Första veckan på dagis.

Nu vet jag att jag aldrig hade behövt vara orolig. Malva stormtrivs på dagis!!

Hon har nu gått en vecka och verkar va en riktig dagis-unge. :) När jag säger att vi snart ska till dagis så nickar hon febrilt och springer till hallen för att ta på skorna.

Hela förra veckan var inskrivningsvecka, då gick hon korta dagar o jag var med henne mkt. Men ganska snart kunde jag börja avlägsna mig till personalrummet längre och längre stunder och hon brydde sig inte direkt. Hade så roligt med alla leksaker och alla kompisarna.

Så i fredags fick hon sova för första gången, det har jag ju varit lite nervös inför. Men det gick hur bra som helst. Hon hade sovit 1 timme och 20 minuter. Hon hade legat brevid T som oxå är helt ny på dagis och lika gammal, dom hade legat o skrattat och pekat på varann när dom vaknade. Som om dom sa "haha, ligger DU här? Har vi sovit? Va tokigt". Undebart att höra.

Så denna vecka är det upptrappning som gäller. Hon går mellan 9,30-14 varje dag, igår när jag lämnade henne så fick jag en puss o en kram o sen stack hon bara. O ville nästan inte gå hem när jag o storebror kom o hämtade henne på eftermiddagen. Skönt att hon trivs så bra, det lugnar mamma-hjärtat.

Äter bra gör hon tydligen oxå, vissa dagar dubbla portioner. :)
Nu sover hon jättebra på nätterna oxå. Somnar utan knussel klockan 19 på kvällen o sen väcker jag henne vid 07 på morgonen, då ska vi in och väcka storebror och det vill hon inte missa. Så tolv timmar på natten o mellan 1-2 timmar på dagen. Underbart.

Nu är furumonstret är utrotat (fler bilder kommer) så ska vi börja med Malvas rum tänkte vi. Ska bli skönt att få ett eget sovrum. Malva verkar oxå lite störd av oss o vaknar ofta till när vi går och lägger oss.
Nu när jag tänker efter så tror jag Albin var typ 4 år när han börja sova i eget rum. :) När jag bodde ensam så sov han alltid ihop med mig, mkt mysigare så ju. Så Malva är ju riktigt tidig med att få eget rum, OCH sova i egen säng, det gjorde ju Albin nästan aldrig heller.

På måndag börjar jag jobba. Lite läskigt men det ska bli himla skönt faktiskt. Jag älskar att vara hemma men nu får det räcka. Ska bli roligt att då jobba, träffa arbetskamrater och bara vara Jennie.
Ska träffa Åsa/chefen i slutet av veckan och komma fram till ett bra schema bara. Kommer förmodligen att jobba 11-19,30 så Malva får ganska korta dagar på dagis, pappa får hämta varje dag vid 16.30 o jag lämnar vid 10 ca. Känns bra.

image706
Första dagen o nu är vi redo att gå in...

   
Lite bilder från dagis. Leker, väntar på frukt och äter lunch.

image714
Malva myser ihop med farbror Tomas.

 
Malva leker med roboten hon fick av farbror Tomas i julklapp, den var sååå kul tyckte Malva, hon leker med den jämt. Tusen tack Tomas och Therese!!

Stora nyheter!!

Idag har Malva kissat på pottan!! Whohoo stor dag i mitt mammaliv.

Hon brukar leka med den då och då, dockan ska kissa o nallen ska kissa o Malva försöker men nää, de kom inget.
Men så plötsligt händer det. Idag kom det äntligen. Oj vår stora lilla tjej.

image703
Återanvänd bild.

Underbar helg.

Vi har haft en helg fylld av snöäventyr och sköna stunder.

Igår promenerade jag o Mats, Malva sov i vagnen, till Gammelstan o handlade lite grejs. Albin stannade hos Malvas farmor, lite för långt för honom att gå. Det toksnöade o var oplogat o jäkligt, vagnen var tung att skjuta på men vi kämpade på. Skönt att få röra på fläsket litegrann.

Sen gick vi hem till farmor och såg hockey. (Wohoo). Väl hemma igen åt vi tacos och godis och hade det så mysigt hela kvällen.

