara hemma så vi stack in en snabbis jag o Malva. Hälsade på Anna, åt lunch och åkte hem igen. Letade egentligen efter en kofta på Gina Tricot (eftersom jag har presentkort där) men jag hittade inte den jag sökte. Får be Annas kompis Marie, som jobbar där, hålla utskik.
Malva somnade i bussen hem och sover fortfarande ute på framsidan så jag passar väl på att blogga lite då.

I förra veckan fick vi blixt-visit av Jenny, Nova och Tilde. Det var jättekul att ses äntligen, var alldeles för länge sen. Barnen hade blivit så stora så. Jenny fick se vårt hus som hon längtat efter länge och kusinerna fick umgås lite. Nästa gång hoppas vi dom a) stannar lite längre och b) tar med sig pappa (min brorsa) Emil. Han fick va hemma och tapetsera lekrummet... *ler*

I helgen hade jag höstens första Blingo-visning, hemma hos Fia. Antalet gäster var kanske inte så stort, men alla handlade iaf och verkade nöjda. Dags att ragga fler kunder. Nån i Luleå-området som vill shoppa kläder?? Säg bara till. :)

Känns som hon inte kommer sova så himla mkt längre så jag slänger väl in lite bilder nu och hoppas på det bästa.

   


1) Bad-galningen Malva. Oj så hon skvätter och har sig, jag får gömma mig bakom duschdraperiet varje gång.
2) Vill du smaka yoghurt?
3) Nähä, då tar jag väl resten då...
4) Här inne i bokhyllan var det väl inge kul att sitta heller...

  


5) Malva mumsar pappas goda älgköttssoppa
6) Albin vill äta allt med nudlar nu för tiden...
7) ... och han har en ganska speciell stil när han gör det. :)

  


8) Snygg tunga va?
9) Hmm... Undra vad Tilde får att äta..? Kanske spiller hon lite...
10) Visst är hon fin Albin o Malvas nyaste kusin?

   


11) Nova poserar
12) Kusin-kärlek
13) Malva förälskade sig i Novas mössa. Ville ha den på sig jämt.
14) Det tog inte lång tid förrän pärlorna kom fram och det skulle göras pärlplattor.





Dansas skulle det göras hela tiden, iaf om man hette Nova Brodin. :)


Ville oxå passa på att visa den underbart fina filmen som Mats skickade till mig medan jag var i Kina. Gissa om jag grät och längtade hem ännu mer efter jag sett den..? Men oj så mkt kärlek. Mina fantastiska barn. Klicka här.

Malva i Viola

Måste bara lägga in en bild på Malva i en speciell Blingo-klänning för en kompis ville se tyget. Uppdatering om oss kommer snart... Lovar.

image568

Ni haow

Jupp, nu är jag tillbaka igen. Tiden att blogga har bara inte infunnit sig, förrän nu. Lr ja, egentligen har jag inte tid nu heller men det får bli ett kort inlägg.

Kina var UNDERBART häftigt, roliga, fängslande, fascinerande, ofattbart och stort. Tar nog ett tag att smälta. Håller på att finskriva dagboken nu ( det tar tiiiiid) så nångång snart ska ni få läsa och se bilder, jag lovar.

Malva kom ihåg mig!!! Hon kramade och pussade mig som om jag aldrig varit borta nästan och det var såååå skönt. Fast när jag frågade om hon kunde säga mamma så sa hon: paa-pa. Demonstrativt. Men det tog bara en dag o så var jag förlåten. :)

Veckan som gått har Mats varit hemma med oss och det har varit sååå skönt. Tog länge innan jag ställde om mig tidsmässigt och ville helst gå å lägga mig 19 på kvällarna för att sen vakna 03 o va skitpigg. Men nu är Mats tillbaka på jobbet och jag är tillbaka som mammaledig igen. Imorse när Malva vaknade så satt vi i sängen och lekte en stund, helt plötsligt vänder hon sig om, lyfter på en kudde, pekar på Mats kudde och säger: paa-pa?? Pappa jobbar, säger jag. O då studsar hon upp ur sängen och ropar efter paa-pa och letar, läääänge. Tror hon trodde att nu var det visst pappas tur att vara borta. Stackars tjejen.

Oj så kul det är att vara med Malva nu. Hon är så ofantligt rolig och vi får skratta HELA tiden åt denna tokiga lilla tjej och alla hennes bus. Har väl aldrig varit så lycklig som jag är med henne just nu. Hon är en fröjd, för det mesta. Men hon har börjat visa ett jädra humör och låter sig inte övertalas i första taget. Farmor hälsar att pappa minsann oxå slängde sig på golvet i förtvivlan när han var liten så vi vet var hon har det ifrån.

Idag har vi varit och hälsat på vår granne Monika och hennes Gustav. Dom har gjort om i vardagsrummet och smällt upp en vägg, så det vill vi oxå göra. Börjar bli sååå sugen på att göra om nu, nu har det varit stiltje länge nog. Vill göra om Malvas rum iaf. Måla om o köpa möbler...

Imorrn är det 1-års fotografering. Ska försöka få med Albin på en bild tänkte jag, får se hur det går. Malva har jättestora utslag runt munnen, sen nappen, så hon ser inte riktigt klok ut. Som tur är har mega-bular i pannan försvunnit iaf.

Avslutar med lite bilder. Måste skicka iväg Albin till scouterna...

  


1) Malva i hennes Kina-klänning
2) Äter yoghurt
3) Spana in korta luggen. O nu har jag dessutom klippt henne runt öronen så nu ser hon verkligen ut som en pojk, men en ganska söt pojk iaf. :)



RSS 2.0