Ojojoj...

124214-232
... Jag säger bara Ojojoj. Denna Lubos. *kär*

Be still my heart. Vilken match. Dags att lugna ner sig och gå å sova. Tjing.

Veckan som gått

124214-229
Mina alldelens underbara barn!!!

Denna vecka har verkligen bara sprungit iväg, känns som albin kom hit igår och nu har han redan åkt till pappa igen. Men som tur är kommer han hit onsdag och torsdag denna vecka. :)

Malva har blivit en snurrande mask när hon ligger på skötbordet, allt som ligger på sidan ska inspekteras och det rullas från ena sidan till den andra. För att råda bot på detta tog jag till Albins hjälp. Vi hjälptes åt att sätta upp färgglada klistermärken under hyllan som är ovanför skötbordet och vipps så blev det genast mkt roligare att ligga på rygg. :) Tur Malva har världens bästa storebror med sååå roliga märken.

   
1) Här ligger Albin o spanar var märkena ska sitta, det var ett tag sen sist han låg där. :)
2) Så här fint har Malva det nu.
3) Sååå härligt med vatten som strilar på magen. (måste komma ihåg att köpa henne en liten vattenkanna)
4) Bad-ankan Malva

Igår, lördag, var vi och hälsade på Mats kompis Henrik i Sunderbyn. Och det roliga var att det fanns en lek-kompis till alla. Albin lekte med Rasmus 5 år, Malva lekte med Josefin 7 månader och Mats satt o tjötade med Henrik. Min "lek-kompis", Maria, var tyvärr på jobbet men jag hade så trevligt ändå. :) Albin vart så glad och insåg att detta är hans första Sunderbyn-kompisen. Och vi kommer att bo jättenära varandra, misstänker att det kommer bli en o annan cykeltur mellan husen i sommar. *s*

     

1) Albin och Rasmus leker under trappan.
2) Syskonkärlek mellan Josefin och Rasmus
3) Mums så god den är att smaska på
4) Malva slappar i Henrik och Marias soffa
5) Sitter o myser hos pappa i bara pyamasen.


Mats säger att Malva kommer att krypa om två veckor, lr kanske inte regelrätt krypa med iaf hasa/dra sig fram över golvet... Jag är skeptisk. Har ju aldrig haft nån krypunge så jag vet inte. Men kanske får han rätt.

  

1) - Jag gillar iaf att ligga på golvet.
2) - Och vipps så vänder jag på mig.
3) - Om jag bara kom på hur det var man gjorde nu när man kröp...


Idag var vi bjudna på Me&I-party hemma hos Fia. Oj så mycket fina kläder dom hade. Fick sitta på händerna för att inte gå överstyr. Men det blev iaf ett par Moln-byxor/leggins och en grön frottébody m vita hjärtan. Sååå fina. Fast kvar på önskelistan står rosa frotté-byxor och den röda frotté-klänningen/tunikan m vita hjärtan. Kan riktigt se Malva i den outfiten i höst när hon tultat omkring. *längtar*
Albin fick en jättefin vit/blå randig t-shirt m bulldog-tryck i nacken. Hoppas han blir glad för den.
Det var som vanligt jättetrevligt hemma hos familjen Engman/Flymalm, barnen skötte sig exemplariskt och fikat var gudomligt, som alltid. :)
Längtar tills kläderna kommer men jag beställde 74/80 så dom är nog lite stora än så länge...

Nu har vi förresten beställt resa söderut. Tilde-längtan blev för stor så den 15:e hoppar jag, Malva och Albin på ett plan ner till Stockholm o hälsar på nya familje-tillskottet. Åååå så kul det ska bli att få träffa Tilde och få se deras nya fina hus. Mamma och pappa kommer samma helg och sen passa vi på att åka omvägen förbi Munkedal och hälsar på släkten där oxå innan vi åker hem igen den 26:e mars. 11 dagar utan Malva, pappa Mats säger att det kommer att bli _jobbigt_!!! Men men, han kan roa sig med att packa så länge för den 1 april flyttar vi ju till huset. :)

Nu är det amning, tvättning och sängen som gäller. Är sååååå trött. Ska bli skönt att slippa kliva upp klockan 6 imorrn morgon,  Albin har börjat vakna olagligt tidigt om mornarna. Vad gjorde man innan DVD:n fanns?
Ett p.s till Doris förresten, Albin valde, efter många om och med, filmen Lilla Kycklingen. Tusen tack!!!

