Lite bilder o sånt...

Alltså jag är ju så jäkla smart. Kom på helt själv hur man skulle flytta bilderna från telefonminnet, till minneskortet o sen in i datorn. *klappar mig själv på axeln o ler stolt* Så här kommer lite bilder...

Albin är sjuk!!! Han var lite hängig imorse o klagade på värk lite här o där. Tänkte att han nog bara var trött o skickade iväg honom till skolan. Men vid 12 så ringer dom från skolan o säger att Albin är dålig. Så när han kom hem tog vi tempen, nästan 40 grader!!! Ojojoj min lilla grabb som aldrig är sjuk. Så det har varit en dag på soffan, med filt, film, festis o glass. Han såg en film o sen SOMNADE han i typ 2 timmar, det händer ju aldrig så nog var han sjuk alltid. Hoppas han mår bättre imorrn.

Vi har varit o hälsat på på ett dagis idag, jag o malva. Hon stormtrivdes. Kastade sig ner från min famn o började leka o krypa omkring direkt, ville inte gå hem. Så hon är nog helt klart ett dagisbarn o det blir nog inga problem att skola in henne i januari/februari nångång. Blir nog värre för mamma o pappa.

Nu ska jag duscha o sen gå isäng med den nya mannen i mitt liv. Jag går nämligen isäng med en ny man nu för tiden. Han heter Stieg Larsson och är helt underbar!!!!

Här kommer de utlovade bilderna, tagna med mobilen.

image464
Malva leker i sandlådan. Superkul!!!

image465
När man klättrar upp i stolen helt själv är det inte lätt att få alla benen på rätt plats...

image466
Cykel-Malva. Hon ÄLSKAR att cykla, vinkar o sjunger hela tiden.

image467
Har hon inte de blåaste ögonen så säg... Dom har hon ärvt av morfar, och mig.

image468
Syskonbild o även bakgrundsbild på min mobil. *kärlek*

image469
Albin på väg till första skoldagen!!! Min lilla kille har blivit stor.

image470
Mammas lilla älskling ligger sjuk i soffan. Ingen vanlig syn...

Numera 11 månader.

I tisdags fyllde Malva 11 månader. Tänk, nu är hon snart 1 år. Ingen bebis nå längre med andra ord. Fast det har hon ju inte varit på länge förstås. :) Igår tog hon 13 steg här hemma. Det händer grejer på gå-fronten med andra ord. Fast ändå kryper hon mest än så länge, men oftare o oftare så släpper hon o går på egen hand. Men hon är vingligare än sin pappa på fyllan så hon brukar trilla ganska snabbt...

I onsdags var vi o hälsade på en kompis till mig som fick barn för två månader sen, en lite Maja. Såååå söt, o liten o stilla... Malva tyckte hon var väldigt intressant. När hon låg i sängen så stod hon brevid o tittade med nyfikna ögon o när jag bar henne så kom hon direkt fram o "buffade" henne på rumpan. Hon blir nog en bra storasyster nån dag.

Jag jobbar en del nu så tiden o orken att sitta framför datorn finns inte. Ska ju till Kina snart (HJÄLP!!) så alla pengar som finns går till den kassan just nu. Försöker planera föräldrarpenning så vi inte förlorar på tok för mkt när Mats är hemma o måste se till så det finns pengar till räkningar oxå, tänk om man ändå kunde få en räknefri månad. *drömmer*

Annars så är vi mest hemma. Vi går till sandlådan nästan varje dag. Malva älskar att vara ute o skulle nog kunna tillbringa hela dagen ute om hon fick bestämma. Albin leker med kompisarna på gården hela dagen lång. Han går ut när dom knackar på vid 09-tiden o sen är han ute till 21 på kvällen. Med korta korta break för lunch, middag, vätskepaus o toabesök. Härligt o se. På måndag börjar allvaret. Då blir min lilla pojk en 1:a klassare. Hjälp va tiden har gått fort. Minns fortfarande när jag skulle ta honom till dagis för första gången.

