Orden sprutar ut

Malva pratar bara mer och mer nu. 4-ords meningar är inte längre ovanliga. Bland annat säger hon: "Albin, gå upp nu" och "Albin, ät upp nu". Tjatar jag om det ofta kanske? :)

Hon säger " armar uppåt sträck", "upp och hoppa" och äntligen säger hon farmor!! Farmor är så lycklig nu. :)

Häromdagen så drog hon sitt första skämt. Det var på morgonen och vi var på övervåningen. Jag hade precis sminkat mig och gick in i sovrummet för att klä om. Malva kommer in, kryper upp i sängen och lägger sig på kudden.
- Men Malva, ska du sova? säger jag.
Malva reser sig genast upp och ler sitt största leende och säger:
- Nää, skoja  bara.

Och imorse då. Hon hittade mina solglasögon och kröp upp i soffan bredvid mig. Satte på sig glasögonen och sa:
- Kolla mamma. Cooling. :)

Sen när hon inte fick ta med sig solglasögonen till dagis så blev hon skogstokig och stod i hallen och hoppade upp och ner och stampade med fötterna och skrek:
- Cooling cooling. Cooling mamma.

Var får hon allt ifrån? Skrattar mkt gör vi iaf...

A hole lot of bilder. :)

Det har gnällts och tjatats om bild-uppdatering så här kommer väl en drös bilder då. :)

I morgon åker vi söderut, fast bara till Umeå (och inte typ Spanien som hade varit himla skönt). Vi ska både hälsa på Malvas farbror Roland och gå på Nolia Barnmässan, Blingo ska stå där så jag tänkte hälsa på dom och kanske fynda lite barngrejer på samma gång. :)

Nä just de, bilder var det ju...

image784
Underbart söta Klara sover en stund, trygg på pappas bröst.

image785
Stolte storebror Gustav.

image786
Malva äter (och njuter) av farbror Tomas goda efterrätt. Tur inte pappa var i närheten. :)

image787
Underbart kort på Malva hos farmor.

image788
Malva är jätteduktig på att äta själv, här blev det dock mest äggsås. :)

image790
Får hon köttfärssås och spagetti ser hon ut så här ganska snabbt.

image789
- Kan du räcka ut tungan Malva?

image791
Malvas sommar-outfit.

image792
Malva får lätt plats i vårt nya enorma hörnskåp. Good to know. :)

image794
Albin smilar och spexar.

image793
- Ett två tre HOPPA syrran.
image795
Tack gode gud för galonbyxor!!

image796
Se så fint jag sopat idag. Notera gränsen till grannen på vänster sida. :)

image797
Här har Mats precis börjat riva ner skåpen, inte hunnit lägga golvet än men tagit bort några kakelplattor.

image798
Hörnskåpet är på plats.

image799
Ännu mera kakel är nu borta.

image804
Här har även underhörnskåpen kommit på plats, plus golvet och skafferiet.

image805
Ibland blir jag väldigt less på all oordning och skräp som ligger överallt. Utomhus...

image803
... i vardagsrummet samlades kartongerna...

image802
... i köket ligger allt huller om buller...

image801
... i hallen/köket står skåp, kartonger, stegar, verktyg omvartannat...

image800
Konstigt man blir less..? Skönt att gå till jobbet sånna här dagar kan jag säga. :)

image807
Vår bänkskiva är i massiv ek som vi ska betsa till valnötsfärg. Här är en bild utan blixt på två olika färger...


image806
... och här är samma färger men med blixt. Vilken tycker ni blir snyggast till golvet?

Sådär ja, nu har jag inte fler bilder för tillfället. Men det räcker va?

Läget just nu är att alla skåp är på plats, alla luckor är på plats, bänkskivan ligger på plats i hörnet (dock en fastsatt lr betsad), kaklet ligger här hemma och väntar på att vi ska bestämma oss för vit lr grå fog. Det gamla skafferiet står fortfarande kvar i hallen och det är rörigt i köket men annars har vi riktigt bra ordning nu efter jag gick runt och städade idag. Skönt med lite ordning äntligen. :)

Så nu ska vi så snart som möjligt bestämma oss för bets och fog-färg så vi kan börja kakla och betsa snart. Sen är det mesta gjort. Sen återstår täckskivor, passbitar och lister, hoppas vi har ork att ta tag i det direkt sen.

Lämna gärna kommentarer. Har ingen besöksräknare än så jag har ingen aning om hur många som läser här, att döma av kommentarerna är ni typ inga alls. Men får intryck att ni är några stycken iaf. Så säg gärna hej, jag blir så glad då. :)

Nu ska jag gå å hänga lite tvätt, för tredje gången idag. Det blir så när man inte är ledig så ofta, massor massor att göra när man väl är ledig då istället. Storhandla hann vi oxå med klockan 09 imorse jag och Malva, vi var INTE ensamma...

Nåja, godkväll och trevlig helg på er allihopa där ute. Whoever you are...

Underbara unge!!!

