Orlando - Here I come

Idag ska jag gå på bio!!!! Det var ungefär hundra år sen sist, och gissa vad som händer? Jo, jag blir sjuk. Det är nån kombination allergi/förkylning tror jag. Har aldrig varit allergisk i hela mitt liv, men när jag var gravid med Malva så kom det. Suck, trodde att det kanske skulle försvinna med magen, men det gjorde det inte.
Så nu går jag här hemma och nyser, snurvlar, nyser och har ont i huvudet. Igår somnade jag typ 21,25, har väl aldrig hänt förrut. Mats var tvungen o kolla efter så jag inte dog.

Idag har vi med andra ord inte gjort mycket. Jag har bytt kläder på Malva tre (!!!) gånger idag. Tur vi har tvättmaskin. Hon har lyckats kräka ner två outfit:ar så det är kanske tur att hon har mkt kläder oxå. :)

Sen sist har det inte hänt så mkt. Vi var på bvc igår och monstret är nu 72 cm lång och väger 8110 g. Lång o ganska smal tjej alltså. Inte så konstigt kanske med hennes krypmaraton som hon kör på dagarna. Och rekord just nu är 2,5 steg upp i trappan medans jag _sprang_ upp o hämtade tandborsten o satte på tandkräm. Galning-bebis!!!

Vi har även äntligen målat våran hall!! Oj så ljust och fint det blev. Vitt blev det såklart men såååå fräscht mot den hemska tapet som fanns där innan. Och i helgen har vi tänkt göra vårt sovrum. Alla Ikea-möbler har kommit och färg/tapeter finns redan hemma. Längtar såååå. Fondtapeten är så snygg så jag nästan börjar grina när jag ser den. :) Ja e knäpp, ja vet.

Självklart kommer här en massa bilder oxå.
   


1) Vårt lilla busfrö
2) Hon har börjat få små smörgåsbitar med leverpastej lr messmör och det är så kul att plocka-äta.
3) Hon är jätteduktig på att stoppa i munnen och slukar en hel smörgås, lätt.
4) Lite bus med brorsan

 


1) Albin och Mats "ser" film.
2) Pappa försöker läsa med dottern. Så här snällt satt Malva i kanske 20 sekunder... :)

    


1) Dagens första outfit
2) Inte lätt att ta kort på rörande föremål
3) Pappa kom hem på lunch men försvann alldeles för fort igen. -Pappa, vart tog du vägen?
4) Dagens andra outfit.
5) Och tillslut den tredje outfiten. Här busar hon i kökslådorna.


Under tiden jag skrev detta inlägg så har Malva:
- dragit ut alla mina tidningar under vardagsrumsbordet
- dragit ut alla dvd-filmer
- försökt dra ut mina böcker ur bokhyllan
- börjat klättra i trappen 4 gånger
- nästan kraschat en lampa som stod i bokhyllan
- nästan fastnat med handen i skrivaren som tillfälligt står på golvet (inget bra ställe jag vet)
- fastnat med gå-stolen mellan vardagsrumsgolvet och hallgolvet (försökte sätta henne där i hopp om att få lite ro)
- tuggat på telefonen
- hittat en skruv som nästan hann hamna i munnen

Så ni kanske förstår att det inte lätt att hinna med o blogga nu för tiden, iaf inte medans Mats är på jobbet.
Nu ska jag prova o lägga henne för o se om hon vill sova lite... O jag borde röja lite kanske. En evighetsmaskin...

P.S Glömde ju säga med vi ska se Pirates of the Carribean 3 Wohoooooo.

Vad gör vi med denna väggen?