Nu är det istället snart dags för Malva att börja dagis. Vi funderar o räknar o funderar lite till, hur ska vi göra? Ev börjar hon i januari o så jobbar jag inte så mkt i början. Kanske 3 dagar jobb o sen hemma med Malva.
Eller så börjar hon i mars/april, men då blir det full fart. Så nu väger vi för och emot. Börja tidigt, men lite. lr börja senare, mitt i terminen, men långa dagar. O så ska ju helst dagarna räcka oxå. Shit så jobbigt detta är...

Idag ska vi in till stan o fördriva tiden. Är less på å va hemma. Ska köpa Malva ett par jeans har jag tänkt. Blir förmodligen en traditionsenlig tripp till jobbet oxå, trots att jag var där igår o jobbade. :)

Våra, min o Malvas alltså, födelsedagar börjar närma sig o många frågar vad vi önskar oss. Så snart ska jag försöka lägga upp ett önskelista-inlägg. Så får ni se själva. Men glöm inte att jag bara fyller 22 år. *yeah right*

Eftersom vår kamera fortfarande inte har någon sladd som funkar så blir det inga bilder tyvärr. Dessutom har vi lämnat tillbaka farmors kamera så nu är det bara mobilen som funkar. Fast ja vet inte hur jag får hit bilderna än så ni får klara er utan bilder... Sorry.

Nu hör jag hur Malva klättrat upp i vagnen ute i hallen, hör hur hon står där i dansar. Tok-Malva. Så jag måste rusa. Bye bye...

Slänger in lite bilder.

Har aldrig tid o sitta här nåmer, så det är långt mellan uppdateringarna. Tyvärr...

Nu har vi iaf kunnat föra över bilderna från kameran till vår nya bärbara dator så nu kommer lite bilder från när mormor o morfar var här. Men det blir inte så mkt mer än lite bilder. Sitter i sängen o lyssnar på Malvas andetag från andra sidan rummet... *lovely*

image440
Malva iklädd Blingo kläder. Klänningen "Bella" i stl 50/56 o shortsen "Frank" i stl 62/68. :)


image441
- Här har du missat att måla Albin...


image442
Den här leksaken går inte att köpa i butik. :)


     

1) När mormor kom hit såg Malva ut så här...
2) ... o efter 5 minuter såg hon ut så här istället. :) Skönt.
3) Morfar äter kaka o Malva äter Mariekex, mysigt värre.
4) -Vaddå för stor rumpa?!!

image448
När jag blir stor ska jag bli precis som Kenny Bräck.


image449
- Va? Rinner det vatten inomhus? Måste undersökas...


     
Passade på att fira Mats födelsedag när han väl kom hem från fjällen...

     

Hann med ett besök hemma hos Per, Fia och Meja oxå.
1) Bildbevis på att Meja visst äter majskrokar.
2) Albin o syrrorna. *kärlek*
3) Sveriges nästa Emma Sjöberg..? Kolla in posen.
4) Busbild på barnen.
5) Mormor o barnbarnen...
6) ... tillslut blev det bus för hela slanten.


image462
Albin o mormor tar en paus efter en badminton-match...



Avslutningsvis vill vi hälsa Jenny Grattis på födelsedagen, visst var det 25 du fyllde va? :)

God natt...

Snabb uppdatering.

Jag VEEEET att det var länge sen ja uppdatera nu. Mormor o morfar har hunnit vara här OCH åka hem. Har massor med bilder i kameran som jag skulle kunna visa. Om det inte hade varit för vår KlåfingerApa till dotter. Hon har nämligen dregglat o tuggat så mkt på USB-kabeln mellan kameran o datorn så den har oxiderat o slutat funka. Så här sitter vi med en kamera full med bilder men ingenstans att ta vägen. :(

Än så länge har vi kvar Larres kamera sen Mats var i fjällen så vi tjuvlånar den ett tag till...

