Äntligen bilder!!

Nu har vi äntligen fixat med bilderna så här kommer en hel drös i västa o-ordningen. Enjoy...


   
1) Lillan har hunnit m att vara sjuk. Hon hade feber i typ 12 timmar & då hade hon så här rosiga kinder & trött blick.
2) Men nästa dag var hon frisk & leksugen igen.
3) Spexaren Albin hamnade oxå på bild, dock väldigt suddig.
4) Malva sitter & funderar.


    
1) Malva vill väldigt gärna va med Albin & leka. Så när han står & studsar boll i trappan så står hon trogen brevid.
2) Syskonen delar på russin-asken
3) Albin hjälper till att baka bullar inför kalaset.
4) Pyjamas-kalas!! Från att knappt ha haft en enda pyjamas som passa så kom det ett helt paket med pyjamaser. Mamma passade på att handla när Dunnis hade 50% på alla pyjamaser & sen budade jag hem en Molo-pyjamas från Tradera oxå.



      
1) Nu är det dags att öppna Albins paket
2) - Vad kan det vara?
3) En docka?!!! Är det verkligen sant?
Snabbt som attans tog hon dockan o sprang in under trappen & satte sig & lekte med henne.
Visst ser hon ganska nöjd ut? Hon har knappt släppt den sen dess... :)



     
1) Störst paket kom "tant" Anna med.
2) Farbror Roland kom ända från Umeå för att gratta Malva. Superkul!!
3) Gustav kom förstås förbi.
4) Även Alve såklart
5) Jossan kom på kvällen när stormen lagt sig
6) Bonus-syrran Meja ville oxå säga grattis.


    
1) Denna fina tårta hade farmor fixat.
2) Oj, va den ser gooood ut.
3) Haha, nu fick jag sig en bit av kanten.
4) Mmm, härligt att grisa.
5) Trodde knappt det var sant när hon fick egen tårtabit. Första sockerschocken kom strax efteråt.


     
1) Ett sånt här fint grattis-tåg hade vi på bordet, ihop med flaggan som Malva fick av Mats farmor vid dopdagen.
2) Konstnären Albin har ritat, kolla in stavningen.
3) Här är en del av henne presenter. De som kom dagen efter tog jag aldrig kort på (måste göra det nån dag)
4) Denna superduper fina stol fick hon av Anna. Den var såååå fin och hon älskade den direkt. (se nedan)
5) Mysiga kudden kom från farmor.
6) Mums, våfflor med sylt och grädde är ju hur gott som helst.


image548

Så här tillbringar Malva sina dagar nu för tiden. Står inte stolen där den ska så skjuter hon fram den till fönstret, klättrar upp & står sen där & tittar ut. Hon kan stå hur länge som helst tror jag. En  helt klart lyckad present med andra ord. :)

Så där ja. Nu hade vi inga fler bilder för den här gången. Nu ska Albin på kalas så det är dags för mig att gå & fixa kalas-frissan. Ha det så bra allihopa. Lämna gärna en kommentar.

Än finns de hopp...

Idag fixade Mats nån mojäng till kameran så nu finns alla (över 100 st) bilderna i datorn!!!!
Men nu ids jag inte ladda upp dom, så ni får hålla er till tåls till imorrn...

Men den som väntar på nåt gott...

1 vecka kvar...

... tills jag åker till Kina. Inte nu på fredag, men nästa fredag lämnar jag Sverige och beger mig till Kina i tre veckor. Hjälp!!

Tänkte bara snabbt säga hej, är trött o vill egentligen bara gå å sova. Malvas kalas avlöpte varann (här firade vi i dagarna två) och allt gick jättebra. Malva fick smaka tårta och bulle och fick en massa bra presenter. Tack alla ni som var här och förgyllde vår helg och hjälpte oss fira vår underbara tjej. TACK!!!

Eftersom vi fortfarande inte har nån sladd till kameran blir det inga bilder den här gången heller. Men håll ut, sladd är på väg sa Mats idag. Så kanske kan ni få se lite bilder här lagom till när jag kommer hem från Kina. (tror inte Mats bloggar nå när jag är borta...)

Ha de bra, vi hörs/ses...

Sentimental...

Idag är det den 20:e september. Imorrn fyller Malva 1 år. 1 år!!! Smaka på det. Våran lilla bebis är ju helt plötsligt stora tjejen. Hur gick det till? Var Joe Labero här o trollade med tiden? Jag fattar ingenting.

För 1 år sen, alldeles precis, så gick jag runt med värsta största magen och väntade. Och väntade. Och väntade. Den här dagen för 1 år sen var jag på dag +18. Vi trodde aldrig du skulle komma ut. Varför ville du aldrig komma ut? Hade du så mysigt där inne? Attans envisa unge... Vi hade varit på kontroller hela veckan och sköterskorna och barnmorskorna sa bara snällt " hon mår bra där inne, vi väntar en dag till..." Lätt för dom att säga. Dom hade inte ständig värk i bäckenet och ryggen. Dom låg inte vakna hela nätterna pga foglossning och halsbränna. Det var inte dom som inte kunde ta mer än 4 steg i taget utan att det värkte så mkt att dom trodde dom skulle dö. Det var inte dom som hela tiden grät, grät av utmattning, rädsla, förväntan. Grät av smärta och uppgivenhet. Grät av längtan.

