En snabb uppdatering.

Oki, first things first. Veckans största händelse skedde i helgen. Jag kom i mina vanliga byxor!!!!!!! Jo, ni läste rätt, inga mer mammabyxor för mig inte. Tjohoo... Ni som inte fött barn förstår förstås inte det stora i det här, men alla ni mammor där ute säg yeahhhhh. :) Oki, det kanske hänger över litegrann och inte är det så jättesnyggt, men vaddå då? Dom är stängda och dom sitter där iaf. Det räcker för mig.

Nog om mig,  mer om barnen. I helgen var vi och bowlade med Albin och hans kompis Axel. Oj så skoj dom hade. Dom ville gå tillbaka varje dag sa dom. Klotet studsade som en flipperkula och en och annan strike blev det, även en o annan vurpa när dom inte hann stanna i tid. Men det gjordes High Five och hejades så jag tror dom hade kul. Avslutade dagen på McD så det blev en heldag, jättekul hade vi. Ännu roligare, iaf för mig, var att Mats var bakfull och inte tyckte det var rätt dag att ha tre barn på bowlinghallen och sen hamburge-restaurangen, men jag tyckte det var jättekul. :)

Malva är en fröjd. Lättare barn får man leta efter. Sover hela nätterna i princip, o sover långa pass på dagen. När man märker att hon börjar bli trött så lägger jag bara ner henne i vaggan, ger henne nappen och snutten (som hon fått ärva av storebror) och så sover hon på 20 sekunder. :) Jag är så lycklig som tvåbarnsmor och känner mig hur utvilad som helst. Men jag vet att det uttaladet snart kan komma o bita mig i rumpan, men jag måste få njuta så länge jag kan, eller hur?

Nu har vi varit med i tidningen hemma i Bohuslän och några påhälsningar från gamla kompisar har ploppat upp på mobilen. Tack!! Blir glad att höra att ni inte glömt bort mig trots att jag numera bor på Nordpoolen. På tal om Nordpoolen, kommer ni ihåg hur jag klagade för ett tag sen att det bara snöade och snöade och snöade? Nu vill jag ta tillbaka det, tar mycket hellre snö än allt det här regnandet!!! Suck. Jag som trodde jag flyttat ifrån det där med regn på vintern, så är det ju hemma i Munkedal varje vinter. Nu är snart all vår snö borta... Hur ska det gå när Albin planerat att svänga så fort så mormor flyger av i snowracer-backen? Det blir hårt för stackars mormor att landa direkt på grästuvan.

Just nu är soffan ockuperad av en drös grabbar som ser hockey. Luleå-HV71 på tvn. Men jag får plats i ett litet hörn så jag ska inte klaga. Kul med besök.

Oj, va duktiga ni var allihopa på att lämna kommentarer, de flesta av er iaf. Jag vet ju vissa som läser här inne varje dag och ALDRIG lämnar något.... Jag som helt hade dömt ut er, men ni var så duktiga så och det var jättekul att läsa. Fortsätt så. :) T.o.m min mamma hade skrivit, jag är imponerad mamma. :)

Och förresten, sa jag att jag nu kommer i mina vanliga byxor ?? :)

 Så kul att bada och så härligt att viras in i handduken sen.
 Morgonmys med brorsan i stora sängen. Gääääääsp.
 Det dregglas för fullt & tuggas på allt, men mamma säger att tänder inte är välkomna.
 Visst är hon underbar? Så här ser hon ut mest hela tiden man tittar på henne nu för tiden.
 Här bowlas det.
 Grabbarna snackar taktik...?
 Best buds... :)


Kom på en sak förresten. För er som vill se Malva LIVE, så gå in på www.youtube.com och sök på "Malva Ohlson", då kommer det upp tre små filmer med Malva som ni kan se. En där även Albins andra lillasyster Meja deltar i. Där inne kommer jag lägga in filmer titt som tätt när jag har tid och kommer ihåg det. Ska försöka filma Albin lite oxå snart, då får ni söka på "Albin Ohlson" istället. Men det kommer sen, där framme i framtiden ni vet...

Snö och snö och åter snö...

Nu kändes det som det var länge sen jag uppdatera. Här kommer en snabb genomgång av veckan som gått.

Oki, jag vet att jag bor i Luleå, Norrbotten, och att jag borde förvänta mig snö, kallt och blåsigt vid den här årstiden, men hallå!!!! Nu räcker det med snö! Efter nattens snöoväder har vi nu flera meter snö (känns det som iaf) och det har inte slutat än. Kommer inte fram med barnvagnen där ute så jag o Malva står i fönstret och ser på eländet istället. Om bara "plog-mannen" kunde komma o ploga lite så vi kan gå ut och gå, vägarna är väl plogade kanske, men absolut inte alla gångstigar. Vi väntar...

  Detta ser man om man kollar ut genom vårt vardagsrumsfönster...