Vi håller ju som sagt som bäst på att göra om här hemma. Precis just nu så målar vi hallväggarna på nedervåningen. Men vi behöver hjälp. Vi vet inte vad vi ska göra med väggen som är uppe i hallen, vid trappan. Den syns ju inte så mkt nerifrån utan bara när man är uppe. Men känns tråkigt att ha alla väggar helt vita. Vi vill ha nån cool tapet lr nåt fräckt målat på väggen med hjälp av projektor. Men vi kan inte komma överrens om vad. Har kollat på ECO och Boråstapeter men hittar inget som jag tokfastnat för. Har ni några förslag? Hjälp...

Så här ser väggen ut. Tänk er att alla väggar är målade vita, trappen kommer inom en snar framtid oxå bli vitmålad och räcket kommer att bytas ut mot antingen en rund lr helt rektangulärt, utan några krusiduller. Den kommer att bli vit lr nån färg, kanske svart... Om det är nå svart i väggen där uppe. Den hemska "listen" i mitten av väggen kommer såklart oxå att målas, förmodligen i vitt...

image315

Malva film.

Malva är en tuffing. Hon trillar hit och dit men nästan aldrig att hon gråter. Här har ni film-bevis. :)


fixar-söndag

Idag har varit en mini-pysslardag. Inte att vi pysslat lite, men vi har pysslat med små saker. Satt upp tavla o hylla ovanför skötbordet, har satt upp en lampa i hallen på ovanvåningen, har strykt o vikt in 1 miljard plagg (ungefär), har satt upp två förvaringspåsar i hallen, mats har snickrat ihop vår hatthylla (som nu bara väntar på några lager vitfärg) och så har vi skruvat ihop vårat sideboard/hallskåp. Oj så snygg den blev, precis som jag hade tänkt mig.

Malva har haft en bra, men mammig dag så jag är liiiite less på att bli dragen i byxbenen och höra "mmmmmmm" heeeela tiden, men nu sover hon så hon är snart förlåten. :)

I fredags var vi inne på stan o fikade med två av mammorna från gamla bvc-gruppen. Det var trevligt som vanligt o barnen kröp ikapp på ett lekställe här i stan, jag tror Malva vann den tävlingen faktiskt. Oj, så snabb hon är.

Igår var Anna här, vi lagade god mat, åt godis o laddade inför den stora ESC-finalen. Men oj, va hände egentligen? Tycker vi tar o bojkottar den där tävlingen nu. Att vi aldrig lär oss, vi tar alltid ut segern i förväg o blir helt lamslagna när vi sen inte vinner. Och blir gaaalna när öst-länderna kompisröstar på varandra (trots att vi i Norden gör _exakt_ likadant). Nä, det där tycker jag vi hoppar över nästa år. Vi kan ha vår egen tävling, men att sticka till Serbien lockar inte om du frågar mig.

Just ja, jobbade fredag o lördag oxå. Det var riktigt skönt att komma hemifrån. Kul att träffa gamla stammisar (som faktiskt kommer ihåg en o är glad att man är tillbaka) och bara få vara Jennie för en liten stund. Men det är klart att man längtar hem till lill-monstret o sambon ganska snabbt. Tur man vet att dom väntar där hemma. Ska försöka prata med chifen om att få börja jobba lite mer regelbundet nu, kanske varannan helg o nån vardagkväll. Skulle vara lagom tycker jag. Men vi får se...

Nu är det strax dags att väcka Malva, hon znarkar sin sista lur nu innan kvällen. Avslutar med lite bilder oxå så ni får nåt att kolla på. List-följetongen fortsätter förresten... Mer åsikter tack!

         


1-4) Albins rum från d flesta vinklar. Lite kala väggar kanske, men här ska såklart upp tavellister, foton o mycket annat.
5-6) Albins byrå/hylla/nånting som jag målat om (var träfärgad förrut) och tapetserat med Kalle Anka-strippar.
7) Vår nya sideboard i hallen. Egenkomponerad med fläktskåp o bänkskiva från Ikea som behandlats för att likna golvet. Häri ska vi förvara sällskapsspel med mera.
8-10) Här är metall-listen som är vårt andra alternativ. Känns inte så kul det heller måste jag säga. Sista bilden är utan bild och visar nog bäst färgnyanserna. Min mamma föreslog att göra ek-listen lite mörkare så det funderar vi oxå på nu... Suck.