Men det gjorde inget. Nu är allt förlåtet. Du är förlåten, min älskade dotter. När du väl kom, så kom du med dunder och brak och INGENTING har varit sig likt sen dess. Den dagen, för 1 år sen imorrn, klockan 16.09 på eftermiddagen så föddes inte bara du. Det föddes en pappa. Det föddes en 2-barns mor. Och det föddes en storebror, den stoltaste, duktigaste och bästa storebrorn i hela världen. Det föddes en helt ny familj.

Och oj va du var efterlängtad. Vi längtade och väntade och längtade. Inte nog med att de flesta mammor väntar i 9 månader. Jag var tvungen att vänta 19 EXTRA dagar. Tänk att du alltid ska få din vilja igenom. Redan då.
Fortfarande idag är jag häpen över känslan. Hon som sitter där på golvet, med håret åt alla håll, utan strumpor och med klänningen på svaj, lekandes med bilar lr tittandes i böcker, det är min dotter. Min dotter. VÅR dotter. Nu, och från första stund, är du så självklar, som om du alltid har funnits. Ett liv utan dig går inte att ens föreställa sig. Du har gjort vårt liv så där komplett som jag aldrig trodde det kunde bli. Det var du som skulle komma och vi var redo för dig. Jag och din pappa är så stolta över dig, och vi älskar dig så mycket så vi nästan spricker. Du förstår nog inte hur älskad du är. Vi vet ibland inte var vi ska göra av alla våra känslor. Du och din bror skänker oss så himla mycket.

Du har de blåaste ögonen som finns. Fulla med bus och nyfikenhet. Ditt hår är ljusbrunt, ganska tunnt och flygigt. Det växer lika fort som mammas och vi behöver redan klippa luggen igen, kändes som mormor gjorde det alldeles nyss... Du är ganska lång och smal och de flesta brallor ramlar av dig om man inte kan justera midjan. Fortfarande är stl 74/80 ganska stort i byxor.
Du älskar djur. Du kan härma katten, kossan och hästen. Du älskar att kolla på Animal Planet. Det är så jag klipper dina naglar, i mitt knä tittandes på Animal Planet. Då sitter du snällt och stilla.
Du älskar att vara ute. Gunga, leka i sandlådan, åka vagn lr bara gå omkring här på gården... Du gillar att upptäcka nya saker och tittar nyfiket och studerande på när du ser nåt spännande lr nytt.
Du kan klappa händer, vinka, flörta, göra "söt-minen". Du kan härma bilen och dansar så fort du hör musik spelas.
Du är väldigt rolig. Du klämmer fram pruttar nästan på beställning och sen skrattar vi tillsammans, du, jag och pappa. Och du förstår så väl att vi tycker du är rolig för snart kommer det en prutt till och du brister ut i skratt...

Nu har du varit hos oss snart 1 år. Om 17,5 timmar så fyller du ett år. Jag kommer ihåg hela min förlossningsdag som om den hände igår.

Jag minns när dom tog hål på hinnorna. Jag minns väntan ihop med din mormor och morfar och storebror. Vi försökte äta lunch och hoppas på det bästa... Jag minns droppet dom satte för att sätta igång det hela. Jag minns väntan, den där förlossningsväntan som vi trodde skulle bli jättelång och vara flera flera timmar. Jag minns när din farmor kom på besök på BB för att lämna nåt (en kjol lr vad det nu var). Jag minns när jag gick i korridoren med gå-stolen för upp och gå skulle jag göra, denna unge ska UT. Jag minns din pappa litegrann skraja ur när det hela blev på riktigt. Jag minns min underbara(!!!) BM Kerstin som blev min klippa. Jag minns att din pappa var min klippa på vänster sida, och Kerstin var min klippa på höger sida. Jag minns värkarna ta fart och hur det började göra riktigt ont! Jag minns narkosläkaren som var riktigt sjabblig. Jag minns när krystvärkarna kom. När urkraften kom. När ur-kvinnan kom ur mig. Jag minns hur jag tittar in i din pappas ögon och tänker "nu kommer h*n verkligen. H*n är på väg". Jag minns Kerstins kalla hand som jag kramar för allt i livet, hur hon peppar mig att fortsätta. Jag minns din pappa säga "Faan va duktig du är Jennie. Nu är h*n snart här. Kom igen nu älskling".
Och jag minns känslan när du gled ur mig, säl-unge känslan som är så underbar och befriande.