Tilde är här!!!!!!

Stort GRATTIS Emil och Jenny till er dotter!! Och grattis storasyster Nova till din lillasyster!!

Äntligen har Albin och Malvas kusin kommit ut, Novas lillasyster. Vi har ju väntar o väntat, oki hon var inte beräknad förrrän 1:a mars men alla behöver väl inte gå tre veckor över tiden bara för att jag gör det..? :)

Men igår hände det tillslut. Fick mess från Jenny vid ett-tiden att värkarna kom var tionde minut och vattnet hade gått, dom skulle åka in för koll. Sen gick jag här hemma som på nålar hela eftermiddagen... Berättade för Albin vad som var på gång och han skrek "Tjoohooo, äntligen!!! Kommer bebisen nu mamma?"

Vid 17-tiden hörde brorsan av sig och meddelande att allt hade gått bra och dom hade blivit välsignade med ännu en dotter, en liten Tilde. Ååååååå så kul, Nova är storasyster och Malva är helt plötsligt inte minst i familjen nå längre (konstig känsla). Hon var en liten plutt oxå, bara 3 kg och 50 cm lång. Jösses, här är vi vana vid 4 kg klumpar på över 54 cm. :) Gulligt med en sån liiiiten bebis, det får jag nog aldrig uppleva tyvärr.

Känner absolut att Malva inte kan va mitt sista barn, jag måste få göra om det där igen. Häftiga häftiga känsla att föda sitt barn. Tänk, där ligger dom med detta lilla knyte på bröstet, som ligger där och gnyr och låter så där gulligt som bara nyfödda kan låta... *drömmer*

124214-218

Alldelens underbara o nya Tilde!! Tog kort på mobilen, därav kvallan. :)

I helgen var vi hos Doris och åt palt Mums så gott, jag tryckte tre stycken!!! Där fick Malva prova på farmors nya hoppgunga (lr är det Malvas nya hoppgunga kanske... *s*) och även prova att gnaga lite på knäckebröd. Det var gott tyckte Malva o smackade så det stod härliga till.

    

1) Hoppgungan är ganska kul, men än så länge så svingar hon mest hit och dit.
2) Farmor har en orm som är jättekul...
3) ... och god är den oxå.
4) Knäckebröds-premiär.
5) -Tänk inte ens tanken, brödet är MITT.


Nu ska jag gå å byta blöja och sen ska vi iväg på babysång med resten av gänget. Det ska bli kul. Två veckor sen sist...

Avslutar med en bild på lilla Malva som helt plöstligt har blivit så stor.

124214-212

Cirkus Delfinen

I torsdags var det dags för Cirkusföreställning. Cirkus Delfinen hade kommit till stan och skulle uppträda i gympasalen vid Albin skola. 14,30 började föreställningen och jag och Malva ställde oss i kön. Där fanns jättegott nybakad kaka + kaffe/te/saft för bara 20:- och popcornstrutar till alla syskonen(Malva hoppade dock över sin).

Ojojoj så duktiga dom var, det märktes att dom hade tränat länge. Det fanns både clowner, lejontämjare och lindansare.

  


1) Lindansaren Albin
2) Att balanser en så lång fjäder är inte det lättaste, men Albin lyckades t.o.m på näsan!!
3) Den beryktade pyramiden. Här krävdes största möjliga tyyyyystnad från oss i publiken.

Vi hade jättekul och förställningen blev en succé. Vi satt på första parkett, Malva låg på mage vid mina fötter och hade tok-roligt hela tiden. Hon bara skrattade och tittade med stooora ögon hela tiden. I slutet fick hon komma upp i knät och där fortsatte hon att skratta och hoppade så mkt att mamma fick ont i armarna. Bakom oss satt familjen Engman/Flymalm och Meja hade tydligen lika kul hon. Kanske måste börja gå på cirkus oftare. :)

Kommer ni ihåg att jag för ett tag sen klagade över att Malva hade så torra och nariga händer? Och efter bara några dagar så kom det ett brev hit hem på posten. Min snälla snälla vän Johanna från Jönköping hade skickat lite provet. Hon jobbar med fotvård och skickade lite prov på salvor som hon trodde Malva skulle gilla. Tusen tack snälla Johanna!!! Malva blev bra redan efter första smörjningen.
Kolla in mer om Johanna o hennes buisness TioTår.