Idag har vi varit ute och skottat och byggt snögubbe. En väldigt snygg gubbe som nu pryder vår baksida. Jag o Albin har även test-gått till Malvas dagis för att se hur lång tid det tar. Lr vi och vi... Jag gick och _släpade_ på en nästan 30kg tung 7-åring som satt så skönt på en snowracer. Det var tuuungt och jag var helt svettig när jag kom hem. 20 minuter tog det enkel väg iaf, kanske lite kortare när jag inte har massor att släpa på. :)

Imorrn klockan 9,30 ska Malva infinna sig på dagis. Spännande!! Bara en timme nu första dagen men jag tror det kommer gå bra. Lr jag hoppas det iaf. Men det tror jag nog, hon verkar va en riktig dagis-unge den där. :)

Här kommer lite bilder från vår helg.

  

1-2) Så här ser det ut för jämnan här hemma tycker jag. O gissa vem som är boven..?
3) ... Jo, hon står här! Kan ingen tro att hon är Jungfru o pedant. Stackars mamma får plocka hela dagarna.

image696
Ute i snön o leker. Kämpigt att ta sig upp ibland bara, men det går tillslut. :)


   

1) Syskonen leker i snön.
2) Fin snögubbe va?
3) Ögon måste den ju ha.
4) O nu är den klar. Visst blev den fin? Och stor. Albin e stolt.


 

1) Rulla rulla rulla.
2) Syskonen högst upp på stora snöbollen. Snoret rinner o allt e precis som det ska när man är ute o leker i snön.

Så där ja. Nu har Malva lagt sig och Albin sitter och ser Ronja på tvn. Vi ska ha tv-spelskväll, Albin fick nämligen ett nytt spel i veckan av Farbror Emil, Jenny, Nova och Tilde. Tusen tack. Ha det så bra allihopa.

Säg gärna hej här nedanför i kommentarer, jag hör att det är många som är här inne o läser men det är nästan aldrig någon som säger hej. Jag blir så glad för kommentarer nämligen... :)

En liten teaser

Här hemma pågår Projekt Utrota Furumonstret och vi har kommit en bit på väg, men är inte riktigt klara än.

Men en liten teaser kanske ni vill ha... Det blir såååååå snyggt, känns som en helt ny trappa och vi är väldigt nöjda med resultatet.

image689
Trappen i fredags... Furumonstret lever än.

image690
Trappan igår, lördag. Ett lager färg...

image691
Trappan just nu, söndag. Två lager färg och furumonstret är besegrat och utrotat. Tjohoo...

Nu väntar ett lager färg till, ska sätta upp ledstången och resten av spjälorna och måla ett mörkgrått fält bakom den vita stången. Tyvärr har vi kvar den hemska bruna filten på stegen än så länge, men dom ska bort när vi hittat ett pengahål nånstans och bytas ut till ek-steg. Can´t wait...

Malva a.k.a Bubbles

Malva älskar att bada. Man kan inte ens säga ordet "bada" här hemma nå längre utan att hon börjar ropa och springer till toa-dörrn och börjar knacka. Helst ska det badas varje dag, gärna flera gånger om dagen.

Och alltid ska det vara bubblor, måååånga bubblor. Hon är bubbel-galen helt enkelt. Om jag står o diskar så pekar och väser ut "bubblor", likadant om hon ser nåt koka på spisen. "Bubblor". Hon hinner inte ens i badkaret innan hon börjar ropa och peka på flaskan.

Hon är ganska lik fisken Bubbles. Alla ni som sett filmen Hitta Nemo vet vem jag talar om. Den lilla gula fisken i akvariet som är helt tokig i sina bubblor.

image687
Malva..?


Vill oxå passa på att tipsa om bästa bubblorna på marknaden, vi vet, vi har provat en del. Och denna tar priset, bäst i test. Mkt bubblor, luktar gott och bubblorna försvinner inte på 3 minuter utan finns kvar hela badstunden, och den är lååång. :)

Här ser ni flaskan:  De andra två flaskorna är oxå bra och används här hemma åt båda barnen.


Skräckblandad förtjusning.

Ikväll var vi på dagismöte. Malva börjar dagis om 11 dagar. Hjälp... Våran lilla tjej.
 