Alla känslor kommer över en som ett stormande hav. Smärtan är borta. Jobbet är klart. Strävan är över. Du glider ur mig och Kerstin fångar upp dig och lägger dig på min mage. Din pappa ser ut som om han drömmer. Och jag tänker "var kom den där ifrån?". Det ligger en bebis på min mage. Du har mörkt kladdigt hår och du söker dig upp mot mitt bröst. Jag börjar gråta. Ser på din pappa som oxå gråter. Du är här nu. Du har kommit till oss. Och vi är så tacksamma och glada. Du ligger där och ser på oss, dina ögon är så djupa och vackra så det nästan gör ont. Du slickar litegrann och vi skrattar redan åt din lilla tunga. Din tunga som ska komma att bli starkt förknippad med dig hela ditt liv, hela första året av ditt liv. Vi ligger där länge. Du, jag och pappa. Och kärleken kommer som ett blixtnerslag. Omedelbart och skoningslöst. PANG!!! Trodde det var en känsla som skulle växa fram. I mitt hjärta fanns bara kärlek till ett barn fram tills dess, till min stora pojk Albin. Hur skulle någon kunna konkurrera med den kärleken? Hur skulle jag kunna älska nästa barn så mycket som honom? Men det är som om man får ett hjärta till, fullt med kärlek till nästa barn.

Nu är du här, imorrn fyller du 1 år. Det ska firas med paket och ballonger. Jag och pappa har suttit och blåst ballonger hela kvällen, köksgolvet är fullt. Kan redan nu se dig imorrn när vi kliver upp och du får se dom. "Där" kommer du säga och peka på ballongerna. Sen kommer du att gå fram och känna på varenda en. Dom kommer nog hålla dig sysselsatt hela dagen. "Där" kommer du säga och peka, där...

Jag längtar efter imorgon. Min dotter fyller 1 år. Det ska bli så spännande att få spendera detta nya år med dig. Du kommer att börja prata, gå på dagis... Mycket kommer att hända.
Jag ska försöka komma ihåg den här tiden, den här allra första tiden. Den är så himla speciell och kommer aldrig mer tillbaka. Jag vill minnas dig när du är så här liten. Hur du rynkar på näsan och gör din sötaste min när pappa säger åt dig på skarpen. Hur du vill ligga nära nära om natten och gärna känna på mitt hår lr hålla mig i handen. Hur du luktar på morgonen när du vaknar. Hur du busigt springer fram över golvet och kittlar pappa eller mig, lr gömmer dig när vi jagar dig. Hur du låter när du säger "där" och pekar på något du gillar. Jag vill minnas när du kryper upp i min famn, lägger ditt lilla huvud mot mitt bröst och tankar närhet. Jag vill bevara din doft i en tätslutande burk och minnas, för evig.
Men jag ser fram emot framtiden med dig.

Jag älskar dig så oerhört mycket lilla Malva. Mer än du nånsin kan ana. När du en dag får egna barn så förstår du...
Min allra käraste dotter - tack för att du finns och för att jag får vara din mamma. Tack!!

image514 image515
Malva ca 3 timmar gammal och Malva 11 månader gammal.

Varför?

Varför gör hon så här mot mig? Vad jag har gjort för feeeeel? Suck. Jäkla monster-unge.

Hela förra veckan var Albin här, vilket betyder att jag går upp ca 6,40. Väcker honom, ser till att han klär på sig, att han äter frukost, borstar hans tänder, packar hans väska och skickar iväg honom till skolan vid 08-tiden.

Medan jag gör allt det här så sover Malva. Hon ligger i vår säng och snarkar så jag smyyyyger upp, stänger grinden på övervåningen och fixar med Albin där nere. Vid halv åtta ca så hör vi hur hon springer där uppe och står o sliter i grinden. Så då går vi upp och hämtar ner henne, till glädjetjut, pussar och kramar från hennes håll.

Men denna vecka, när Albin är hos sin pappa. Vad tror ni händer då?

Måndag - Albin sov här, Malva sov till 07.40
Tisdag - Albin sov här igen, Malva vaknade 70.35
Onsdag - Albin är hos pappa=mamma kan sova tills Malva vaknar. Sweeeeet. MEN!!! Malva vaknar 06.20!!!!!
Torsdag - Albin hos pappa igen. Och Malva vaknade 05.50!!!! När pappas klocka ringde. Och vägrar somna om.

Buhuuuu, varför gör hon så här? Hade sett fram emot att få sova iaf till 07.15 kanske. Men icke sa nicke. Jäkla bestämda lilla dam som inte gör som mamma vill. :(



Imorrn är en stor dag här hemma. Malva fyller 1 år!!!!!!!! Tjohoooo. Vår lilla tjej har blivit stor.

Så nu bakas det för fulla muggar. Nä, inte för fulla muggar kanske, men till sisådär halvfulla glas kanske... Inte som Fia direkt. :)

Men ni som vill är välkomna antingen lördag lr söndag efter klockan två. Vi insåg att vi var tvugna att dela upp det på två dagar för sååå stort hus har vi inte, än...