  


Lite bilder från fredags-fikat. Malva, Elias och Tilde...

Hjälp!

Vi har ju lagt nytt golv i hallen, laminat i valnöt. I vardagsrummet är det parkett, i ek. I skarven däremellan ska det ju gärna ligga en list/tröskel.
Den finns i ek, men inte exakt samma färg som golvet har. Jag tycker det ser knäppt ut med tre olika färger på trä på en sån liten yta, men sambon säger att det ser oki ut. Jag kan inte bestämma mig. Alternativet är ett metall-list som inte heller känns så väldigt exalterande.

Så nu behöver jag er hjälpt. Försökte fota men det är svårt att få fram exakta färgerna. Vad tycker ni? Stör det att dom inte är likadana i färg? Ska vi hellre ta metall-list? Bekymmrar jag mig i önödan? Kommer man inte tänka på detta senare..?

image294 image292
image295 image296
image297

Syns nog bäst på sista bilder ser jag nu...Listen är liksom snygg ek, oljad ek, men golvet är ju parkett-ek. Hajjar ni?

Sov-snack med mera.

Nu har vi bestämt oss. Lr rättare sagt, jag har bestämt mig. Nu är det slut ammat på nätterna. Det funkar inte nå längre. Hon vaknar med 1,5-2 timmars mellanrum o kan inte somna om utan tisse. Vilket resulterar i att Albin och Malva får en sur, trött, grinig och tråkig mamma och Mats får en sur, trött, ginig och tråkig sambo.

Så igår var första natten vi körde. Ja la mig i Albins säng och Mats skulle ta Malva. Ingen tisse innan kl 06, verkar hon hungrig innan är det välling som gäller. Det började bra, vaknade 23, fick välling - somna om. Sen vaknade hon 03 ca, ville inte somna om så Mats gjorde mer välling. Men ändå ville Malva inte sova. Mats försökte söva om henne i spjälsängen (var nog lite för trött för att minnas att vi bestämde att det var oki att söva om henne i famnen, bara så länge hon inte ammar...) så efter ca 1 timmes bök, stök, gråt, bus och suckar från pappa så gick jag upp o tog henne så Mats fick sova. Vi promenerade runt i nedervåningen och tillslut somnade hon. Satte mig i soffan men då vaknade hon strax igen så det var bara o ställa sig upp igen. Vid 05 sov hon djupt o jag kunde försiktigt hasa mig ner i soffan. Sov lite till o från fram till 06,30 då jag upptäcker att Mats inte är uppe än. Går upp för att väcka honom, finner honom med en tröja över huvudet (försöker klä på sig alltså) baki sovrumsdörren. :)
Jag o malva kryper ner under täcket, ammar henne och vi somnar om. Sängen är underbart skön.
Sen vaknar hon 8,30, glad som den solstråle hon nästan alltid är (förutom kvälls o nattetid).
Så det känns som om första natten slutade oavgjort. Får se hur det blir inatt. Positivt var ju att hon sov mellan 23-03, det var länge sen sist.

Idag är vi, som ni kanske förstår, kanske sega. Gör inte så mkt. Fick två paket med posten, oj så kul. Ett par skor som jag köpt till Albin på tradera, 26:- Hoppas bara dom passar.
Och en body/pyamas/suit som jag beställt till Malva. Var med i en tävling inne på Miniskunk.se och jag vann ett valfritt plagg, och nu har jag äntligen valt. Jättefint var det, blir perfekt till sommaren. Finns en matchande filt oxå som jag oxå vill ha. Klaudia, du måste ordna en ny tävling snart. :)

 

