Happy Halloween

Idag var en tokstressig dag på jobbet och jag var helt slut när jag satt på bussen hem.
Men då var det skönt att komma hem till ett städat hem och middag som stod i ugnen.
Malva fick feber igårkväll så Mats var hemma-man idag, och det klarade han utmärkt.

Albin spenderade kvällen på kalas och när han nyss kom hem så passade vi på att karva ur en pumpa som Mats köpte idag. Riktigt snyggt det blev faktiskt om jag får säga det själv, min första pumpa EVER liksom. :)

Nu väntar familjemys i soffan och en stooor skål fruktsallad. Mums va gott.


Så här snygg blev den, sorry för den suddiga bilden...

  
Pumpan in the making...


Tokan med vinteroverallen och pappas solglasögon.

Nä, nu har Albin dukat fram fruktsalladen och Idol väntar.
Ha en bra Halloween allihopa där ute och ät inte för mkt godis nu.

Tjingeling.

Sjukstuga

Här hemma är det sjukstuga, iaf för mamman i familjen.

Jag har varit dålig i några dagar nu, men värst var det nog i måndags och igår så jag hoppas det bara blir bättre och bättre nu. Har sprängande huvudvärk, feber till och från, ont i halsen, nyser och hostar HELA tiden. Och det gör att jag blir så himla trött i kroppen... Men idag ska jag försöka kurera mig.

I helgen var vi i Piteå på Nolia Barnmässan, bilder därifrån kommer snart... Det var jättekul, barnen hade trevligt och det var kul att göra nåt hela familjen för en gångs skull.

Nu ska jag göra lite citron/honungsvatten och se några avsnitt av "Jon and Kate plus 8". En fantastisk serie från USA som handlar om en familj som först fick tvillingar, sen önskade sig mamman i familjen EN bebis till, fast då fick dom sexlingar!! Så dom har åtta (!!) barn, men är en helt otrolig familj. Jag blir så inspirerad...

Tjingeling.

P.s jag har behållt jackan och I`M LOVING IT!!!! Ångrar mig inte en sekund och förstår inte hur jag nånsin trodde jag skulle överleva utan den. :)

Ångest!!

Usch, idag har jag ångest. Har spenderat massor med pengar idag, på mig själv!!
Satt o tänkte efter och tror aldrig jag köpt något så här dyrt förrut, till mig själv.
Om man inte räknar in hus och bil o sånt där.

Grejen är nämligen att min mage växer och min jacka hänger inte riktigt med. Den sticker ut och blir kall. Och det lär ju inte bli bättre i vinter direkt, äger ingen jacka jag kommer att få på mig när kylan och snön kommer. Så jag har funderat länge vad jag ska göra...

Vill ju inte köpa en bauta-jacka bara för att jag ska få på mig den i år och sen aldrig mer. O samtidigt vill jag ju ha en snygg och bra jacka, för ut måste jag ju i vinter, vare sig jag vill lr inte.
Och redan NU fryser jag ju om morgonen när jag o Malva går till dagis.

Har sett att PoP har en snygg mamma-jacka som är av skal-modell. Det är ju superpraktist att kunna ta bort innefodret när det inte är så värst kallt ute och man får plats med tjockare tröja lr fleece under. Men den är dyyyyyyr den jackan.
Så jag har bara suktat och vänt på klacken där inne på Polarn...

Pratade med Mats igår och han tyckte det var självklart att jag skulle köpa jackan. "Du behöver en bra jacka!!" sa han och det har han helt klart rätt i. Kan inte gå runt i Vero Moda-skinnjackan hela vintern direkt.

Idag var jag inne på Polarn och provade den iaf. Ville veta om den går att ha även i icke-på-smällen-tillstånd, för att lägga nästan 1800:- på en jacka som jag bara ska ha i 6 månader GÅR bara inte. Prövade den och den var superbra. Skön och snygg och praktisk. Tjejen som jobbade där sa att hon hade en egen, trots att hon inte var gravid. Och resten av personalen hade oxå var sitt ex. Hon älskade sin jacka och hade den jämt.