Idag ska jag hämta Albin o så ska han få välja ut en docka till Malva som är bara från honom. Ska kolla om jag hittar nån dockvagn oxå, isf kanske jag köper en sån till henne från mamma o pappa. Hennes halsband kommer nog inte förrän nästa vecka förmodligen, men det gör inte så mkt. Tror inte hon bryr sig. :)

Nu ska jag försöka få i mig lite frukost. Malva har härjat hela morgonen så det har inte varit nå ide. Det var jättefint o städat här när jag klev upp men nu pryds golvet av:
- Allt innehåll i min plånbok. Kort, kvitton, kort, pengar, Allt.
- Alla Albins småbilar, ca 30 st. All over vardagsrumsgolvet.
- Alla skor i hallen ligger numer i hallen, köket, vardagsrummet o två ligger i trappan.
- Innehåller i tre kökslådor. (Om inte Mats kommer med låd-lås snart så flyttar jag!!) Dvs påsar (självklart utrullade), smörknivar, platsfolie, platsskedar, måttsatser (3 uppsättningar), Albins bestick, påsklämmor osv osv.
- En hel låda med klossar ligger utspridda på övervåningen. Orkade inte plocka upp dom innan jag gick ner.

Så det blir nog att städa, idag oxå. Men nog ingen ide innan hon somnat. Som tur är ska jag knappt vara hemma idag så jag slipper se röran. Vi ska hem till en mamma här i Sunderbyn, jag o typ 6 andra mammor o deras barn. Så då kan Malva stöka hos henne istället. Smaaart va? :)

Bye bye med er.

En dockvagn åt Malva...

Såg inne på Åse´s nya blogg Fullt Hus att Juni skulle få en dockvagn i födelsedagspresent, och det önskar sig ju Malva oxå. Och den som Åse skulle köpa var ju sååååå fin. Så den vill vi oxå ha. :)

Så här ser den ut. Var köper jag den nånstans? Måste springa på stan o kolla snart...

image513

Händelserik söndag.

Idag har vi varit riktigt nyttiga här hemma. Först fick jag världens sovmorgon såklart (tack älskling), då var vi inte så effektiva, men det var välbehövligt. Sovmorgonen spenderades inte åt sömn utan åt Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist, Mats var hemma hos farmor med Malva under tiden och Albin såg barnprogram.

Men sen när jag väl kommit upp, Mats kommit hem o Malva somnat så satte vi igång. Röjde i Malvas framtida rum o bar upp en massa på vinden, rensade i kläkammaren o satte upp lite hyllor i Albins rum. Sen av bara farten så fortsatte Mats att städa upp uteförrådet samtidigt som jag o Albin bakade bullar till Malvas kalas. Guuuud så skönt att få detta gjort. När Malva vaknade gick vi med henne till farmor som gärna är barnvakt (tusen tack Doris, och Larre). Sen blev vi bjudna på mat oxå. En toppendag med andra ord.

Just nu sitter jag o försöker lägga upp en massa auktioner på tradera, men det tar tiiiiid att ladda in 127 bilder från kameran. Så under tiden uppdaterar jag lite här.

Imorrn ska vi passa en kompis till Albin en stund medans han mamma är på möte så Albin ville stanna en extra dag hos mamma denna veckan, inte mig emot. Sen ska vi in o leta docka +dockvagn till Malva nån dag. Albin ville ge henne en docka och jag tänkte att hon kanske måste ha en dockvagn oxå isf... Sen måste jag beställa halsbandet, som ju aldrig hinner komma fram i tid, men det göööör inget... På fredag fyller ju min lilla bebis 1 år!!! Vars tog tiden vägen? Jag fattar ingenting. Nu har vi en livlig liten 1-åring här hemma, med vilja av stål och sinne av bus. Hon är nyfiken och glad mest hela tiden och vill alltid att det ska hända saker. Hon är en fröjd och väldigt rolig liten tok-Malva. *älskar dig gumman min*

image505
Malva gillar att äta själv, här lasagne o smörgås hos farmor. Visst ser det gott ut? :)

image506
Albins nya smurf/barbafigurs-hylla (mobilbild)

image507
Man kan inte alltid vara glad när mamma vill ta kort. (mobilbild)

image508
Men ibland är man så häääär glad. :) (mobilbild)

image509
Malva i mysigaste fleeceoverallen!! (mobilbild)

image510
-Vill ni smaka Mariekex? (mobilbild)

image511
Där på ÖB så stod den, Multi-task som jag letat såååå efter. Oj så lycklig jag blev, kom hem med en hel påse med sprayer och annat bra-o-ha grejer. ÖB=himmelriket?

image512
En dagsfärsk bild på Malva, lekandes med pappas nycklar. Attans den som försökte ta dom ifrån henne...

Nu är det läggdags för Albin o sen är det utmattning i soffan som gäller för mig och Mats. Vi är trötta men glada efter denna lååååånga dag. Ha de bra tills nästa gång vi "ses". Lämna gärna ett avtryck...

Drömmer...

Vi har ju fortfarande en del planer här hemma som vi vill slutföra. Men tiden/orken finns inte längre. Men vi är bra på att drömma...