La precis ner Malva som somnade på 3 sekunder så jag tänkte ta o röja lite här hemma, Mats är på innebandy. Pratade med min mamma om det häromveckan. "Egen tid" finns inte längre. När jag nu får lite extra tid så spenderas den med att diska, tvätta, stryka, dammsuga, plocka m.m. Jag kanske borde gå å vila istället med det blir ju aldrig av för när jag är klar med allt det där så har ju Malva vaknat eller kommit hem från promenaden med pappa.
Men mamma lovade mig att jag skulle komma ut på andra sidan nån gång, men att det kanske skulle dröja sisådär 20 år tills alla barnen flyttat hemifrån... *suckar*
På tal om mamma, läste nånstans på ett forum frågan:
-"Skulle du kunna tänka dig att låta din mamma flytta in i 2 månader?"
Tjejen som frågade hade en mamma som fått jobb i samma stad som hon bodde och för att undvika dubbla hyror så funderade hon på att låta mamman flytta inhos henne, men skulle hon orka med det i 2 månader tills mammans nya lägenhet blev ledig? Mitt svar var ganska självklart!!! Jag skulle ge vad som helst för att ha mamma och pappa närmare, saknar dom fruktansvärt ibland. Kan inte min mamma få jobb här i denna stan så hon kan flytta in här i två månader? Vill att dom ska kunna umgås mer med sina barnbarn!!! Suck detta jäkla avlånga land.
Mamma, du får flytta in när som helst!!! Och pappa med förstås!

Avslutar med att citera en tjej som skriver krönikor i vår tidning NSD. Lina Norberg Juuso heter hon, blivande tvåbarnsmor som skriver om sin vardag. Här hemma är det högläsning varje lördag, hon skriver så bra och igenkännande.
"Det här händer när du får barn:
- Du börjar undra vad alla barnlösa gör av all sin tid och funderar på om det verkligen är rättvist att _alla_ människor har 24 timmar om dygnet oavsett. Kan man inte införa nån form av fördelningspolitik på tid?"

I hear ya!! Gud så bra sagt. Tack Lina.

~Alla Hjärtans Dag~

124214-205


Stora kramar till alla nära och kära där ute. Hoppas ni haft en underbar Alla Hjärtans Dag. Hade jag kunnat så hade jag gett er alla en stor kram "in person".

Vår dag har varit lugn, huvudvärken härjar fortfarande och det är INTE kul. Var på MVC imorse och avslutade officiellt Malvas graviditet, det har inte blivit gjort förräns nu. Oj så lång den blev. :) Så nu kan vi börja blicka framåt mot nästa barn... *kidding*

Albin kom hem från skolan idag med två underbart fina "Alla Hjärtans Dag"-kort till mig. Oj va mamma blev stolt!! Min underbara kille är så duktig.

124214-206


Själv så fick han ett jättefint hjärta med pengar i av Doris, lite godis av mamma och en jättecool blinkande tandborste som mamma köpt åt honom. Den blinkar i 60 sekunder så man har koll på hur länge man ska borsta. Behöver jag nämna att han blev jätteglad...?

Nu hör jag hur Malva härjar i köket, det är gröt-dags o pappa är tydligen inte nog snabb. Ojjj så höga ljud den lilla tjejen kan göra. Hon är inte sur lr så utan överlycklig och tok-skrattat åt sig själv för hon låter ju så roligt. *härliga tjej*

Nu ska jag gå å pussas/kramas lite med min underbara sambo, han förtjänar några extra pussar en dag som denna.

Bo Kaspers säger det så bra...

124214-204

... Hon är så söt när hon sover, själv har jag inte fått mig en blund. Det är det bästa av gåvor, att kunna sova lugnt ...

Måste bara visa...