1) Dräkt från Halling
2) Albins nya skor

Just nu är vi så trötta så all renovering ligger på is. Ska försöka hinna måla hallen i veckan bara, det tar inte så lång tid. Anna, vill du komma o hjälpa? *ler* På torsdag kommer Ikea-grejerna som jag beställt, jippiiiiii så kul. Vill bli klar med hallen nu så jag kan bygga ihop skåpet som ska stå där, slänga ut garderoben och piffa lite. :)

 

3)Ute och åker lära-gå-vagn med Anna.
4) Woops, så kan det gå. :)

Nu ska jag gå å sätta igång tvättmaskinen och vika lite torr tvätt. Varför hoppar sånt inte in i lådor och garderober av sig själv? Löjligt tråkigt ju... Suck.

Avslutar med en liten kryp-film. :) Kanske inte världens bästa men ni kan se att hon kryper iaf.

Vuxentest

Hittade detta vuxentest inne på Sussie´s blogg och var ju tvungen att prova. Nu i efterhand så ångrar jag mig...

Din vuxenpoäng

Namn: jennie
Datum: 2007-05-07
Ålder: 26
Vuxenpoäng: 22.1
Uppskattad ålder : 41

Som om jag inte hade nog med åldersnoja innan. 41 år!!?!!!!! Nä, nu går jag o lägger mig, klockan är ju snart tio. Fast det blir svårt o somna med ett skrikande monster i spjälsängen...

Lite hus-bilder.

Jag har fått förfrågningar från många att dom vill se bilder på huset, men så himla mkt har vi inte gjort än. Fast det lilla vi gjort går ju att visa förstås. :) Så här kommer lite bilder.


 
Så här såg vår hall och vårt kök ut under några dagar. Det var liiite trångt o ganska rörigt. :)
  
Här har vi vardagsrummet före och efter. Malva hjälpte pappa fästa golvlister. :) I vardagsrummet har vi slipat parkettgolvet, målat väggarna och tapetserat en fondvägg. Här ska det in en ny matta under bordet, soffan ska få nytt tyg och även nya kuddar... Nu ser det kanske lite kalt ut.
 
Hallen före och efter. Här har vi bytat tapeter och lagt in klinkers med golvvärme. Sen ska det så klart upp en hatthylla, några tavlor, förvaring för mössor/vantar på väggen, lite krokar för barnen osv. Fläckarna på bilden är från kamera-linsen.

Malva äter mat med hela ansiktet ibland. :)

Nu ropar Albin o säger att Talang 2007 har börjat så jag måste rusa. Vi hörs.

OBS! Nytt Lördag!!

11,50 ser det ut så här i vår hall. Valnötsgolvet växer fram... Senare ska trappen målas vit o få nya steg och pelaren ska kläs in i valnöt.

OBS!! Nytt söndag!!
 
Nu är golvet i vardagsrummet klart o vi fortsätter in i köket. Notera den fina mattan som låg där tidigare. Huvva. Oj va fint det blir, sen när vi bara får lite ordning oxå, garderoben ska bort o ev tillkommer en pappelina-matta i hallen och lite lister/trösklar ska dit. Väggarna i hallen ska målas vita, men det får bli helgens projekt känns det som. Förhoppningsvis kommer en efterbild av köket senare ikväll. Larre är här och hjälper oss (tusen tack) så tanken är att dom ska bli klara idag, men Mats har järnkepsen på (fest igår) så det kanske går lite långsamt ändå...

 
Nu ÄNTLIGEN är golvet färdig-klickat!!! Oj så skönt och oj så snyggt det blev. Sorry att ja inte orka städa innan ja tog bilderna, men ni hajjar ändå va? Riktiga efterbilder kommer sen när hallmöblerna har kommit (v.21) från ikea. Nu vill ja bara sova. Malva sov 20 (!!!) minuter i spjälsängen o är just nu vaken o vägrar somna om. Men mamma vill ju sova, förstår du inte det? Ditt lilla monster...



RSS 2.0