Planen är att:
- totalgöra om köket. Blåsa ut alla stommar, byta ut inredning, vitvaror, tapetsera om, riva väggen mellan köket o hallen, sy gardiner, ev nytt köksbord...
- göra om båda badrummen, men för mig är tvättstugan/toan på nedre plan mest akut. Där vill jag köpa torktumlare, flytta maskinerna till kortsidan, fixa bänk som går som ett L från tvättmaskinen upp till tvättstället. Fixa med öppna hyllplan och skåp där inne. Ev flytta upp badkaret, köpa nytt tvättställ med skåp under. Lägga nytt golv o nya väggar, antingen billigt vitt kakel lr våtrumstapet ( om det nu finns några fina sånna)
- Sätta upp en vägg i vardagsrummet och på så vis skapa ett kontor. När vi gör detta ska vi ändra om i resterande vardagsrum. Slå upp en vägg mot trappan. Köpa nya möbler, ny fondvägg osv. Oj så kul att planera men var ska vi hitta tiden och pengarna? Några förslag kanske?

Just nu drömmer jag om följande:

         

1) En supersnygg soffa från Mio som ser ut precis som jag tänkt mig i huvudet. *vill ha*
2) En billig men snygg lampa från Ikea att ha ovanför soffbordet...
3) ... som oxå kommer från Mio.
4) En riktigt ryig matta, vet dock inte riktigt vilken färg jag vill ha än.
5) En ny tv-möbel med gott om plats för apparater, filmer o annat man samlar på sig. Dock i ek.
6) Därpå ska naturligtvis den nya, platta tvn stå (kanske inte nödvändigtvis just den här, men ni fattar)
Och till detta en stooooor canvas-tavla med motivet "Trädet i dimman", baki soffan. En nät-vän har fotograferat och I LOVE IT!!

Frågan är bara vad vi ska ha för fondvägg till detta. Just nu har vi denna tapet som fondvägg men den hamnar inne i kontoret så vi måste ha en ny. :)*surfar vidare*

Tiden räcker inte till...

Jag borde verkligen uppdatera oftare, jag LOVAR att bättra mig. Måste bli bättre på att vardagsblogga.

Nu sitter iaf Albin i soffan o ska strax gå till skolan, Malva sover än o jag passar på att sitta här ett litet tag.

Mkt har hänt sen sist. Jag har fyllt år, vi har grattat Fia som oxå fyllt år, jag har jobbat, Mats har varit i fjällen osv. Kabeln till kameran funkar fortfarande inte men ska prova att använda minneskortet från telefonen på nåt vis...

Nu är det ca 3 veckor kvar tills vi åker till Kina. Usch så fort tiden går. Det är med skräckblandad förtjusning... Ska bli jättespännande att komma till Kina, en semesterresa jag aldrig kommer göra om. MEN att vara borta från barnen i 3 veckor, huvva, det känns inte lika kul. Värst är det ju med Malva eftersom hon är så liten. Kommer hon att glömma bort mig under tiden? Hur blir det när jag kommer hem? Vad har hon lärt sig under tiden? Usch, tänk att inte få se henne henne, höra henne, känna heller eller ens lukta henne på såååå länge... Mitt mammahjärta brister. Mats har lovat heligt att dom ska prata om mig hela tiden o visa kort osv, så förhoppningsvis går det ganska bra, men hon lär va pappig värre när jag kommer hem. Längtar redan nu tills jag får se dom på flygplatsen... :)

Nä, nu är klockan mkt, måste skicka iväg Albin till skolan. Vi hörs lite senare...

15 min senare...

Hej igen, nu e jag tillbaka. Albin är på skolan o Malva sover ÄN!!! Lilla flicka.

Måste bara få berätta. En kompis i sthlm tipsade på sin blogg om sin nya bästa kompis, nämligen MrMuscle köksspray. O städtokig som jag är blev jag nyfiken. Men det gick ju inte att hitta. Kollade på Kvantum, Maxi, lill-Ica, Coop m.m men sprayet lyste med sin frånvaro... Men så igår, när jag sprang in på ÖB så stod dom där. Min MrMuscle i flera olika versioner. Det kändes som jag kommit till himmlen o jag gick där länge bland flaskorna o tittade och drömde. Gick up med 3 olika sprayflaskor, en ugnsrengöringsspray, två vuxen tandkrämer o en Albin-tandkräm - allt detta för 111:- !!! *lycklig* Så väl hemma fick ugnen sig en ordentlig omgång, skåpsluckor blev avtorkade o skåpen under diskbänken blev städad, avtorkad o uppfräschad. Oooo så kul. Undra vad jag ska städa idag..?

Oj, nu hör jag Malva sjunga från övervåningen, så det är väl dags att sluta. Mmmmm, ljudet av barnfötter som springer en trappa upp är UNDERBART. Ciao.