Vi har fått plats på ett dagis som inte låg på vår önskelista, den ligger långt bort och åt helt fel håll. Vi står kvar i kön för det dagiset vi vill in på och hoppas få plats till hösten. Nu försöker vi gilla läget och hitta ett sätt som får lämning att funka så smidigt som möjligt.

Hursomhelst, så var vi idag på föräldrarmöte och fick hälsa på i lokalerna. Allt verkade jättebra och jag kom på mig själv att sitta när med skräckblandad förtjusning. Vår lilla dotter ska börja dagis. Mammaledigheten är slut och någon annan kommer tillbringa fler timmar/dygn med min dotter än vad jag kommer att göra.

Huset är jättemysigt. Ett gammalt hus med flera smårum och mysiga utrymmen. Hon kommer att stormtrivas, det vet vi båda två. Det finns en liten hylla där med namnet Malva på. Där ska hon hänga sin lilla jacka och lämna sin lilla mössa varje dag. Det finns ribbstolar där hon kommer klättra som Tarzan och dockvagnar, pysselbord och ena med det fjärde. Hon ska sitta där och äta mat varje dag (ser nån till att hon får i sig tillräckligt?) och hon ska ligga på en madrass i ett rum ihop med en massa andra små barn och sova varje dag. HUR ska det gå till? Kan någon berätta det för mig? Jag VET att det funkar, men fattar ändå inte.

Snart är tiden ihop med henne slut. En tid när vi har kunnat göra vad vi vill när vi vill. Vi har umgåtts och haft otroligt roligt ihop varje dag. Är jätteglad att jag är hennes mamma för hon är en otrolig liten människa som jag älskar djupt. Man har aldrig tråkigt ihop med Malva och hon hittar alltid på bus. Det växer ingen mossa på mamma kan jag säga, ingen lugn stund. Men det är samtidigt härligt.

Nu börjar istället ett nytt liv. Kanske är det nu föräldrarskapet börjar på allvar. Nu ska man få in morgonrutiner, lämning på dagis och skola, hinna till jobbet, jobba hela dagen, hämta på dagis och skola, laga mat, städa/diska/plocka/tvätta, lägga barn, hinna motionera, pussa sambon med jämna mellanrum... Allt detta utan att stupa bara för att veta att imorrn börjar allt om igen. Nu börjar det på allvar. Men jag känner mig redo. Bring it on säger jag bara. Ska bli kul att börja jobba och få flera timmar om dagen när jag bara är Jennie. Jag kommer att få gå på toa helt själv, ostört. Jag kommer att få sitta ner vid ett bord och äta mat, varm mat, helt ostörd. Låter ju som himmelriket. Oki att toapauser och lunch är på schemalagda tider, men det tar jag gärna. :)

Har en vecka kvar att njuta nu. Ska suga i mig så mkt Malva som bara går. Den 21.a börjar inskolningen och jag kan redan se henne framför mig. Hur hon leker där i huset och springer runt och äter mat och leker med sina nya små kompisar. Hon kommer att älska det och aldrig vilja gå hem. Hennes hår kommer flyga runt öronen och hennes kinder kommer vara rosiga av leken. Ser fram emot när vi går hem i framtiden och hon berättar om sin dag. Sånt är så härligt... Jag ser henne framför mig, ser vår dotter leka och lära. Bli stor tjej. Ååå nu börjar jag snart grina.

Älskade lilla Malva va jag är glad att jag har dig. Det ska bli så roligt att dela framtiden med dig och se vad den har för planer för oss. Ser fram emot framtiden ihop med dig, din pappa och din storebror. Bring it on.

image686
Dagisväskan passar bra och är redan packad. *ler* Hon vill ha den på sig hela tiden.

Mera moln.

Malvas mockasiner/tofflor håller på att bli för små så jag passade på att beställa nya.
Jag köper av en tjej i Tyskland som jag kommit i kontakt med via Lotten på C_Mig.

Hon är superduper duktig och gör sååå fina tofflor. Personligen tycker jag dom har bättre passform och är snyggare än de liknande man kan köpa här i Sverige.