Hittade en sida där man kunde ladda upp ett kort på sig själv o få reda på vilken kändis man e lik. Och jag var ju tvungen att prova såklart. Tog mitt kort som jag använder inne på Allt För Föräldrar och kolla in resultatet!!! *ler* (kortet är taget efter jag blev sminkad av Make Up Store i somras när jag var på tjocken) Att sen kortet kanske inte är superlikt mig i verkligheten behöver vi väl inte nämna här va..?
http://www.myheritage.com

86% lik både Jessica och Angelina e inte illa tycker jag... *ler malligt*

2 minuters total matglädje.

Redan efter bara tre gånger så ÄLSKAR Malva sin gröt. Som ni kanske ser... :)

Jag är förstås partiskt...

... men är hon inte de mest underbara ni nånsin sett?

124214-198


Idag har Mats varit och jobbat igen, min migrän är äntligen borta. Han tyckte det var ganska skönt att det var fredag eftersom hela dagen kändes som en måndag för honom. *s*

Vi har varit ganska slappa jag och Malva, eftersom det är så kallt fortfarande håller vi oss inomhus. Hon har blivit torr om kinder och knogar efter allt gnagande och dregglande, ska försöka ta mig förbi apoteket imorrn o se om dom har någon bra salva.

Nu är det snart dags för fika och "Så ska det låta". Har till Mats stora glädje bakat både kladdkakemuffins OCH en vanlig kladdkaka. Gud så gött...

   

1) Ligger och stojjar i gymmet.
2) Världens gladaste tjej..?
3) Kladdkakemuffins... mumma.
4) Ligger i pappas knä o har det bra.

124214-202
- Ur vägen leksaker. Jag måste se...

Och vad är det Malva ska se...?

124214-201
Jo, skidskytte såklart. Malvas stora favorit just nu. Hon blir tok-glad när hon ser dom på tv. Nästa Anna-Carin Olofsson kanske...?

Ha det gott - Igelkott

Malva premiär!

124214-187
Intet ont anande...

Idag hände det. Malva fick gröt för första gången!!! Oj oj oj, mycket har hänt denna dag. Storebror tappade första tanden och Malva fick smaska gröt. Vi hade tänkt vänta ett tag till innan vi ger henne potatis och sånt, men gröt känns helt oki att börja med. Var på Ica Maxi idag och valde länge och väl bland alla grötsorter. Till slut blev det Hipps gröt, ekologiskt kändes bra till Rufsetufsan. :)


Mumma ju... Kan t.o.m äta själv!!

  

1) - Va? Vars tog gröten vägen?
2) - Hur vågar du torka mig nuuuu?
3) - Ge mig gröt!! Jag vill ha mer gröööööööööt.

Som ni ser var det en ganska lyckad premiär, Malva älskade sin gröt och tyckte vi var alldelens för snåla. Mer mer mer tack... Pappa upp i dagen. :)

Nu ska jag sluta uppdatera för ett tag, 3 nya inlägg på samma dag... Jag skämmer ju bort er.

Och så en film...

Lägger in en film som pappa Mats tog igår medan jag låg i sängen och ojade mig. Lite sjösjuke-varning bara. :)


Albin är en tandlös gubbe!!!

Jaha, då har det äntligen hänt då. Albin har tappat sin första tand!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 6 år och 51 dagar gammal. Ojojoj så stolta och glada vi är här hemma. Den har varit jättelös i evigheter men idag ploppade den ut. Med lite hjälp av mamma o Mats. Vick lite hit och vick lite dit o plötsligt låg den där i handen, ingen blev nog mer förvånad än Albin tror jag. Så underbart att se, han är så stolt så han nästan spricker.
Nu pratas det bara om tandféer och guldtior och gud vet vad. :)

Bildbevis!!!
124214-183
1) Kan en tand bli så mkt lösare än så här?

 
2) Så här lycklig blir man när man tappar sin första tand.
3) Tur mormor gett honom en piratburk att förvara tanden i.


Idag trotsade vi kylan och åkte till affärn och handlade lite. Eftersom jag igår vaknade upp med _värsta_ migrän-huvudvärken så har Mats varit hemma och tagit hand om Malva tisdag och onsdag. Heeeela tisdagen var jag helt golvad och låg bara i sängen o gnydde/grinade/ojade/vred mig. Inte kul alls. Först vid 21-tiden på kvällen kände jag mig oki inte. Har aldrig haft migrän i hela mitt liv förrän jag blev gravid med Malva, då hade jag det de första tre månaderna och aldrig haft det sen dess förrän igår. Och nä, jag är inte gravid nu!!! (tror jag iaf).