Ledig tjänst

Ledig tjänst: Anställning som MOR

Mor har en central roll i Familjens ledning

Du får ansvar för följande områden:

- Organisation och Ledning
- Transport
- Inköp
- Vård och Omsorg
- Verkstadstjänster
- Andra förekommande uppgifter

Lön : 0 kronor

Semester: Anställningen kräver att man är tillgänglig året om. Eventuell korttidsfrånvaro måste avtalas långt i förväg. Eventuella tilläggsjobb kan avtalas, om det förbättrar ekonomin i Familjen och inte kommer i konflikt med övriga uppgifter som Mor gör.

Avgörande krav: Honkön.

Önskvärt: Egen förmögenhet. Tillgång till semesterställe som kan passa för Familjen.

Kvalifikationer:

1. Körkort. Du ska kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarnet (eller maken) som gallskriker i baksätet samtidigt som de äldre barnen bråkar högljutt. Du bör kunna koncentrera dig på att köra medan du sjunger 'Imse Vimse Spindel' och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet av att vänta utanför stallar, ishockeyrinkar, klubblokaler och diskotek sena kvällar.

2. Inköpschef. Du ska göra inköp och planera menyer för envars aptit i minst 18 år framöver samt för makes smak i evighet. Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, och det krävs ofta att det skall göras middag till många personer.

3. Administratör. Du blir direkt ansvarig för ekonomisk långsiktsplanering, budget och ekonomisk uppföljning, budgetkontroll, fakturakontroll, klagomål och förhandlingar. Hantering av festarrangemang och inköp till samtliga födelsedagar (inkl. egen) och jubiléer, skolavslutningar, begravningar o. dyl.

4. Vård och omsorg. Du ska kunna fungera utan sömn upp till sex dygn, samtidigt som annat arbete skall utföras som vanligt. Du måste vara duktig att vårda patienter tidiga morgnar och sena kvällar. Färdighet i fläckborttagning ses som extra merit i denna kategori.

5. Småbarnspedagog. Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och Smurfarna samt ha kännedom om allt som är skrivet om dinosaurier, hästar och ABBA. Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är ett krav.

6. Skräddare. Du ska kunna designa och sy kanindräkter och fantomdräkter till speciella tillfällen samt givetvis kunna sy i knappar, fålla, laga och stryka och pressa.

7. Frisör. Du ska kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en ström av glåpord. Kännedom om flätning, hårfärgning och herrfrisering ses som en merit.

8. Cykelreparatör. Du måste vara förtrolig med alla aspekter av underhåll av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul. Du ska också kunna laga cykelslangar på en campingplats. Godkänd kurs i första hjälpen är obligatoriskt.

9. Veterinärassistent. Du ska kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur (efter att ägarna har tröttnat på dom).

Ofta förekommande utfodringar och rengöringar av burar ingår i de dagliga arbetsuppgifterna. Du måste vara duktig i att hantera djurrelaterade grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.

10. Målare och Interiörarkitekt. Du bör vara van vid att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag.

11. Växeltelefonist. Du ska kunna hålla en diskussion i gång i telefonen medan ett barn klamrar sig fast i ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev. Du ska kunna utfodra tonåringar som mest pratar i telefonen med näringsrik mat så att de undviker total utmattning.

12. Trädgårdsmästare. Du bör kunna starta gräsklipparen, hantera trädgårdsredskap och hålla krukväxterna vid liv. Du ska kunna numret till giftinformationen, och du ska hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskäring av buskar, förkultivering och kapning av träd. Du måste veta var varenda död mus ligger begravd.

13. Underhållningschef. Du ska kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och ha en personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare. Du kommer att bli uppmanad att träna lagspel i alla sorters väder, och uppmuntrad att gå in i häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll av utrustning krävs. Sökanden måste också kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner.



Du får självklart ansvar för julfirandet.

Ring om du är intresserad!
  Rapportera inlägget  

handen på hjärtat...

... Hur Norrländsk är du egentligen?? Vågar du testa?

image498

Jennie = Dolly Parton?????

När jag går hemma o degar en hel dag så har jag oftast mina alldeles för stora mysbyxor på mig. O dom har inga fickor.

Så uppfinningsrik som man är så hittar man andra ställen att lägga saker på. Nämligen i BH:n.

Men igår blev det nog lite för mkt.
När jag skulle gå o sova o tog av mig kläderna så hittade jag följande i bhn:

- En st mobiltelefon
- Två nappar, en i varje kupa
- Näsduk för att torka Malvas snoriga näsa med
- En hårsnodd och tre hårnålar
- En av Albins Go-Go´s som låg i trappan när vi skulle gå å byta blöja
- Två legobitar som ja plockat ur Malvas mun när jag städade Albins rum
- En liten fickspegel.

Tar inte det priset så säg? Jag måste sett ut som Dolly Parton, konstigt att Mats inte kommenterade det ens...

Önskelista

Malva sover så jag passar på att blogga lite mer. Hennes födelsedag närmar sig med stormsteg!! O många frågar vad hon önskar sig. O vad kan en liten tjej på 1 år önska sig, hon kommer ända tycka att pappret o snöret är roligast. :)

Men lite saker önskar sig mamma o pappa åt Malva iaf. Fler saker kommer säkert att tillkomma. Av mamma o pappa kommer hon få ett halsband, lika som kusin tilde fick i doppresent.


