Första Advent!!



Äntligen. Oj så jag längtar. Vet inte varför men jag har haft värsta jul-längtan iår. Har gått och tittat på julpynt i butikerna länge och bara suckat åt allt som är så fint.

Igår, efter en hemsk jobbig dag på jobbet, så orkade jag bara inte börja pynta. Min snälla sambo hämtade dock ner allt från vinden, ifall om att lusten skulle falla på mig. :)
Men idag har jag pyntat lite. Inser att jag har inte så jättemkt jul-grejer. Är inte sån som byter ut husets alla gardiner, köper julblommor och tok-pyntar överallt. Lite, men genomtänkt ska det vara. :) Helst Cult då om jag får välja.
Insåg oxå att jag inte äger en enda vanlig traditionell adventssljusstake till att ha i fönstrena. Gillar mest stjärnor.

Men jag sprang runt här nyss och fotade på litegrann av det jag har ställt fram, mer kommer så småningom. Barnen ska få likadana stjärnor till sina fönster, men det blir först imorrn. K-rauta hade slut på just den stjärnan jag vill ha, men lovade att det skulle komma en leverans imorgon. Nåja, det får väl gå då. :)

Glad advent på er allihopa där ute. Idag ska jag och Malva baka pepparkakor. Hon har tjatat sååå om detta. Tänkte även slänga ihop en sats med saffrans-biscotti. Dom är ljuvligt goda. Och äntligen, ÄNTLIGEN, får jag börja dricka av glöggen. Tjohoo.... A´int no stopping me now. :)

   
1) Min underbara Cult Igloo, från förra året.
2) Ny ljusstake från iår, Cult såklart. Kunde inte motstå denna juvel.
3) Hej tomtegubbe.
3) Ljusstaken i vardagsrummet fick sig en ny manschett.



  
1) Min stjärna i köksfönstret. Jättefin tycker jag, o köpt på ClaesOhlson förra året.
2) Min enda adventssljusstake som ser något traditionell ut, även den köpt på ClaesOhlson förra året.
3) Nog syns det att vi fått ganska mkt snö... Inatt har det kommit mkt.




Igår när jag kom hem från jobbet så var Malva jätteless på pappa. "Jag vill inte se hockey!!" skrek hon. Hon är trött på att pappa ska se hockey varannan dag här hemma. O efter lite protester så fick hon sätta sig i fotöljen och se Alfons på datorn istället. Det var mysigt värre tyckte hon, vår trötta lilla tjej. :)

Nu är dom och badar, som vanligt på söndagar. Och jag får lite tid för mig själv. Ska ta frukost snart tänkte jag.
Men shit va jag bloggar!! Märker ni det? Flera inlägg den här veckan nu. Ni hänger inte med ser jag... Moha-ha-ha.


Bild lånad från formodesign.se


Om någon där ute vill ge mig en sån här ljusstake så blir jag INTE ledsen kan jag meddela.
Är den inte uuunderbar!??!!!!! Designad av Sten Bengtsson.
Jag älskar den verkligen, men snålar då den är ganska dyr.
Men tomten, jag HAR varit snäll iår. Jag lovar.
Finns bland annat inne på formodesign.se

Jag bär en Mini-Meja

En sak slog mig idag när jag stod på jobbet och försökte undvika att stressa ihjäl mig. Hade flera hårda sammandragningar och jag tänkte att om jag föder nu, här på jobbet, så kommer det ut en liten Mini-Meja.

Hon föddes ju i vecka 25+5 och idag är jag på just den dagen. Känns helt overkligt att det ska kunna komma ut en färdig, men dock väldigt liten, bebis nu. Men ganska häftigt ändå...

Lilla Meja är nu en toppenhärlig tjej på snart 3 år, tänker knappt ens på henne som prematur längre. Fast nog vill jag att vår bebis stannar inne lite till ändå. Fast jag skulle inte bli sur om jag slipper plussa 19 dagar den här gången, hoppas på att denna bebis är mindre envis än Malva.

Så idag går mina tankar till Meja och hennes tuffa start i livet. Känns som evigheter sen men ändå som igår. Minns fortfarande samtalet mitt i natten... Huvva, det var läskigt och det blev flera långa timmar innan vi fick nån information.
Men som tur är gick ju allt bra tillslut. Kram på dig Meja!!! ♥

Lilla Meja. 890 g och 34 cm när hon föddes i vecka 25+5



Overkligt men sant.