Nåväl, väl på IcaMaxi mötte vi Malvas farmor och vi satte och ner en stund o fika semla ihop. Trevligt med en liten bonus-träff så där oplanerat.

124214-186
När det är -25° ute är det bäst man klär på sig...


Ha det gott - Igelkott

Sömnbristen fortsätter...

124214-180


Jag läste nånstans att den värsta sorten av tortyr är sömnbrist. Soldater som inte tillåts sova blir tillslut "galna" och det är tydligen mkt värre att vara utan sömn än att få tånaglar utdragna med tång eller att ligga i sträckbänk. Och ja, jag håller nog med. Inte för att jag nånsin varken legat i sträckbänk eller fått naglar urdragna.

Inatt vaknade jag (för 28503:e gången) av Malva som buffade/gnydde/grinade/klöste och jag kunde absolut inte fatta vad det var!! Det kändes som jag borde känna igen det där ljudet men jag kunde inte placera det, som om jag glömt bort att hon fanns. Hur sjukt är det? Är det nu man ska börja bli rädd? Det längsta hon sover nu är 2,5 timmar i sträck och då har jag fått stoppa in nappen minst en gång på den tiden, så maxtid för min sömn är kanske....1 timme? Tror jag ska sluta kolla på klockan när jag vaknar, då kanske jag kan inbilla mig att klockan är mer än den riktigt är och på så sätt lura kroppen att inte vara så trött som den faktiskt är.

Mats vaknar på morgonen o säger " i natt har hon sovit ganska bra va?" Då har man ju bara lust att klösa ögonen ur honom. Oki, HAN har sovit men inte JAG!!!! Det är jag som får stoppa in nappen, vända på sidan, amma. Det är mig hon klöser på armen så jag inte kan somna. Det är jag som får ligga som en jäkla pinne för att denna 65 cm långa tös tar såååååå mkt plats. Oki, men lägg henne i spjälsängen då säger ni. Mmhmm... Det betyder att jag måste _gå upp ur sängen_ ca 10 gånger/natt om man räknar napp-intryckning o matning tillsammans. Låter det lockande? Nä, jag trodde inte det.

Idag skulle egentligen Albin varit här hos oss. Men efter en hemsk helg så frågade jag Per igår om han kunde tänka sig ha Albin lite längre för tanken på att gå upp halv sju känns inte så lockande. Som tur var gick det bra (tusen tack per och fia!!!!!!). Albin går till skolan vid 7,45 o malva vaknar vid 8,30 så att gå å lägga sig igen efter jag jagat iväg Albin är liksom ingen ide. Och på dagarna sover hon många men korta stunder så att lägga sig då funkar inte heller.

Har börjat ge henne lite tillägg då och då när jag a) inte orkar amma nå mer eller/och b) inte har nån mat kvar. Inatt fick hon vid 3-tiden tror jag och då sov hon till 6, dock så gav jag henne nappen nån gång där emellan förstås. Ikväll ska jag göra klar en flaska som står i kylen o väntar så jag slipper gå upp o skaka iordning en iklädd endast nattmössan.

Som ni kanske förstår så gör vi så lite som möjligt här hemma just nu. Dagarna går mer åt till att sätta igång tvättmaskinen, plocka ur och hänga upp det som var i tvättmaskinen, försöka få i sig nån frukost (brukar bli nångång fram mot lunch), ivrigt vänta på posten och be till gud att det kommer nåt roligt... Funderar på å gå tillbaka o jobba och låta Mats vara hemma...

Nu i dagarna flyttar brorsan med familj in i sitt nya fina hus!!! Gud så roligt, vi längtar så tills vi kan komma o hälsa på. Längtar så tills vi flyttar. Ska bli skönt med markplan och lite renovering (som om vi inte var trötta nog). Hursomhelst, grattis familjen Ohlson/Brodin till ert nya hus!!

Avslutar med lite bilder på monstret...

  


1) Poserar i nya Fiat Polski-bodyn
2) Så här söt och glad är hon på dagarna... Om natten not so much.
3) Massor med leksaker och en snorkråka i näsan, kan det bli bättre?



RSS 2.0