När vi åker Bodenvägen på väg hem och åker förbi K-Rauta så pekar Malva och ropar: "pappas jobb, pappas jobb". Är inte det ganska bra gjort av en liten tjej på drygt 1,5 år? Att se K-rauta genom bilfönstret i farten. Jag är imponerad iaf. Vår underbara unge förvånar oss och förbluffar oss varje dag. ♥

Cykel-premiär

Idag tog jag o Malva cykel till dagis. Jag sa åt henne igår att vi skulle cykla idag och hela morgonen har hon pratat om cykel, provat hjälmen och velat klä på sig ytterkläderna.

När jag sen började cykla så hör jag ett tok-skratt baki ryggen. "La-la ykla" säger hon hela tiden, dvs Malva cykla. Hon älskade det!!! Frågade ibland om det gick bra där bak och fick ett "ja-aaaaa" till svar, så jag tror hon var nöjd. När vi kom fram till dagis var hon noga med att berätta för alla barnen och fröknarna att hon cyklat dit idag o hjälmen hade hon nog gärna behållt på hela dagen om hon fick bestämma. :)

Nu ska jag packa väskan och sen åka till jobbet, hemma igen efter 20 ikväll. Segt... Funderar på att säga åt Mats att ta cykel o hämta henne, då blir hon hon glad. Och inte så svår att få hem som hon ibland kan va. :)

Det tar sig...

Köket börjar sakta men säkert bli färdigt. Skåpen är på plats men än återstår förstås en hel del. Kakel, bänkskiva, beslag m.m m.m m.m. Men det är häftigt när man redan nu kan börja föreställa sig hur fint det kommer att bli. Igår satt jag och Mats hela kvällen i köket och bara drömde oss bort. :)

Idag har jag varit ledig och vi har haft en härlig dag. Vi var ute länge på förmiddagen jag och Malva, träffade Gustav, Klara och Monika och lekte/pratade med dom en stund. Sen sov Malva lunch medan jag tvättade, hängde tvätt, plockade från gamla skafferiet in i nya skafferiet.... Sen när Albin kom hem så åkte vi direkt och köpte nya skor till Albin. Pojken kan ju inte gå runt i fodrade gummistövlar nu när våren kommit!! (Jo, våren har faktiskt kommit till Norrbotten nu) Så det blev två par nya skor till gossen. Och sen åkte vi o köpte en ny vagn till Malva oxå. En liten, smidig paraplyvagn som blir stor som en tändsticksask när den fälls ihop, nästa iaf. Supersmidig och jättebra att ha när man bara ska på stan lr så. Malva provåkte alla färger i affären men tråkmamma valde tillslut en svart. :) Hon gillade den och ville sitta i den direkt, hela vägen till bilen. Det är bra betyg från en tjej som i vanliga fall vägrar åka vagn överhuvudtaget.

På tal om våren, guuuuud så härligt att den äntligen har kommit hit upp. Idag på förmiddagen var vi ute och sopade bort all grus från framsidan. Det är ju värsta vårtecknet. Nu när jag inte kan få krokusar, vitsippor lr blåsippor så får man nöja sig med det lilla. :)
Vi tog fram Albins cykel idag och han har knappt varit inne sen dess. Underbart när ungarna knackar på dörren hela tiden och vill att Albin ska komma ut. Jag gillar verkligen den här årstiden när alla liksom vaknar till liv igen. Malva älskar att vara ute och imorrn ska vi försöka cykla till dagis tänkte vi, det lär hon gilla. :)
Nu önskar jag bara att all jäkla snö från tomten skulle försvinna oxå, men det lär ta ett tag.
Men nu slipper jag ha vinterstövlar, vinterjacka och vantar iaf. Har köpt mig en ny skinnjacka som jag länge suktar efter och ett par nya vårskor. Lovely...

Lovar att återkomma nån dag med bilder på hur det ser ut här hemma, både på köket och ungarna. Men jag ska ladda in bilderna i den stationära datorn och den använder vi nästan aldrig mer så det blir liksom aldrig av. Men kanske till helgen... Tills dess får ni nöja er med text.

Lugnet råder.

Mats är med sin pappa i stugan, Malva sover och Albin leker hos Lovisa. Det är helt lugnt, tyst och stilla här hemma. Underbart!!! Men snart vaknar nog monstret och då är det full rulle igen. :)

Helgen har varit skön. Mats har varit i stugan hela helgen så vi har haft det mysigt värre. I fredags kom farbror Tomas och Therese och hälsade på från Västerås så Malva fick sova hos farmor så att dom skulle få träffas så mkt som möjligt. Malva och farmor bastade och hade det sååå trevligt. Malva älskar att basta med farmor. Helst ska hon sitta överst säger farmor, och aldrig vill hon gå ut. :)

Jag o Albin hade en lugn fredagkväll. Vi åt godis och såg på Albins favoritprogram, nämligen Talang 2008. Han bad att få sova i vår säng och det fick han såklart. Han gick o la sig och jag gick och borstade tänderna och tog bort sminket. När jag sen kom tillbaka till sovrummet så snarkade Albin högt och sov så gott så. Inte mkt sällskap där inte. Men det är ju precis som vanligt, Mats somnar ju oftast fortare än fortast. Måste va nåt med kudden kom vi fram till. :)

Sen hade vi lång sovmorgon på lördag jag o Albin innan Malva kom tillbaka. Vi passade på att hälsa på Monika, Johan och Gustav som nyss fått en liten tjej i familjen, lilla Klara. Ojojoj så liten och underbart söt hon var. Jättelik sin storebror och alldeles berårande. Det skrek lite i bebis-tarmen kan jag säga. Malva tyckte bebisen var så söt så och pratade om Gustav och Klara hela kvällen sen.