Så det slutade med att jag köpte den!!! Hjälp!! Därav min ångest. Såååå mkt pengar, vi simmar inte direkt i dom liksom. Men jag behövde ju verkligen en jacka. Ååååååå. 

Köpte den på prov, har 3 veckor på mig att bestämma mig. Men ju mer jag prövar och ju mer jag tänker, ju mer lutar det åt att jag behåller den. Får väl bli havregrynsgröt den här månaden kanske.

Gjorde en + - lista.

+ Snygg
+ Praktisk
+ Funkar även när jag inte är gravid
+ Går ner över rumpan, och där fryser jag ganska mkt
+ Går att dra år rejält i midjan så den känns inte större än den måste va, men kan samtidigt växa med magen
+ Jag behöver verkligen en bra jacka så att jag kan vara ute utan att frysa. Mats klagar jämt på att jag har så dåliga kläder.

- DYYYYYYYR
-
-

+sidan är ju helt klart längre så det borde va avgjort va? Men ändå så tvekar jag. Bäst jag går o prövar den en gång till...


(För er som är nyfikna så finns bild på jackan HÄR, min är dock svart och mkt snyggare i verkligheten.)

Så jäkla typiskt!!

I helgen är jag ledig. Har längtat efter detta, att vara ledig med hela familjen. Hade planerat massa roligt och mysigt.

Igår skulle vi åka till Teknikens Hus med vildarna barnen och bara njuta där i några timmar. Sen åka och handla lite godis, kanske hyra nån familjefilm och bara mysa i soffan ihop under filten med godis och bra tv.

Dagen började bra. Jag klev upp med barnen och Mats fick ligga kvar några timmar. Jag utfodrade vildarna barnen, plockade lite här hemma, satte igång disk och tvättmaskinen. Satte på en film åt barnen och satte mig själv framför datorn ett tag.
Runt tio när Mats kliver upp tänkte jag "nu är det dags att duscha så vi kan åka sen när Malva sovit färdigt. "

Men vad tror ni händer då?

Jo, jag går här hemma och inser precis att jag ser dåligt på mitt vänster öga. Stora fläckar där jag inte ser nånting. Förstår direkt vad som är på gång. Ett migrän-anfall. Neeeeeeeeej, inte idag. Blir ledsen och lägger mig på soffan och hoppas kunna vila bort det  (trög tanke jag vet) eftersom jag kände det så tidigt. O eftersom jag är gravid finns det inga droger jag är tillåten att äta. :(
Men jag känner snart hur det gör ondare och ondare och jag förflyttar mig upp i sängen istället.

Det blev inget Teknikens Hus för mig den här dagen kan jag säga. Som tur var tog pappa Mats med sig båda barnen själv och åkte iväg några timmar. Då sov sov sov jag. :)
Väl hemma igen hade dom handlat god mat, lite cola och jag orkade mig upp ur sängen och åt lite med dom.
Senare kom en kompis till Mats förbi och vi såg hockey här hemma.

Dagen blev alltså inte alls som jag planerat, men ganska bra ändå tillslut. Tack vare världens bästa sambo. :)

Nu, söndag, har dom åkt till badhuset hela familjen. Jag fick stanna hemma och vila. Har precis ätit frukost och ska gå å duscha tänkte jag.

Så typiskt att jag ska få migrän just den dagen jag hade sett fram emot så mkt. Jag som inte haft migrän på jättelänge nu... O idag känner jag mig helt seg i huvudet och känsligt. Typiskt.


Eftersom det är tråkigt med inlägg utan bilder slänger jag in en bild från i somras när barnen bakade kladdkakemuffins.