Illa, illa, jag mår illa!!

Vet inte vad det är med mig men jag mår så illa nu för tiden. Brukar få kämpa för att inte kräkas här hemma på mornarna, ibland kan jag dock inte låta bli.

Efter frukost så kommer det krypande och tillslut vet jag inte vars jag ska ta vägen.
Jag trodde man mådde illa i _början_ av graviditeten, och inte när man var i vecka 26...
Och jag mådde ju inte ens speciellt illa i början heller, ska jag få mitt nu då? Va trist.

Var hos BM i onsdags, Malva var med så det gick så där. :) Hon ramlade och slog sig och mamman hade glömt nappen hemma så det blev gallskrik samtidigt som vi försökte prata. Men Malva repade sig snabbt och vi kunde fortsätta.
Berättade för bm att jag mått illa på morgonen och varit jättesvag, nästan svimmat i hallen och varit väldigt snurrig. Och när hon tog mitt blodtryck så blev hon inte alls förvånad.
95/55 var det, inte speciellt högt med andra ord.
"Och då hade du ändå varit uppe flera timmar, ätit frukost och tagit dig hit", sa hon. Kan inte varit speciellt högt tidigare med andra ord.

Hade 128 i järnvärde, helt oki, men hon tyckte jag skulle prova järntabletter innan läggdags mot illamåendet. Tydligen kunde det hjälpa. Vikten var +6 tror jag, helt oki med andra ord.

När jag sen la mig på britsen och vi skulle lyssna på hjärtljuden var Malva väldigt intresserad. "Det låter galopp galopp", sa hon och det har hon ju alldeles rätt i. :) Sen la hon sig på britsen, drog upp tröjan och sa "men min bebis då!!". Sötnosen. :)

Passade på att väga/mäta Malva när vi ändå var där. Hon är nu hon 91 cm lång och väger 13,9 kg. Hon tyckte det var jättekul att hoppa på vågen och ställa sig mot väggen för att mätas. Oj vilken stor tjej jag fått. Hon konverserade med Berit (bm) och var en allmän fröjd. :)

Nu ska jag snart iväg till läkaren. Klagade på mitt ryggont och min ständiga huvudvärk så bm tyckte jag skulle kolla upp det. Jag är ju ytterst skeptisk till att någon ska kunna hjälpa mig med ryggen men det skadar väl inte att försöka iaf. Har ju haft ont de senaste graviditeterna oxå och då kunde ingen hjälpa mig. Men nu ska jag verkligen försöka iaf, hatar verkligen den här ryggvärken.
Det är en punk på ena sidan ryggraden, lite nedanför bh-banden som gör ont ont ont när jag sitter på en stol lr ligger på sidan. Och med tanke på att jag får jätteont i fogarna när jag står upp finns det inte snart inte så många ställningar kvar där jag är bekväm, och då är det 4 månader kvar av denna graviditet. INTE kul med andra ord. *snyft* Och jag vet ju att det bara blir värre och värre ju längre tiden går...

Efter läkaren ska jag stressa till jobbet och jobba till 19,30. Inte kul... Och sen jobbar jag imorrn oxå. Men sen är äntligen denna veckan slut. Har jobbat mkt och är helt slut nu känner jag. Har ansökt om havandeskapspenning nu, håll tummarna att det går igenom är ni snälla. Isf får jag vara hemma fr.o.m 7:e januari. Det vore ju helt underbart!!

Nu ska jag ta några vindruvor så jag inte kräks på läkaren. :)

Tjingeling.

p.s Shit va snö vi har nu, härligt!!! Barnen är överlyckliga och vill åka pulka med pappa varje eftermiddag. Malva sitter som ett ljus i pulkan på väg till dagis varje morgon. Sååå vackert ute nu när alla träd är snötäckta, önskar jag hade kameran med mig imorse när jag gick till dagis, en annan dag kanske...

Julfest med jobbet



I fredags var det dags för oss på jobbet att äta julbord. Och i år hade vår chef bokat in oss på Western Farm i Boden med övernattning på hotell. Shit så lyxigt.