Middag intog vi hos farmor som bjöd på palt. Och det tackar vi ju aldrig nej till. :) Anna kom på besök senare och åt godis med oss. Kul att träffa henne, känns som det var länge sen. Albin älskar att vara med Anna (Malva oxå för den delen) så vi spelade spel, åt godis och prata skit hela kvällen. :)

Jag har en del bilder på bland annat Klara men vi glömde kameran hos farmor igår så jag kan tyvärr inte bjuda på några idag. Det får bli nästa gång.

Nu ska jag njuta av de sista sekunderna lugn när hemma. Ha det så bra.
Fick msn av min mamma idag på en massa vitsippor, blåsippor och moss-klädda stenar. Det såg underbart fint ut och jag blir sååå avundsjuk på er där nere i söder som har vår, varmt väder och blommor på marken. Här är bara en massa snö snö snö och minusgrader. :( Trist säger jag...

Pulka-åkning, magsjuka och ikea...

Shit vilken rubik. Känns som vi har haft fullt upp sen sist. :) O jo, det har vi nog.

En söndag blev vi bjudna hem till min kära vän Åsas stuga för korvgrillning och pulkaåkning. Jag, Malva och Anna packade in oss i bilen och åkte dit. En supermysig stuga och toppenväder gjorde detta till en superdag, det trevliga sällskapet gjorde oxå sitt förstås. :)

   
1) Här grillas det korv och mumsas för fullt.
2) Världens bästa lekledare Anna tog med Malva på en tur nerför backen.
3) Klara - färdiga - kör
4) Ibland gick det visst lite vilt till. :)


Natten till måndag denna veckan vaknar vi av att Malva står upp i sängen och fyller blöjan, till bredden och lite till. Huvva tänker vi. Nu har hon oxå fått magsjuka. Suck. Så vi fick studsa upp och försöka byta blöja på Malva, det gick såklart inte så vi fick ställa henne i duschen och spola av henne. Stackars lilla tappra tjej stod där i duschen klockan 01 på natten och var så duktig. Efter diverse sanering så kunde vi alla lägga oss igen och Malva somna om innan hon mötte kudden tror jag. Tre timmar senare vaknar vi återigen av samma ljud. Samma sak igen och jag inser att jag måste va hemma från jobbet. Ser framför mig hur jag kommer tillbringa dagen med att byta bajsblöjor, duscha av Malva och tvätta kläder/handdukar m.m.
Men trot lr ej, det var det sista som hände. Hela dagen var hon lugn, slö och mammig men inga mer magsjuke-fasoner thank God!! Vi läser ALLA böcker säkert 50 gånger denna dag och hon är en väldigt mysig liten tjej. Somnar bredvid mig i soffan och sover sen i 3,5 timmar!!! Det har inte hänt sen hon var spädbarn i princip. Mats trodde inte det var sant när han kom hem från jobbet och hon fortfarande sov. :)


Så här tillbringade hon 3,5 timmar i måndags. Mammas lilla hjärta...

Vi har oxå hunnit med en trip till Ikea, äntligen!!! Ikea har funnits i Hapranda sen strax innan jul 2006 och först nu(!!) kom jag dit. Katastrof...
Vi handlade till vårt nya kök som förhoppningsvis ska på plats inom några veckor. :) Och lite möbler till Malvas framtida rum, som vi oxå måste hitta tid att göra klart snart... Bilder kommer när köket är på plats och Malvas rum är färdigt. Jag har iaf bestämt färgerna dit in, alltid nåt. :)

  
1) På väg mot Harapanda och Ikea.
2) Här bodde vi.
3) Det blev en trip till CandyWorld och detta är resultatet...


Småbarnföräldrar som vi är så åt vi middag på Max och somnade klockan 23. *skratt* Romantiskt va?

 
1) Kompisen Maja kom på besök en dag. Kameran hade nån konstig inställning så bilden är tok-suddig, men ändå...
2) Har jag sagt nångång att Malva gillar att bada?

Nu ska jag försöka se lite av Så ska det låta och ta nåt att äta. Jobbat hela dagen och är lite hungrig nu känner jag. Mats är hos några kompisar och grabbar sig, dvs bastar, dricker öl och snackar skit. :)

Trevlig helg.



RSS 2.0