Sjukstuga

I helgen blev Malva dålig och sen dess har nån i familjen varit sjuk...

Hon fick hög feber och tillbringade helgen i soffan, sov, såg tv, läste bok lr bara satt. Inte alls likt Malva med andra ord. På nätterna har hon sovit dåligt, yrat, grinat, skrikit och varit otröstlig. Sen på dagen har hon varit liiite bättre men när kvällen närmar sig blir hon varm igen.

Och nu är det min tur. I skrivande stund har jag ingen röst (tur man har en dator så man kan kommunicera ändå), har sprängande huvudvärk och har även haft feber i två dagar. Nu är febern borta men skulle gärna får tillbaka rösten oxå, sen e jag nöjd. :)

Farmor har varit en ängel och tagit Malva på dagarna så jag fått vila, det är ju lite svårt med en snart 1½-åring här hemma. Så tusen tusen tack Doris, och Larre. Vet inte vad jag hade gjort utan er de här dagarna.

Nu ska jag dricka lite honungsvatten med citron i, har nog druckit 10 liter de senaste dagarna och måste köpa ny honungsburk idag. Vet inte om det hjälper direkt men det är skönt för halsen att svälja nåt varmt och mjukt.

Avslutar med lite bilder på lill-hjärtat.

image739
Så här såg hon ut i söndags när jag kom upp, pappa lekte frisörska.

image740
Här har hon däckat på soffan. Det händer ju _aldrig_ så vi förstod att hon var rejält sjuk lillan.

image741
Igår mådde hon dock bättre, fast nappen släpper hon helst inte...

Värsta kännigendisarna...

Oj va länge sen det var jag uppdatera nu. Men nu sen jag började jobba så räcker tiden helt enkelt inte till längre. Klockan hinner bli efter åtta på kvällen innna jag kommer hem och då orkar jag oftast bara duscha, pussa pojkarna och sen sover jag sött...

Men här kommer iaf liiite bilder från veckan. Har märkt att vi/jag har blivit dåliga på att ta kort nu för tiden så jag försöker bättre mig.

  

1) Hittade Malva i köket där hon låg och körde bil på väggen. :)
2) -Här mamma, vill du köra bilen?


  

1) Malva skrattar på beställning när jag vill ta kort.
2) Ibland hinner dock inte mamma me för det går fort över...
3) ... och ibland vill hon inte alls va glad o va med på kort.


  

1-3) Det har ju varit Alla Hjärtans Dag i veckan oxå och Mats fick en stor bukett tulpaner och en underbar tavla från Isa Form. Den kommer att pryda sovrumsväggen inom kort.


  

1-3) Här får Malva avnjuta sin allra första Plopp. Oj så gott det var. :)

Ja just de ja, ang rubriken. Idag är Malva och jag med i Nsd, IGEN. :) Lina på Livslust övertalade mig och jag kunde inte säga nej. :) Blev iaf en fin bild på mig och Malva. Är ni nyfikna så går repotaget att läsas HÄR.

Nu väntar godispåsen och Melodifestivalen, oj så roligt det ska bli. Är löjligt förtjust i Melodifestivalen måste jag erkänna. Försöker få Albin att oxå bli lika förälskad, men det går väl sådär måste jag erkänna. :)

Avslutningsvis måste jag visa det söta kortet som Albin skickade till mormor i veckan. Han har skrivit HELT själv, jag var inte ens i rummet. Han är sååå duktig min pojk.

image737
Framsidan
image738
Baksidan

Utslagen

Igår sov Malva hela natten. Utan avbrott. På HELA natten.
Hon somna strax innan sju och sov till 07,20, i sin egna säng dessutom.
Det har aldrig hänt förut.

Tydligen blir min dotter helt utslagen av dagis.
Vet inte om det är bra lr dåligt...
Skönt att sova var det iaf.

Snöoväder.

image717


image718


Så här såg det ut utanför fönstret imorse när vi gick upp. Kändes inte så lockande att gå till dagis då, så vi beslutade oss för att ta en mysdag hemma istället. Promenera i det här ovädret låter inte alls lika mysigt som att sitta i soffan med filt o fruktskål och titta på Teletubbies. Malva höll med. :)

Det är ju dessutom min sista vecka hemma, min sista mammalediga dag. Så jag passar på ordentligt, många pussar och kramar blir det idag.
Men hon trivs massor på dagis och det är så skönt. Igår följde Albin med och hämtade henne och vi stannade nog en timme och lekte innan dom ville följa med, Albin stortrivdes oxå på dagis nämligen. :) Skönt när man inte har bråttom hem och får lov att ta det lugnt.

  
Hon gillar sin potta och vill gärna sitta där, men nääää det kom inget denna gången.

  
Laga pannkakor är jättekul, det tycker både syster och bror.

Nu ska jag gå å sätta mig i soffan bredvid dottern och suga in lite Malva-doft och bara vara nära... Mmmm..

image725
Bild tagen för 3 minuter sen. Klänningen är liiite i olag bara. :)



RSS 2.0