Så klockan 15 på fredags så styrde vi bilen mot Boden och hotellet. Det blev en jättetrevlig kväll med god mat, trevligt sällskap och en underbar underhållning av bl.a Brolles Kör. Det var superbra och oj va dom kan sjunga. Önskade att jag fick följa med upp på scen och "leverera" lite jag med... *skratt*

Men gravid och tråkig som man är började jag snart längta till hotellet och min säng. Så vid 23-tiden återvände vi (delar av gänget gav sig ut och gjorde Boden osäkert men inte jag) och jag stupade i säng inte långt efter... Jo, jag sa ju att jag var gravid och tråkig...



Dagen efter var det frukost och sen iväg till jobbet som gällde. Fick dispens att börja lite senare den här lördagen så jag började först 10,30 istället för 9-9,30 som jag brukar. Skönt och dagen gick jättefort, det kan iofs bero på att vi hade tjockt med folk hela dagen oxå...

När Mats sen kom och hämtade mig så gick luften ur mig kan jag säga. Ryggen gjorde så jäkla ont och mina fötter/anklar var svullna efter att ha stått så mkt. Nu blir det verkligen tyngre och tyngre att jobba. Som tur är jobbade jag med underbara tjejer och jag kunde stå i kassan mkt och så fick dom springa runt istället *tack tjejer* Men helt still kan man ju inte så hur mkt jag än skulle vilja så det blev ändå att springa runt och diskbackar, drickbackar, sopor, några vändor upp till Kitchen (2 trappor upp)... Men det gick bra.
Fast kvällen spenderades i soffan, Mats såg hockey och jag slumrade. Sååå skönt att lägga sig i egen säng sen kan jag säga. Oj så gott jag sov där bredvid Mats. Mmmm....


Malva spenderade natten hos farmor. Hon hade träffat henne tidigare i veckan och bett att få sova där. Men då bestämde dom att det blir enklare till helgen istället så dom passade på fredag när jag ändå var borta. På så sätt fick Mats sig oxå en sovmorgon. Inte helt fel med andra ord. Han spenderade kvällen och mestadelen av natten hos en kompis som nyss köpt sig ett Flipperspel och vipps så förvandlades han till 15 år igen. :) Han hade haft jättekul iaf och fått springa i ilfart för att inte missa sista bussen hem till byn som går vid 03-tiden från stan. Han passar verkligen på när jag är borta. *ler*

Nu befinner sig Mats och Malva på badhuset, som dom gör varje söndag vid den här tiden. Oj va hon älskar att bada där. Hon pratar om det HELA veckan och är som en tok väl där säger Mats. Dom bastar och duschar länge och bara har det skönt. Jag tycker det är kul att det är nåt dom gör bara dom två, mamma behöver inte vara med hela tiden. Malva brukar fråga "ska du följa mamma?" "Nä, mamma stannar hemma", säger jag. "Mmm, mamma är hemma och städar". *skratt* Hon vet vad som gäller hon. Pappa leker och är rolig medan mamma städar...

Vi har fått liiiite snö här uppe i norr, än så länge är inte ens gräsmattan helt täckt, men vi hoppas förstås på mer. Malva längtar efter vintern säger hon, och frågar varje morgon om vi inte kan ta pulkan till dagis istället för vagnen. Snart så... Hon har planerat att när mormor och morfar kommer ska dom åka pulka i backarna. "whiiiiiiii" ska det låta säger hon. Undra om mormor vågar åka med i den farten... *ler*

Nu laddar jag inför en jobbig jobbvecka. Hade lite timmar jag måste ta igen så denna vecka blir det över 40h jobb. Suck va jag kommer vara trött på lördagskväll när jag kommer hem. Tre helger/lördagar i rad blir det oxå. Suck. Snart orkar inte den här gravida kroppen mer. Foglossningen blir värre och värre för varje dag och ländryggen värker illa efter alla timmar på det där hårda golvet. Men men, snart är det färdigt. Förhoppningsvis jobbar jag bara fram till jul. *håller tummarna*
Har iaf sökt havandeskapspenning, fast när jag får svar på den vet man ju aldrig. Det är ju försäkringskassan vi pratar om.

Ska till BM till veckan, ska bli kul att lyssna på hjärtljuden igen och höra vad Berit har att säga, min underbara BM. Ska prata med henne lite om min huvudvärk tänkte jag, har ju ont i huvudet flera gånger i veckan. Börjar va riktigt jobbigt tycker jag. Har även insett att jag nog måste köpa mig stödstrumpor, sexigt värre jag vet. Men mina fötter/ben gillar inte det hårda golvet på jobbet så jag får nog ge mig nu och köpa ett par.