Idag var vi och hälsade på Cicci och Fredriks alldeles nya lilla dotter Olivia. Hon föddes på Mats födelsedag (22:a juli) och var såååååååå liten och söt. Men ganska tråkig, låg mest o sov. :) Minns inte att Malva nånsin varit så där liten o stilla, känns som det varade en kvart ungefär. Man/Jag blev väldigt bebissugen men jag ska försöka hålla mig. Får väl passa på att snusa på Olivia när jag träffar henne istället. Jag har mer än händerna fulla med Malva, och eftersom mina graviditeter inte är att leka med så är det ingen bra kombination.
MonsterMalva + Tjockmage = blä.

Lite bilder knäppte vi iaf på Olivia. Sen satt vi mest och beundrade Cicci och Fredriks stundande kök, som inte är så värst mkt kök just nu, men planen är iaf att det inom en snar framtid ska stå ett riktigt snyggt kök där. Vi väntar med spänning.

image435
Bebisen Olivia var väldigt intressant och Malva ville gärna känna lite på henne. Hipps vipps så var Malva ingen bebis längre utan en stor tjej.

image436
Så bedårande söt!

image437
En stolt mamma och hennes dotter.

image438
Malva passade på att leka lite med bilstolen igen, det är ju hennes gamla och hon älskade att leka med den när vi hade kvar den här hemma.



Annars händer det inte så mkt här just nu. Vädret är trist och lusten/orken är låg. Albin hittar fler och fler kompisar varje dag här ute på gatan. Just nu heter favoriten Matilda och dom leker ihop hela dagarna. Måste ropa in honom på kvällarna för att överhuvudtaget få honom i säng. Häääärligt med sommarlov. :)

Tänkte att jag skulle avsluta med att skriva litegrann om hur Malva är just nu och vad hon kan.

- Hon kryper upp på allt som går att krypa upp på. TrippTrapp stolar, soffan, rutchkanan, trappan, barnvagnen, ugnshandtaget, upp i leksakslådan osv. Ingen lugn stund med andra ord.
- Hom kryper som en vettvilling, snabbt går det. Ibland går det så fort så hon krockar med väggen lr andra föremål som råkar stå i vägen.
- Hon har två tänder än så länge, men fler kommer väl.
- Hon kan stå i princip hur länge som helst utan att hålla i sig, ställer sig upp mot ALLT och kan nu även ställa upp upp utan stöd, dvs ute på golvet. Enklast om man håller i en leksak samtidigt.
- Hon kan öppna och stänga tvättmaskinsluckan. Och det vill hon göra hela tiden.
- Hon kan vinka, klappa händerna, visa var magen är, visa var näsan är, kasta slängpussar, flörta (dvs blinka med båda ögonen långsamt), rynka på näsan och se söt ut. (hennes specialare).
- Hon kan gå enstaka steg helt själv. För några dagar sen tog hon första ordentliga steget. Och nu kan hon gå mellan vardagsrumsbordet och fotpallen, hon sträääääcker sig och tar sen ett litet steg. Nån gång har hon gått mellan mig och Mats, högst två steg. Men ibland vill hon mer än hon kan. Då släpper hon bara det hon håller i och kastar sig utåt mot dit hon ska, då glömmer hon liksom bort att hon inte kan gå så bra än.
- Hon somnar hur lätt som helst. Hon lägger sig 19 varje kväll, och då räcker det att man ger henne nappen och lägger ner henne. Sen vänder hon in huvudet i snuttefilten och sover oftast innan vi ens hunnit ut ur dörren. Sen sover hon till 05 ca, får välling i vår säng och somnar sen om till 06,30-07 nångång. Underbart!!
- Hon kan säga mamma, pappa, titta, där och Adnnn (=Albin). Sen säger hon "mmm mmm" om man frågar hur hunden låter och om man frågar va katten säger öppnar hon munnen på vid gavel och väser. (Fråga mig inte var hon fått det ifrån)
- Hon väger nu 8770 g och är nästan 76 cm lång. Hon är 10 månader, 1 vecka och 5 dagar gammal. Långa, smala, stora tjejen. :)

Nu ska jag gå å skicka hem Albins kompis Rasmus och sen väntar en film på mig och Mats, OM vi nu orkar hålla oss vakna vill säga. :)

Ha det gott - igelkott.



RSS 2.0