Långa dagar = trött Jennie

Nu är jag typ halvvägs igenom denna graviditet. Idag är jag i vecka 19+3 alltså i vecka 20. Känns helt sjukt, i mitt huvud är jag i vecka 13-14 kanske. Hänger inte alls med.
Tiden att tänka efter och mysa med magen finns inte så jag får alltid tänka efter när någon frågar vilken vecka jag är i.

Pyret där inne verkar må bra iaf, sparkar och har sig. Riktigt kraftiga sparkar får jag nu, mysigt värre. Ännu har inte Mats lyckats känna dock, tror inte han heller riktigt fattat att det finns en bebis där inne, trots UL-bevis...

Malva pratar mkt om bebisen, "var rädd om bebisen" säger hon när jag lyfter henne. Lr "jag kan gå mamma, du bär på bebisen". :) Mats säger åt henne att jag inte ska behöver bära henne eftersom jag bär på bebisen, "mamma måste ju tänka på bebisen" säger han. Så hon är så duktig min lilla prinsessa.

Albin är oxå fantastisk, men det var ju inget nytt. Härom natten vaknade han och kom in till oss. Men istället för att komma till mig så gick han bort till Mats och väckte honom. "Jag tänkte att du behövde sova mamma" sa han dagen efter. *kärlek*

Men nu blir det jobbigare och jobbigare att jobba. Mina fötter/ben värker av att stå hela dagarna, på hårda betong-golvet. Att torka borden lr skura golven gör ont ont ont i ryggen och disk-backarna är inte så lätta som dom var för några månader sen. Foglossningen kommer krypande mer och mer nu och jag börjar inse att jag är gravid och förmodligen kommer att må som jag gjort när jag väntat de andra. Än så länge _funkar_ det, men blir jobbigare och jobbigare.
Värst är det när jag jobbar 11-19,30 dagar, då känner jag mig död när jag kommer hem.
Synd att passet 9-14,30 inte finns på mitt jobb. :)

Idag jobbar jag heldag och imorrn till fyra, men i helgen är jag LEDIG!!! Det ska bli såååå jäkla skönt. Jag ska försöka flörta med Mats så jag får sova och sen ska vi rensa ute i trädgården och städa upp i uteförrådet. Skönt att få lite ordning inför vintern.

Imorrn åker min mamma och pappa till Venedig, hoppas ni får trevligt. Önskar jag kunde följa med, kanske nästa gång... :)

Tingeling på er allihopa där ute. Lämna gärna en kommentar...


Avslutar med en bild på vår skrutta
.

Mormor & morfar-besök

Nu har mormor och morfar varit här och hälsat på en vecka, en alldeles för kort vecka om ni frågar oss.
Den gick förbi fasligt fort o det kändes som vi inte hann med så mkt.
Men men, det var underbart härligt att ha dom här iaf, önskar att det hände oftare.
Barnen hade sååå kul med mormor och morfar och uppskattade oxå besöker väldigt mkt.

Har äntligen laddat in lite bilder. Men jag börjar med lite kort från den gamla kameran, dom är från i somras.

 
Mats åkte på fiske-resa i en vecka och Malva försökte smälta in bland packningen och följa med omärkt. Den planen funkade inte... :) Mats in action, ser ganska härligt ut måste jag erkänna.

    
En bildserie på hur Malva visar hur hon kan klättra ur spjälsängen. Och ja, vi ska köpa ny säng... snart.


Malva hittade sin gamla badstol och tyckte den funkade bra som stol. :)


  
Malva och mormor "cyklar".


En hög med barnbarn och en styck mormor. :)

 
Per och Meja kom förbi en kväll och det tyckte Malva var superkul.
Här samsas dom i docksängen. Visst ser dom snälla ut?
Bästa storebrorsan Albin var oxå väldigt uppskattad av småsyrrorna.


Härligt kort!!



Nåt hände som gjorde att jag inte kunda vända på kort som tagits på högkant, så här kommer bara ett litet axplock av mormor&morfar-besöket. Ska försöka orka ta tag i det nån dag...



RSS 2.0