Malva är ett charmtroll.

Ojojoj så hon charmar oss den här tjejen. Hon smäller av ett leende o vi smälter som vax. Hon kommer o bli farlig när hon blir äldre det är då säkert...

Idag ska vi åka o hälsa på en kompis till Mats som fick barn i somras och som vi inte hälsat på än *skäms* Men nu är vi på väg. Värre är väl att han har två jobbarkompisar i Råneå som fick barn i typ mars som vi inte heller hälsat på, det måste vi verkligen göra nu. Deras tjej börjar väl snart skolan...

Annars ska vi bara ta det lugnt, köpa en stor godispåse o bara ta det lugnt. Sitta å kolla på all snö som "föll" igår och förrgår. Shit sicken storm det var ett tag, och gissa vilka som var ute o gick då? Jo, jag o Malva såklart. Fick täcka över Malva med en filt i vagnen för det flög in både vind, snö och löv (!!) på lillstackarn. Vi fick ta bussen in till stan o söka skydd i butikerna, detta skydd resulterade i ett par nya vinterstövlar till mig (tjohoo) och lite nya tröjor, oxå till mig. Fast det är helt klart Annas fel, skulle bara ha skor, men kom hem med fyra tröjor. Oki, det var behövligt, men inte meningen. Hon "tvingade" mig att gå till HM o hängde ena tröjan efter den andra på vagnen... :)

Albin är på skridskoskola igen idag, kom hit imorse o hämtade munderingen. Hjälm m galler, vindbyxor och Lule hockey tröjan såklart. Han verkade exalterad fast hans pappa verkade trött efter en natt med feber. Men det bli nog bättre efter han stått i en kall ishall i 1,5 timmar... :)

Och här kommer lite bildbevis på vårat charmtroll. Titta och njut...

En dröm i rosa... 
Uppallrad i en barnstol på pappas jobb, gick inge vidare. Tippade åt sidan så fort vi släppte henne, men nu har hon testat iaf. :)
     
Pappa är ju sååååååå rolig. Fast på sista kortet är det mamma som står för underhållningen. Och visst är det så att det finaste man har sätter man på bordet..?

Malvas säng...

124214-13
Så här fint är det i Malvas säng nu, där hon för övrig aldrig ligger... Än. Men om hon väljer att ligga där nåndag så är det jättemysigt bäddat med finfint påslakan, eller hur? :)


Nya grejer...

124214-12
Vår lilla trollunge...



Idag kom ett paket med kläder som jag beställt till malva från mysplysch.se Sååååå fina o mysiga kläder, dock är dom i stl 74/80 så det kommer dröja ett tag innan hon kan ha dom. Men fina är dom.

   

Högst upp på önskelistan för övrigt just nu står en babysitter!!! Malva vill gärna vara med vid matbordet och när mamma sitter vid datorn, men att ligga på golvet är inte så kul och att sitta i bilstolen blir tråkigt i längden. Så vi måste verkligen skaffa oss en babysitter. Vill ha en Babybjörn 1-2-3. Dom är reglerbara i tre rygglägen så det är nog bra för stumpan... Försöker hitta en på tradera, men finns inte rätt färg.

Det får bli ett snabbt inlägg idag, Malva är hungrig... som vanligt. Ska se om vi inte kan väga henne på torsdag, då ska vi nämligen på återträff med gamla föräldrarutbildnings-gruppen från BVC. Kul o träffa bebisar (som kommer vara stora eftersom d flesta är födda i juli) och deras föräldrar och utbyta förlossningsberättelser och mycket annat. Så om vi ska försöka slänga henne på vågen när vi ändå är där. Sist gång vägde vi henne i torsdag, på 4 veckors-dagen och då vägde hon 4630 g och var 56 cm. Så nog växer hon allt.

Over and out...


1-månaders dagen!!

Hipp hipp hurra Malva, idag fyller du 1 månad!! Mamma har redan hunnit sjunga två gånger förstås. Fast annars har det varit lugnt med uppvaktandet.

Jag och Albin har varit på stan idag, helt ensamma. Det var ju egentligen tänk att vi skulle gått på stan med mamma när hon var här uppe så hon kunde fylla på Albins garderob litegrann, men då var jag ju smällfet och orörlig så det gick ju inte. Men idag åkte jag o Albin till stan o lämnade Mats och Malva hemma. Det gick jättebra, dom promenerade in och mötte upp oss på mitt gamla jobb, var tänkt att Malva skulle äta då men hon toksov så dom gick hem igen. :)

Vi fick tag på 1 par jeans (varför finns det inte snygga jeans i hans stl nånstans?) och fyra tröjor. Så nu klarar han sig ett litet tag iag. Det var d barnbidraget det. O Albin som skulle behöva vintermössa och vantar oxå. Får väl trolla fram några sånna på nåt lustigt sätt.