Nä, nu ska jag se veckans avsnitt av Grey´s Anatomy tänkte jag. Mitt lilla söndagsnöje medan de andra badar.

Ha det så bra allihopa, lämna gärna en kommentar. Ta hand om er och kom ihåg att nästa helg är det första advent. Tjohoo va tiden går... På tal om det, kolla in så "stor" Virvla har blivit här till höger, ser ju ut som en riktigt liten bebis ju. Oj va jag längtar efter dig sötnosen min!!!! Kan det inte bli mars snart??

Tjingeling.

   

1) Frukt/pepparkaksmys i soffan. Malva ÄLSKAR "peppikaka" och vill äta _hela_ tiden. Hoppas nu hon blir snäll oxå.
2) Hade hon fått bestämma hade hon levt i sin tomtedräkt. Den ska sovas i varje kväll och varje morgon frågar hon om hon inte kan få ha den på till dagis. :) "Här kommer en tomte" säger hon när hon kommer upp på morgonen, med luvan på förstås.
3) Ficklampan är oxå himla rolig och jag får byta batterier hela tiden.
4) Poserar på väg till dagis, med kortet hon fick av mormor och morfar på sin namnsdag. Tack för paketet förresten, hon _älskade_ filmen och vill se den hela tiden. :)

 

Här har vi laddat inför advent och julen!!

Blossas nya Blåbärs-glögg tyckte jag var jättegod och vi passade på att handla medan den fanns. Köpte även på mig denna, för mig, nya glögg. Dufvenkrooks Xmas Delight (96504) ska tydligen vara jättegod, det har iaf min chef sagt som jobbat åtskilliga år på systemet och kan det mesta om alkohol. *skratt* Det där lät ju inte bra, alltså hon är ingen alkis, bara väldigt kunnig. :) Köpte en Dufvenkrooks Orginal oxå, bara för att testa.

Det värsta är ju att alla dryckena är fulla i alkohol!! Typiskt oxå. Men Mats får väl dricka och jag får ta en smutt. Fast jag funderade på att stormkoka lite till mig och sen låta svalna. Fast vad säger Glögg-fantasterna om det? Big No-No antar jag. Men ibland har nöden ingen lag. :)

Tävling.

Hittade en tävling som jag gärna tipsar om. Nämligen chansen att vinna Karin Mannerståls underbara pepparkaksburkar.
Tävlingen hittar ni inne på: Fru Sätterlund
Lycka till ni som vill vara med.


Malvas framtida säng..?

Vi har ju länge insett att Malva måste ha en ny säng, hon är alldeles för stor att sova i spjälsängen...
Problemet har bara varit att hitta rätt säng, sängen med stort S. Den får inte vara för dyr, inte för stor, gärna praktiskt och smart och även funka för vuxna personer. Vill med andra ord inte ha nån växasäng.

Och nu tror jag att jag hittat sängen jag letat efter. I nya numret av Mama fanns en annons för Ikea längst fram och där stod den. Sängen ODDA. En 90x200 säng med huvudgavel som har gömd förvaring och så kan man köpa till två lådor på hjul att ha under sängen. Hur smart är inte det?!! Leksaksförfaring (lr filtar/kuddar/påslakan) och nåt ställe att lägga sagoböckerna/elefanten/napparna... Jag tror den skulle passa perfekt i hennes rum, dock måste jag ju måla över det röda för det passar verkligen inte in. Men det är ju lätt fixat. :)

Så nu, alla ni som undrar vad Malva vill ha i julklapp, hon vill ha bidrag till denna sängen. :)
Har inte ens visat den för Mats än insåg jag, men jag tror inte han kommer invända... Hoppas jag. *ler*

Sängen...

Huvudgavel...

Lådorna som ska vara under sängen...


Tänkte även komplettera med en stödbräda, så lillfisen inte ramlar ur sängen om natten.


Nä, nu är det dags att börja laga mat. Anna bjöd in sig på Idol-kväll ikväll så jag måste utfodra även henne. :)
Idag blir det detta recept från Matplatsen.org

Tjingeling...