Och Malva har hunnit bli sju veckor, stora tjejen. Vi firade med sång, såklart, och genom att titta ut genom fönstren o titta på snön. Orkade inte ens ta oss ut. (hemska mamma)

Men i fredags tog vi oss minsann ut. For till stan och gick sen och hälsade på hemma hos Albin, Per och Fia för att göra klart de sista korten. Så nu har jag äntligen blivit färdig med alla kort, gud så duktig jag varit. Fast jag fick mkt hjälp av snälla Fia. Men ändå, jag som har stämplat och klistrat och skrivit, det trodde ni inte om mig va? Oanade talanger. :)

Igår hade vi tänkt åka o bada med Malva i badhuset. Vi packade mer miiiiinibadbyxorna och handuken och gav oss iväg, men då hade dom inte värmt upp barnpoolen i Gammelstan så det bidde inget bad. :( Vi får prova igen nästa helg. Så vi styrde bilen vidare mot Sunderbyn och hälsade på Malvas farmor och farbröder istället. Där bjöds det på mat, som vanligt, vi måste nog snart börja betala matpengar där känns det som. (Tusen tack för maten Doris, supergott som vanligt). Och Malva charmade nästan brallorna av farbror Tomas, som inte hann varken basta eller duscha innan han skulle iväg. Svårt att slita sig från Malva va? :)

Och idag är det ju Fars Dag!! Mats första fars dag, och vad tror ni att han gör? Jo, åker och jobbar extra... Suck, vilken pappa. Men men, Malva tog det med ro och sov istället. Och han kom ju hem innan kl två så det gjorde inget. Paket fick han oxå. Ett inramat foto på mig och Malva, plus en ny plånbok med kort på hela familjen i. Plus (nä, det är inte slut än) så hade jag gjort en ny body till Malva där det stod Pappas Prinsessa på, så jag tror nog han blev nöjd. (ser fram emot Mors Dag redan...)

Nu sitter jag och väntar på Albin som borde komma när som helst. Det vankades kalas hos Love idag, men eftersom Albin var lite snorig så var det bäst att han fick komma hit istället. (Love är Mejas pojkvän, även han en premis, som är väldigt infektionskänslig så förkylda barn får hålla sig borta).

Avslutar med lite bilder, som vanligt.

P.s Stort grattis (säger man grattis verkligen?) pappa Tommy på Fars Dag. Jag har verkligen den bästa pappan i världen som alltid ställer upp och älskar och stöttar mig för jämnan. Vad hade jag gjort utan dig? Tack för att du finns pappa. Jag älskar dig och mamma så himla mkt och önskar jag kunde vara där hos er nu så jag kunde ge er en stor kraaaam. Men det får vi ta till nyår istället. Tack för att du är en sån bra morfar till mina barn pappa, och tack mamma för att du är en sån bra mormor. Ni är verkligen dom bästa föräldrar man kan önska sig!!!


  Det här är vad jag vaknar upp till varje morgon, en glad Malva som ligger o snackar.
  -Ibland trycker mamma ner mig i handfatet när jag bajsar. Jag är lite skeptisk. /Malva
  Malva sitter i babysittern och poserar i sina skor.
  Åååå så mysigt och oj så rolig mamma kan vara...
  Malva och farbror Tomas. (pappa Mats är inte världens bästa fotograf, Tomas har mer huvud än så, jag lovar)
  Det drog lite kallt hos farmor när alla öppnade dörren, då var det skönt med en snutte över huvudet. :) Mamma försöker se tv och verka obrydd.


Och en sak till. Ni får gärna lämna en liten kommentar om ni vill, det vore kul att läsa nån gång. NI kan ju bara säga hej och kommentera bilderna. Tryck på kommentar här nedanför.

Snön ligger vit på taket....

124214-31
Albin hittade ansiktsfärg och så här blev resultatet...  Färgen är kvar sen Fotbolls-VM i somras.



Oj vad det snöar här i Luleå just nu. Det har kommit massor, jättefint när snön sakta dalar ner från himlen, frågan är bara hur mkt som egentligen ska komma.
Mats och Albin gav sig ut i drivorna idag, det blev snögubbar, snölyktor, snögrottor och gud vet vad. Flera timmar var dom ute, så när dom kom in var det två kalla grabbarn som fick macka och varm choklad. Albin var bara inne ett tag och sprang sen ut igen på egen hand. Värsta utekillen. Som för övrigt säger att han ska bestiga Sveriges högsta berg med morbror Emil. :)

Annars har jag/vi tillbringat dagen med att amma malva, baka kaka, städa, byta blöja, tvätta, prata i telefon, leta julklappar till Albin på tradera, bära malva... Och snart bär det av till Sunderbyn för Palt. *mums*

Grattis Emil och Jenny till husköpet!! Oj oj så fint det är. Det trodde jag aldrig när jag skickade länken för x antal veckor sen. Urkul verkligen och vi ser fram emot att få komma o hälsa på till våren.