Köpte ett par jättesnygga "stövlar/skor" till Malva oxå. Stackarn fryser ju alltid så om fötterna när vi är ute, hade tänkt köpa sånna där skinn-tossor från PoP men det får bli nån annan gång, d var så dyra. Men då hittade jag dom här, dom räcker säkert ett litet tag.

Så kolla in dagens outfit. Visst är hon snygg och cool?


 

Nu sitter vi och lyssnar på hockey, 4-4 mot HV än så länge. *håller tummarna* Senare blir det tacos och godis framför tvn. Albin verkar lite hängig och trött så vi ska bara ta det allmänt lugnt.
Hockeyskola idag igen och det gick jättebra, han är såååå duktig. Måste dock köpa klubba, galler till hjälmen och lite skydd tills nästa gång.

Over and out...

Dagens outfit

124214-6
Dagens outfit !!



Nya bloggen

Nu har jag äntligen fixat en ny blogg. Tyckte inte det var snällt mot Malva att hon skulle heta "Plutten" och eftersom man inte kunde ändra namn på en befintlig blogg så gjorde jag en ny istället. Dock så kommer den gamla att ligga kvar så ni kan kolla in den oxå. Länk finns lite längre ner till höger i bild.

Här hemma flyter allt på bra. Albin och Malva är underbart snälla barn och jag njuter av tvåbarnslivet än så länge. Albin är så gullig med lillasyster, han kramar och pussar, ger nappen, drar igång speldosan och pratar med henne hela tiden. Sååå skönt att det inte är några arga miner från honom, världens bästa storebror helt enkelt.
Hon sover fortfarande väldigt bra, oftast bara en gång per natt så varken mamma eller pappa kan egentligen klaga på att dom är trött, fast det gör vi ändå. :)

Nu i veckan började Albin på simskola. Mån-tors i tre veckor ska han hålla på. Och guuuud så duktig han är. Bara efter en vecka har han lärt sig att doppa huvudet, inte hålla för näsan (tänk om mamma kunde lära sig det oxå), göra kullerbyttor under vatten, simma (!!) under vatten. Jag är sååå imponerad. Simtagen gör han helt korrekt, dock har han en förmåga att sjunka lite när han försöker simma med huvudet ovanför ytan, men det kommer väl antar jag.
Dock så är det lite jobbigt (för mamma alltså) att ta sig dit. Först packa väska, få på albin kläderna, dra ur en sovande malva ur sjalen (oftast), klä på henne, sätta henne i bilstolen. Kånka henne i bilstolen och en tung skötväska till garaget, få Albin att bära väskan och följa med till bilen i hyfsad fart, få upp garaget, ut med bilen, få in alla i bilen, stänga garaget, köra till hertsön, hoppas att malva inte blir ledsen i baksätet, släpa bilstolen och Albin från parkeringen till badhuset (kanske 150 m) in i omklädningsrummet, byta om på Albin, ha med sig Malva, in i badhuset. Ut med mig o malva (vi får inte vara inne vid bassängen utan måste vänta utanför), sätta oss i caféet, amma. Kanske måste byta blöja, släpa in allt i omklädningsrummet, byta blöja, släpa ut allt igen. In o hämta Albin, se till att han duschar o tvättar håret, se till att han torkar sig/klär på sig, packa ihop väskan (allt detta med malva på armen). Ut igen, på med mössor, jackor och få ner malva i bilstolen, släpa allt till bilen. Köra hem, hoppas att malva inte blir ledsen där bak, öppna garaget, ut med ungarna, in med bilen och sen gå hem från parkeringen. Puuuuuust. Kan meddela att jag är ganska trött, svettig och less när jag kommer hem. Och det gör oooont i ryggen att släpa på den där bilstolen. Suck. Men som tur var har jag världens gulligaste svärmor som igår erbjöd sig att komma och köra Albin till badhuset!!! Guuud så skönt. Tusen tusen tusen tack Doris. Albin tyckte det var jättekul att åka dit med henne och jag och Malva hade det lugnt o skönt här hemma. Vad skulle man göra utan släkt och vänner??!!!

Nu har Malva hängt i sjalen och sovit i snart 2 timmar, börjar skruva på sig lite lätt, nog dags för mat.
Imorrn ska jag och Albin gå på stan helt själva medan Mats och Malva är hemma. Vi ska shoppa kläder till Albin (desperat behov) och fika. Får se hur dom andra klarar sig här hemma. :) Det går nog bra.

Avslutar med lite bilder. Malva har förresten börjat le åt oss nu. Hon är sååå bedorande. Försökte fånga på bild, men det var svårt. Bedöm själva.

     
1) Det är jättemysigt att sova med nåt runt huvudet och gärna över örat. Mormors tös helt klart.
2) Första dagen på simskolan.
3) Han och William snackar lite skit i hörnet på bassängen och hoppas att ingen ser...
4) En gladis i vaggan.



RSS 2.0