Uppdaterat 4/9

Kom på tre saker till som Malva önskar sig. Kommer här:


Självklart önskar hon sig en Minikånken, precis som brorsan har.


Den här underbara tavlan önskar hon sig oxå, från Isaform


Duplo-lego måste man ju oxå ha när man är 1 år, förstås.



En EXPEDIT hylla från IKEA till hennes nya rum.

En
leksaksspis från Brio, med tillhörande tillbehör som kastruller o sånt.

En
sorteringslåda från Brio. Hon ÄLSKAR ju att stoppa saker inuti andra saker.


Ett par KAVAT skor till vintern, stl 21-22 nånting.


Gunilla Axéns dösnygga påslakanset till spjälsängen. To die for... Finns på Barnrummet


Regnkläder. Så vi kan va ute o leka i regnet.



En barbapappa-pipmugg kan man väl inte leva utan lr..? :)

Utmaningen.

Hittade en utmaning på en kompis blogg o var ju tvungen att testa. Ni som läser detta, känn er utmanade!!! :)

REGLERNA: Svara på de 12 frågorna, inte i ord, utan gör en bildsökning på Google på ditt svar. Ta den FÖRSTA användbara bilden som dyker upp. Använd den som "svar".

1.Vilket år är du född?
image475

2. Hur definierar du din sexuella läggning?
image476

3. Vilken är din bästa egenskap som kärlekspartner?
image477

4. Och din sämsta?
image479

5. Vad söker du hos en partner?
image480

6. Vem var din första hemliga barndomsförälskelse (förnamnet)?
image481

7. Vilket yrke är det sexigaste du vet?
image483

8. Vilken kändis är hetast enligt dig?
image484

9. Vad gör dig avtänd?
image485

10. Vem hade du ditt första riktiga förhållande med (förnamnet)?
image487

11. Vilket kroppsdel, förutom munnen, gillar du mest att kyssa på en kärlekspartner?
image488

12. Ett kärlekspar på film eller tv som du gillar?
image489

Jennie filsoferar

Ibland tänker man efter. Hur hade mitt liv sett ut om jag inte haft barn? Jag minns ju knappt hur det var. Lr jag hade knappt nå liv innan...

Träffade Albins pappa när jag var 17, skulle precis fylla 18. Flyttade från mamma o pappa ihop med honom när jag var 19. 3 månader efter min 20-års dag föddes Albin. Jag har varit mamma hela mitt vuxna liv. Snart 7 år... 5 år och nio månader senare föddes mitt andra barn, en dotter. Två-barns mor vid 26 år ålder.

Malva är just nu lite sjuk. Lr hela familjen är småsjuk. Albin hade feber i veckan. Jag har känt mig risig några dagar, Mats är oxå lite hängig. O natten till lördag fick Malva feber. Känner när jag lyfter upp henne ur spjälsängen mitt i natten att hon är jätte jättevarm. Sjuka barn - hur gör man? Är inte erfaren vad gäller barn o sjukdomar.

Inatt var hon varm igen, ville inte ligga i spjälsängen. Hon fick ligga mellan oss. Hon la sig på kudden, drog en djuuup suck och somnade. Som om hon tänkte "Aaaa. Nuuu kan jag sova, mellan mamma o pappa är jag trygg." O mitt hjärta sprängs nästan av kärlek. Jag o Mats låg där mitt i natten, på var sin sida om vår dotter, VÅR dotter, o kunde inte slita blicken från henne. Hon ligger där, på sida, med ansiktet mot pappa, vänder o vrider på nappen i sömnen. Sträcker min hand över henne o lägger den på Mats arm. Han lägger sin hand ovanpå min, ser mig i ögonen o jag ser att han tänker samma sak som jag. Kärleken är så tydligen att den måste synas i luften.

Ibland är man så trött, less o slutkörd så man vet inte vars man ska ta vägen. Dessa ungar som suger all must ur en. Man försöker hitta tålamod, man tar åtskilliga djupa andetag o räknar till 10 fler gånger under en dag än va man trodde var möjligt. Man tänker "idag ska bli en bra dag", men på nåt konstigt sätt går det snett.

Vissa dagar tittar jag på mina vänner som inte har barn o blir avundsjuk. Jag vill oxå kunna gå på toa utan att ha någon som står å drar mig i byxorna. Jag vill få läsa morgontidningen i fred utan 100 frågor om allt mellan himmel o jord. Bara det att få sova tills man vaknar låter oerhört lockande...

Men sen har man en sån där dag, lr kanske bara ett sånt där ögonblick som förändrar allt, o man undrar hur man ens kunde tänka tanken. Dagar då man är relativt pigg, barnen gör som jag säger kanske redan på andra tillsägelsen o huset ser faktiskt beboligt ut.