Igår var vi hos Per, Fia och Meja och hälsade på. Som vanligt är det jättetrevligt att vara där och det bjuds alltid på gott fika, så även denna gång. Och tusen tack till Fia för all hjälp jag fick med mitt projekt (som jag inte kan nämna än, liiiite hemligt, för vissa iaf...). Det hade aldrig gått utan dig!! *stjärna i himlen till dig*

I fredags var jag, Malva och Anna på Hantverksmässan här i Luleå. Vi var nog dom yngsta på stället kan jag meddela, medelåldern var hööööög. Hittade inte så mkt vi ville ha, Anna köpte lite choklad, men själv så nöjde jag mig med en Souvas. *mums* Malva hade jag i sjalen och oj så alla stirrade, nästan som om jag var den första i norrbotten som bär mitt barn i sjal. Det tisslade och tasslades bakom ryggen "titta på henne, som hon bär." "Det där ser mysigt ut." "Kolla lilla bebisen." "Oj vilken häftig grej." "Jag har hört att det är jätteskönt att bära dom så där." Några kom fram och pratade och var nyfikna och ALLA tyckte förstås att Malva var jättesöt, och ja, mamma håller med.

 Om man tittar på Mats frisyr förstår man varför vi kallar Malva "Rufsetufsan", hon har det från pappa, helt klart.  
  En riktigt glad-skit, det är vad hon är.
  Och Per säger att vi inte skulle trivas i Råneå... Malva har redan börjat anpassa sig till modet. :)

Over and out. Nu ska jag gå å amma.

Sjukhusbesök...

I måndags small det. Äntligen skulle Albin bli av med sin prick, en födelsefläck han haft på armen. Vi har försökt med bedövningsspruta men det gick inte, sen försökte vi med nåt medel som skulle göra honom trött o lullig, men det gick inte heller (har en väldigt spruträdd son) så tillslut återstod bara nedsövning på sjukhuset.

Så i måndags kl 07 var vi på plats. Han och jag fick byta om till d ursnygga sjukhuskläderna och sen rullades han in på en sal, dom gav honom sån där medicin så att han skulle bli lullig och sen kopplade dom en massa sladdar till honom o så fick han börja andas i masken. Han fnittrade o hostade litegrann men snart så sov han. Då fick jag gå ut å vänta hos Per o Malva som satt i väntrummet, tog kanske 45-60 minuter innan han kom tillbaka, sen sov han ca 1 timme till innan han yrvaket vaknade till liv. Då var han snurrig värre, men äntligen äntligen var det gjort. Nu är pricken borta och vi kunde äntligen ha vår mys-dag som jag lovade honom när han tog bort pricken. Så vi åt godis, såg film o öppnade paket hela måndagen o nästan hela tisdagen oxå. Eftersom vi hälsade på hemma hos Per, Fia och Meja länge på måndagen var vi tvugna att utöka "prick-dagen" till även tisdagen. :) Nu har han bandage på armen som ska sitta där till den 11 november o tills dess är han sjukskriven o får inte gå till skolan.

       

1) Mini-doktor Albin... Såg helt klart ut som en lite doktor, bara stetoskopet runt halsen som saknades.
2) Syskonkärlek!! Albin fick frukost efter operationen o Malva passade på att mysa lite med storebror.
3) Fasligt halkiga soffor dom har där på sjukhuset, Malva är på glid.
4) Meja i supersnygg klänning som Anna-Karin hade när hon var bebis.
5) Syskonkärlek nr 2. Visst är dom fina?


När jag la honom i måndagskväll så sa jag åt honom
- Kom ihåg nu då att imorrn är det ingen skola för dig.
- Nä just det, för jag är ju gravid säger Albin då.
- Gravid? Vad menar du?
- Ja, men jag får ju inte gå till skolan, och när du var gravid så fick ju inte du jobba. Eller mamma, vad är gravid egentligen?
- Gravid är man när man har en bebis i magen, sa jag. Du är sjukskriven.
- Ja just det, sjukskriven är jag, inte gravid... Så tokigt.

Igår var vi och hälsade på farmor med flera i Sunderbyn igen, och både Malva o Albin fick paket. Albin fick en Lego-kalender (hur ska han kunna hålla sig ända tills december?) och Malvas present går att skåda här nedanför. Tusen tack Larre!! (tydligen väldigt viktigt att påpeka att den kom från honom. *ler*)

       

Kolla så nöjd hon är i sin nya fina Babysitter som hon fick av "farfar" Larre. Den var jättekul tyckte Malva.

Imorrn bär det av till doktorn igen. Då ska Albin träffa Astma-doktorn och vi ska se hur det står till med Albins lungor, om han behöver ta sin medicin i fortsättningen och vad som hänt sen sist. Hoppas allt är bra och att vi kanske slipper den där medicinen nu. Håll tummarna.

Avslutar med att visa Malvas favoritsovställning. Näsan ska tryckas in i storebrors snuttefilt, som nu Malva har fått ärva eftersom hon gillar den så. Tack snälla storebror!!
Så när Malva ska sova är det napp i munnen o snutte över huvudet som gäller. Ser ganska mysigt ut tycker jag... :)

124214-27

(p.s vägde henne i torsdags förresten, 4800 g vägde hon då. )



RSS 2.0