En massa tavlor

Förra helgen var vi riktigt duktiga här hemma. Vi storstädade och donade på PLUS att vi äntligen tog o satte upp en massa tavlor som vi bara haft liggande.
Har lite smått tavelångest och vill inte bara kasta upp nåt utan måste fundera först hur jag vill ha det.
Men efter 1,5 år i huset fick det vara nog och tavlorna spikades upp.
(Tack snälla Anna för lånet av dig och din hjärna när sovrumstavlorna skulle spikas upp)

Så här kommer bilder från alla tavlorna som kom upp på väggen...

   
  
1) Äntligen har även jag köpt en "Keep Calm"-tavla och jag ÄLSKAR den. Köpte min inne på Petrified in Pink.
Fick plats i hallen mellan kök och vardagsrum.
2) Barnens dagis- resp. skolkort fick plats i trappen.
3-4) På övervåningen i hallen hängdes "Familj" och "Bebis"-tavlorna upp.
5-6) I sovrummet satte jag upp alla bilder från Tords Foto som vi tog när Malva var 6 och 12 månader gammal. Helt klart på tiden med andra ord. Det blev jättesnyggt men de krävdes några hjärnceller från mig och Anna för att få allt rakt o snyggt.
7) Denna tavla gjorde jag till Albin för JÄTTElängesen, över 1 år sen iaf.
Och även den kom upp förra helgen först. *skäms*


Idag på Fars Dag har vi haft en ganska lugn hemma-dag.

Mats var iväg på förmiddagen och lekte med sina kompisar, dvs dom spelade Innebandy. :)
Han skadade tyvärr benen så nu går han haltandes omkring här hemma och gnyr.
Sen lagade jag god middag till pappan i huset (även vi andra fick förstås smaka) och nu är det mys i soffan som gäller. Malva fick välja film och valde Bee Movie.
Vi föräldrar jublar att vi slipper sitta igenom en Hitta Nemo till, det är ju annars Nemo för HELA slanten här hemma just nu.

 
1) Dagens middag. Hittad inne på 56kilo.se Dock gjorde jag om den lite...
2) Malva gör sin arg-min. "Nu är jag ARG", säger hon.


Hoppas ni har det bra där ute och att ni kommit ihåg er pappa en dag som denna.

Min kära pappa har spenderat dagen hos sin son med familj, hoppas du hade trevligt.
Önskar såååå att jag kunde dela denna dagen med dig, men Sverige är på tok för avlångt och du bor alldeles för långt bort. När ska du egentligen pensionera dig och flytta till Luleå???
Älskar dig massor pappa och längtar tills du och mamma kommer till nyår.
♥ Kram på dig min favorit-pappa i hela vida världen. ♥

Allt möjligt...

Hittade lite bilder i mobilen som jag tänkte visa...


Malva leker i vattenspridaren hos farmor.


Farbror Tomas fick oxå vara med och fick sig en och annan dusch.


Tillslut var vattnet jättekallt så det gällde att springa fort.


Ganska härligt kort på mig och älsklingen.


Malva plockar hallon hemma hos mormor, hon bodde nästan uppe bland dessa buskar.


Annars är allt bra med oss. Både min och Malvas förkylning har äntligen gett sig och Malva har börjat på dagis igen.
Oj va hon längtade dit!! Hon sprang in på dagis och kramade om bästisen Myra. Härligt och se att hon trivs.

Nu väntar en lång dag på jobbet för mig, plus jobb imorrn lördag.

Virvla (bebisen alltså. Ledsnade på att säga bebisen lr han/hon så vi jag kallar h*n nu för Virvla istället) verkar må bra. Hon sparkar och har sig jättemkt nu. Man kan se henne göra kullerbyttor där inne, hela magen rör sig och ser ut som en stor hög Jello. :) Sammandragningarna kommer oftare och oftare nu och jag kan inte längre gå till och från dagis utan att behöva andas mig genom minst två. Likaså på jobbet förstås, önskar att det kunde bli lugnt lugnt lugnt nu så jag orkar/hinner med, men det blir det knappast va nu innan jul...

Jag har lite smått börjat kolla på julklappar, vissa är faktiskt redan inhandlade. Tänkte va ute i god tid i år eftersom jag säkert inte kommer orka springa på stan så mkt i mitten av december.
Men nu vill vi ha en lista från kusinerna Nova och Tilde, för jag har ingen aaaaning om vad ni vill ha...

Nu ska jag dricka lite te innan jag åker till 1) Optikern 2) jobbet.

Ha en skön helg allihopa.



RSS 2.0