Inatt var en sån stund. När jag låg där i mörket o tänkte på Malva och på Albin så slog det mig!! Jag är deras mamma och det är till mig dom vänder sig när dom behöver hjälp, råd, tröst lr bara lite bus.

Min mamma har alltid varit den där mamman som man själv drömmer om att man kan bli. Hon har alltid varit hemma när vi åkt och kommit hem från skolan. Hon har lagat ordentlig husmanskost varje dag, bakat all bröd själv. (pås-sås, mamma scans köttbullar o skogeholms limpa visste jag knappt vad det var innan jag flyttade hemifrån). Hon har ett sätt som gör att alla barn tycker om henne, hon har alltid gjort saker tillsammans med oss. Om det varit plockat svamp, lagt pussel, läst sagor lr hoppat i dikeskanterna har inte spelat så stor roll.

Jag minns speciellt en gång när jag var liten o vi åkte spark i en stor backe hemma hos oss. Mamma stod där bak o tog bara mer o mer fart. Vi skrek av glädje och hade sååååå kul. I det ögonblicket kändes det som ingen hade en sån mamma som jag. O en sån mamma vill jag oxå vara åt mina barn.

Ibland är det nästan jobbigt att tänka på sina barn. Allt blir så stort, kärleken är så stor, förväntningarna är så stora, förhoppningarna, löftena o engagemanget... Skulle man tänka på det hela tiden skulle man nog gå under.

Jag försöker vara en mamma som Albin o Malva kan ha roligt med. Eftersom jag fick Albin när jag bara var 20 år så har vi alltid lekt väldigt mkt tillsammans. Jag har alltid varit yngsta mamman på dagis tex. Vi busar o leker även ute bland folk.

I veckan tex var vi på stan. Jag gick med Malva i Racen o Albin hoppade brevid mig. Så där hoppetossande som han alltid gör.
- Varför hoppar du alltid så där? frågade jag honom.
- Jag vet inte. För att det är mkt roligare än att gå, svarade han.
- Är det?
- Jo, mamma. Prova.

O det gjorde jag. O visst hade han rätt min son. Det ÄR mkt roligare att hoppa omkring här i livet än att gå. Så resten av dagen så hoppade vi fram. Mitt på Storgatan i Luleå, inne på Smedjan o Åhlens. Vart vi än "gick" så hoppade vi. Visst, folk tittade o undrade nog en del. Men när jag såg på Albin så såg jag det där. Det där som jag kände där i backen på sparken när jag såg min mamma, lr de gångerna när jag o mamma gått i meterdjup snö i dikena bara för att det är roligare än att gå uppe på vägen. Albin tittade på mig med tok-glädje i blicken. Han tyckte mamma var helrolig och hade skitkul ihop med mig. Så vem bryr sig om folk stirrade o säkert trodde vi var knäpp. Vi hade jättekul, jag o Albin. Malva hade säkert oxå kul som satt där i den studsande vagnen.

Om jag inte hade varit mamma hade jag aldrig vetat va GoGo´s var. Jag hade inte tillbringat hela augusti med att leta vinterkläder o vinterskor. Jag hade säkert sovit tills 11 på förmiddagarna. Jag hade irriterat mig på alla som var tvungen att gå med barnvagnen på stan en lördag, kunde dom inte shoppa ihop med pensionärerna på tisdagförmiddagar? Jag hade inte vetat att mandarinklyftor inte alls passar sig på en pizza, o hade inte sett alla dessa underbara tecknade filmer som finns. Undra vad jag hade gjort i detta nu om inte barnen fanns? Legat på soffan, bakis o haft tråkigt kanske...

Istället har jag en dotter som knallar omkring här hemma o pekar "dääär" överallt. Jag har leksaker högt o lågt. Sängen är full av nappar o vällingfläckar. Jag kan allt om barnmat, blöjsorter och föräldrartidningar. Visa mig ett barnplagg o jag kan säkert säga vars den är köpt nånstans. Jag plöjer vant fram med min vagn om lördagarna för att klämma på PoP´s vinteroverall i mitten av augusti o svär över att skoaffärerna inte fått in vinterskorna är. Hallå!! Det är ju snart september.

Vad ville jag med detta inlägg egentligen? Ingen aning. Bara skriva av mig antar jag. Livet med barn är skitjobbigt. Man är hela tiden behövt o har aldrig tid för sig själv. Sina egna behov kommer långt ner på listan, man sover som en kratta och kan aldrig ha fint  o städat hemma.
Men livet med barn är oxå alldeles alldeles underbart. Skulle inte vilja ha nånting ogjort. Ångrar ingenting. Allt som hänt hittills i mitt liv har lett mig fram till denna stund.

Nu är jag den lyckligaste i världen. Jag har en sambo som jag älskar överallt annat, två underbara barn som faktiskt är dom snällaste o goaste i världen. Ett fint hus, en fin bil... Vad mer kan man önska? Om jag skulle dö imorrn skulle jag dö lycklig, älskad o nöjd!!!



RSS 2.0