Nya bloggen

Nu har jag äntligen fixat en ny blogg. Tyckte inte det var snällt mot Malva att hon skulle heta "Plutten" och eftersom man inte kunde ändra namn på en befintlig blogg så gjorde jag en ny istället. Dock så kommer den gamla att ligga kvar så ni kan kolla in den oxå. Länk finns lite längre ner till höger i bild.

Här hemma flyter allt på bra. Albin och Malva är underbart snälla barn och jag njuter av tvåbarnslivet än så länge. Albin är så gullig med lillasyster, han kramar och pussar, ger nappen, drar igång speldosan och pratar med henne hela tiden. Sååå skönt att det inte är några arga miner från honom, världens bästa storebror helt enkelt.
Hon sover fortfarande väldigt bra, oftast bara en gång per natt så varken mamma eller pappa kan egentligen klaga på att dom är trött, fast det gör vi ändå. :)

Nu i veckan började Albin på simskola. Mån-tors i tre veckor ska han hålla på. Och guuuud så duktig han är. Bara efter en vecka har han lärt sig att doppa huvudet, inte hålla för näsan (tänk om mamma kunde lära sig det oxå), göra kullerbyttor under vatten, simma (!!) under vatten. Jag är sååå imponerad. Simtagen gör han helt korrekt, dock har han en förmåga att sjunka lite när han försöker simma med huvudet ovanför ytan, men det kommer väl antar jag.
Dock så är det lite jobbigt (för mamma alltså) att ta sig dit. Först packa väska, få på albin kläderna, dra ur en sovande malva ur sjalen (oftast), klä på henne, sätta henne i bilstolen. Kånka henne i bilstolen och en tung skötväska till garaget, få Albin att bära väskan och följa med till bilen i hyfsad fart, få upp garaget, ut med bilen, få in alla i bilen, stänga garaget, köra till hertsön, hoppas att malva inte blir ledsen i baksätet, släpa bilstolen och Albin från parkeringen till badhuset (kanske 150 m) in i omklädningsrummet, byta om på Albin, ha med sig Malva, in i badhuset. Ut med mig o malva (vi får inte vara inne vid bassängen utan måste vänta utanför), sätta oss i caféet, amma. Kanske måste byta blöja, släpa in allt i omklädningsrummet, byta blöja, släpa ut allt igen. In o hämta Albin, se till att han duschar o tvättar håret, se till att han torkar sig/klär på sig, packa ihop väskan (allt detta med malva på armen). Ut igen, på med mössor, jackor och få ner malva i bilstolen, släpa allt till bilen. Köra hem, hoppas att malva inte blir ledsen där bak, öppna garaget, ut med ungarna, in med bilen och sen gå hem från parkeringen. Puuuuuust. Kan meddela att jag är ganska trött, svettig och less när jag kommer hem. Och det gör oooont i ryggen att släpa på den där bilstolen. Suck. Men som tur var har jag världens gulligaste svärmor som igår erbjöd sig att komma och köra Albin till badhuset!!! Guuud så skönt. Tusen tusen tusen tack Doris. Albin tyckte det var jättekul att åka dit med henne och jag och Malva hade det lugnt o skönt här hemma. Vad skulle man göra utan släkt och vänner??!!!

Nu har Malva hängt i sjalen och sovit i snart 2 timmar, börjar skruva på sig lite lätt, nog dags för mat.
Imorrn ska jag och Albin gå på stan helt själva medan Mats och Malva är hemma. Vi ska shoppa kläder till Albin (desperat behov) och fika. Får se hur dom andra klarar sig här hemma. :) Det går nog bra.

Avslutar med lite bilder. Malva har förresten börjat le åt oss nu. Hon är sååå bedorande. Försökte fånga på bild, men det var svårt. Bedöm själva.

     
1) Det är jättemysigt att sova med nåt runt huvudet och gärna över örat. Mormors tös helt klart.
2) Första dagen på simskolan.
3) Han och William snackar lite skit i hörnet på bassängen och hoppas att ingen ser...
4) En gladis i vaggan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Du som skriver heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0