Hon heter Wilma och har en hemsida som inte är riktigt klar än (klicka HÄR), och dessutom på tyska. Men det går bra att beställa via Lotten oxå. Man får mäta foten kors o tvärs o berätta hur man vill att den ska se ut så brukar Wilma fixa det. 250:- postar dom plus frakt från Tyskland, 20:- lr 40:- Dock aldrig mer än 40:-

image685
Så här ser nya paret nu. Underbara tycker jag. :)

Tjugohundraåtta

Nu har jag inte bloggat sen förra året så jag kände att det var dags nu... *ler*

Mycket har hänt. Mamma och pappa har varit på besök, det har blivit nytt år, Meja har fyllt 2 år... Berättar med bilder istället.

 
1) Malva gör sig redo att prova pottan.
2) Näää, de kom inget.

  
1) Malva leker med sin Duto-djur
2) Bonus-syrran Meja kom på besök. Malva ser lite tokig ut och Meja ser lite uttråkad ut. :)
3) Meja posar i soffan.

image662
Kram på dig syrran.

image663
Puss på dig brorsan.

image664
Haha, trodde ni att jag sov? Tji fick ni...

image681
Docksängen som Malva fått av farmor är ommålad och mormor har sytt bäddset.

image682
Ena sidan grön och andra sidan rosa. Tyg från Gunila Axén. Inköpt på Barnrummet.se

image683
Mormor har även virkat ett överkast till sängen. Tusen tack snälla snälla mamma.

image684
Det blev även tre kuddar till Malvas rum.

image661
Malva testar kudden och täcket. Jodå, dom fick godkänt. :)

image666
Ungarna är uppklädda och fina på nyårsafton.

image665
Man blir galet glad av att klappa händerna, iaf Malva.

image667
Imse vimse spindel...

image668
Hela familjen Nilson-Ohlson är uppklädda och redo för 2008.

image669
Albin pyntade bordet med paljetter.

image670
Morfar gnällde och ville oxå va med på kort. Snabbt och lätt gick det att fixa. :)

image671
Till middag blev det potatisgratäng och tjälknöl och till efterrätt Äggost. Ååå så gott säger västkusttjejen.

image672
Albin bäddade på golvet och strax efter tolvslaget så somnade han där.

image673
Malva myser med morfar i fotöljen. Med en bra bok...

image674
Ett restaurangbesök på Exotic hann vi oxå med innan mormor och morfar åkte hem igen.

image675
Absoluta favoritkortet just nu. Pappa och Malva, som gör söt-minen.

image676
Morfar och Malva ute på vinterpromenad.

image677
Fick en jättefin bakform av mamma som gör så här fina kakor.

image678
Det här kortet tog jag på Malva på torsdagkväll. Hon såg så söt ut, men lite röd om kinderna tyckte jag...

image679
... Några timmar senare vaknar hon varm som en kamin och har hög feber. Hela fredagen låg hon stilla brevid mig i soffan lr i min famn. En varm, rosig, mammig liten tjej.

image680
Fast hon kunde ändå busa lite. Kamerablixten var jättestark och då måste man ju kisa. Lr hur? :)


Sådär ja, nu har jag äntligen uppdaterat. Pust va länge det tog.
Vi la Malva redan 18.40 idag. Hon var så trött så trött. Hon har fått samma hosta som brorsan hade för nån vecka sen och är helt hes och rosslig. Stackars liten. Hon har börjat sova länge på mornarna och sova ingenting på dagarna, inte kul tycker mamma. Så imorrn ska hon väckas klockan sju, förhoppningsvis vill hon då sova iaf en timme vid lunch...

Igår var vi på kalas hemma hos Meja, hon fyller 2 år på tisdag. Dom flyttade in i huset i onsdags och 3 dagar senare hade dom barnkalas, strongt tyckte vi. Jättemysigt hus, nära och bra för Albin, både till skolan och hit. Kunde inte bli bättre. Malva fick en alldeles egen påse från fiskedammen med russin, clementin, vindruvor och en Pixibok. Helt perfekt och hon blev jätteglad. Pappa Per fyllde år samma dag men han blev så gammal så nå paket blev det då inte. Men iaf ett grattis. :)

Avslutar med en film på våran Bolibompa-galning. 



Tjingeling.



RSS 2.0