God Jul !!!



Vi önskar er alla en riktigt GOD JUL. ♥

Grattis Albin!!!

Idag fyller min stora pojk 8 år!!! Hur gick det till? Säger jag precis som alla andra föräldrar när deras barn fyller år... Men jag fattar verkligen inte.

Nåja, dagen firades här hemma på kvällen med massa paket, ballonger och tårta, såklart. Malva hade längtar sååå efter tårtan. Vi ringde till Albin imorse och sjöng för honom, han sov ju hos sin pappa inatt.

Nu sitter han nöjt och spelar nya spelet till Playstation 2, mamma kunde inte motstå att köpa honom ett Sega-spel. :)

Tusen tack för alla kort och grattisönskningar han fått idag!! Här kommer lite bilder på dagen/kvällen.


Albin mitt bland paket/ballong-högen i vardagsrummet.


Ganska nöja barn lr vad säger ni? :)


Albin läser för Malva vilken bok i ordningen han har fått, favoritboken just nu, Nelly Rapp.


Snygg tårta jag bakat va... lr jag menar köpt. :) God var den oxå.


Fast ljusen var tuffa att blåsa ut, men 8-åringen klarade det galant.


Malva äter tårta, självklart med händerna...

Anna var förbi och grattade Albin, men hon lyckades inte fastna på en enda bild...
Hmmm... Nåja, hon _var_ här iaf, jag loooovar.




Igår lyckades Malva aldrig somna på dagis för hon hostade så mkt, så det var en tröööött tjej som kom hem igår.
Och medan mamma lagade mat la sig pappa och Malva i soffan för att se Tarzan2.
Jag tyckte det var himla tyst efter ett tag och när jag gick in för att kolla till dom så sov dom såklart...
Jag hade utgått från att Mats skulle somna, men inte Malva. :)
Jag tror dock bara hon sov ca 5 minuter, så det var ingen fara. Men ganska sött. :)



Det finns himla underbara människor där ute.
Människor man egentligen inte känner alls, men ändå tycker om så himla mkt.
Ett exempel på underbara människor är ett par som alltid kommer och fikar hos mig. Dom har varit stamkunder sen jag började där, för över 6 år sedan. Alltid lika trevliga och glada, sånna kunder som man blir glad att se och ser fram emot att träffa. Nu på senare tid har dom frågat mkt om magen och sagt åt mig att vila och så vidare. Himla gulliga människor med andra ord.
Och nu sist när dom var hos mig, i måndags, så överlämnar dom ett paket innan dom ska gå.
Dom tackade för tiden som varit, för allt gott fika och allt gott kaffe jag serverat dom under åren, dom tackar för det trevliga bemötandet och önskar mig ALL lycka till i framtiden. Och så ger dom mig ett paket och säger "hoppas det kommer till användning".
Och där står jag helt paff och vet inte vad jag ska säga. Säger förstås att det är JAG som ska tacka och att jag inte alls ska ha nåt paket, men dom insisterar.
När jag öppnar paketet ser jag denna underbara lilla dress till bebisen och jag kan inte hålla tillbaka tårarna utan gråter en skvätt medans jag byter om och går hem. Vilka underbara människor som tänker på MIG. Jag blev så himla himla himla glad!!! Tusen tack.


Tro det eller ej, men nu har vi ÄNTLIGEN tagit en magbild!!! I vecka 28+1 Helt klart på tiden.


Visst ser den enorm ut? Konstigt hur något så litet på insidan kan vara så stort och tungt på utsidan...

Nu ska jag försöka hitta en skön ställning i soffan tänkte jag. Det blir bara svårare och svårare och det slutar oftast med att jag ger upp och lägger mig i sängen istället, där ligger jag ganska bekvämt än så länge.
Känner mig extra tung idag, vet inte riktigt varför. Har haft sammandragningar i ett hela dagen på jobbet idag, hur jobbigt som helst.
En kund frågade mig t.o.m "hur är det, har du sammandragningar?" Hon såg väl hur jag stod och andades...
Känns otroligt skönt att jag snart har jobbat färdigt. Som längst jobbar jag t.o.m tisdag 23:e men jag funderar på att ta semester den dagen oxå. Jag har så ont och är så trött, en dag hit lr dit liksom... Men vi får se, måste fråga chefen oxå.

Vi vill även passa på att gratta NOVA som ju fyller år imorgon.
Hela 5 år fyller hon. Lite kul att de båda kusinerna fyller år dagarna efter varandra. :)
Hon har förhoppningsvis fått lite paket från oss med posten i veckan.
Oxå måste vi ju såklart gratta min underbara faster Gun som fyller xxx år idag, på Albins födelsedag. Vad gör man inte för sin favorit-faster liksom? Jag knep i 13 extra dagar BARA för din skull Gun. :)
Stort GRATTIS på er båda!! Pussar och kramar i mängder!!!

Tjingeling...

Bilder som utlovat.

Här kommer lite bilder, jag har ju varit lite lat på sistone och inte orkat ladda upp några bilder.
Mest för att alla våra bilder är så himla dåliga!!! Suddiga och hemska, ändå har vi ny kamera...
Måste vara nån konstig inställning lr nåt, får ta mig en titt på det där.
Så trist när alla bilder på barnen blir suddiga. :(

Men här kommer iaf lite från tiden som gått här hemma...


Malvas första pepparkaks-bak.



Oj va kul!!


Resultatet.


Väck ej den... tomte... som sover. :)


2-åringar kanske inte ska leka med Geomac, men Malva ÄLSKAR det och kan sitta hur länge som helst.


Häftigt med magneter.


Kolla in hennes koncentrerade min!



Igår var det dags att baka lussekatter. Barnen speglar sig i degskålen.


Hela familjen var med och bakade, även pappa som här är fotograf.



Glada barn. Malva "degade" jättebra med sin bit.


Det gick åt mycket mjöl till Malvas lilla deg-bit.


Albin gjorde en "saffrans-pinne".


Som sagt, det gick åt mycket mjöl hos Malva. Och allt hamnade inte på degen...


Malva är arg!

När nåt går emot Malva nu för tiden så går hon direkt till trappan och sätter sig. Där sätter hon armarna i kors, ser arg ut och säger "Nu är jag arg och sur och ledsen". Sen sitter hon där ett tag tills det går över.
Vet inte riktigt varför. Kanske för att vi har börjat sätta henne i trappan när hon är olydig, då får hon sitta där två minuter och lugna ner sig... Ser ganska kul ut och igår lyckades vi fånga det på bild. :) Fast när vi tittar på henne så brister hon ut i gapskratt så jag tror inte det är så allvarligt...

I övrigt så är allt lugnt här hemma. Snön faller från himlen och vi har nu hur mkt snö som helst!! Barnen är snälla och uppför sig (Malva är dock HEL-vild men det är ju inget nytt, igår höll hon igång i 2 timmar innan hon tillslut slocknade klockan 19,30) Dom väntar mkt på tomten och mormor/morfar & Nova/Tilde.

Albin längtar oxå förstås mkt till sin födelsedag som är nu på torsdag, då blir han hela 8 år!!! Tyvärr jobbar jag heldag (10,30-19,30) så jag kan inte vara med honom denna dag. :( Men han ska vara hos sin pappa så det kanske går ändå, men det känns ju för taskigt... Och på lördag när han har kalas jobbar jag 9,30-18,30!!! Smedjan har extra jul-öppet just den här lördagen, suck... Jäkla Smedjan. Men men, det är min sista lördag EVER på det här jobbet så det får väl gå då. Per får styra upp kalaset. :)

Nu ska jag gå upp o piska lite på Albin så att han verkligen städar sitt rum. Skickade upp honom för snart en timme sen och har inte hört ett ord, så antingen 1) städar han jättemkt och jättenoga lr så 2) leker han enbart... Jag gissar på alt. 2.

Ha det gött allihopa, tills vi ses igen...

Tjingeling.

Sjuuuk men lycklig.

Jag mår KASS idag. Halsen värker och river, huvudet spränger och jag är ganska säker på att jag har lite feber. Kroppen värker efter en heldag på jobbet igår. Inte klokt så mkt jobbigare det var att jobba den här veckan jämfört med den förra. Antar att det bara kommer att bli värre och värre nu.

Men nu till något bättre. Fick igår svar på min ansökan om havandeskapspenning. Och den gick igenom!!!!!!!

Tjoohoooo säger jag bara. Sååå himla skönt. Nu får jag gå hemma från 7:e januari, ska bli underbart. Plus att min snälla chef ordnat så jag kan ta semester från jobbet under mellandagarna så jag jobbar bara till den 23:e december och sen är jag leeeedig. Tyckte och hoppades att det fanns tjejer utan familj och utan så stora magar som kunde jobba istället för mig. :)

Mats sa att han aldrig var orolig ang havandeskapspenningen, men det var jag. Det är ju ändå försäkringskassan vi pratar om. Men nu gick allt bra som sagt.

Så trots att jag är sjuk och bara vill gå å lägga mig under täcket igen så är jag glad för att allt ordnade sig med semester och FK. Och så är det fredag och jag ska försöka kurera mig under helgen.

I helgen står lussekatts-bak på schemat, plus köpa sista presenten till Nova och skicka ner hennes födelsedagspresenter... Det ska vi väl ändå orka med får vi hoppas. :)

Hoppas ni andra där ute har det bra. Tjingeling.

Sjuk liten Malva

Nu var det dags för Malva att bli sjuk. Det började i helgen då hon snorade och hostade sig igenom nätterna. Stackars liten hostade i timmar i sträck, och ingen i familjen fick sova. Ganska segt att jobba med bara några timmars sömn men vad gör man? O det var så himla mkt folk på jobbet så det var ingen risk att somna direkt. :)

Nu har vi spenderat hela veckan hemma jag och Malva och nu verkar hon mkt piggare, inatt sov hon faktiskt hela natten (tack Mollipect!) och hon är en mycket gladare och lättare tjej idag.

Igår var vi en liten stund på Albins julfest med scouterna och såg på uppträdanden. Vi gick hem ganska tidigt för Malva var så trött men Albin kom sen hem med en ryggsäck som Malva vunnit på lotteriet. Superfin ryggsäck som dock är rätt stor så jag tror Albin får ta den istället. Men alltid kul att vinna nåt.

Malva hade oxå julfest med dagis igår och vi var även där en liten stund och såg på det mest underbara luciatåg jag nånsin sett!! Malva var trött och gnällig så hon ville inte sitta framme med de andra barnen utan satt i min famn istället, men det funkar ju det oxå. Sen rensade Albin fika-faten innan det var dags att gå hem igen, han tog minst en av varje sort. :) Malvas bästis Myra blev såå glad att se henne, kul att se att hon var saknad. :)

Nu är det dags att göra lunch här hemma, återkommer nån annan dag med bilder från veckan som gått.

Tjingeling.



RSS 2.0