Vår underbara Malva

Här om dagen satt jag och var kreativ. Detta resulterade i en film/ett bildspel om Malva. Mamma Jennie och pappa Mats har båda lite svårt att hålla tillbaka tårarna när vi ser den men ni kanske lyckas bättre. :)

För att titta klicka på länken här nedanför. Och glöm ej att ha på ljudet.


Malva Elisabeth Ohlson


Veckan som gått *gäsp*

Denna veckan kan summeras med ett ord. Ett ganska kort litet ord, men ack så stort. Ordet är: *trummvirvel* sömnbrist.

Jag antar att vi får igen nu för de tre smekmånaderna vi fick, för nu är det amningsrace som gäller. Inatt var det VARJE timme, ibland oftare. Plus att Albin vaknade mitt upp i allt, minns knappt att jag gick tillbaka med honom, antar att jag i princip gick i sömnen. När Mats gick till jobbet i morse ville jag bara grina. Skulle jag behöva gå upp, klä på mig, väcka Albin, se till att han klär på sig, laga frukost, mitt upp i detta vaknar Malva igen o vill ha mat (det var ju faktiskt 2 timmar sen sist...), borsta tänder, klä på Albin ännu mer kläder och få iväg honom till skolan... Suck. Sen, efter jag klarat av allt det där, kröp jag ner under täcket igen. Men tror ni jag fick sova? Nääääää, tjorv-Malva tappade nappen, bökade runt o klöste mig på armen. Kanske sovit nog ändå? Visst klarar man sig med typ 2 timmars sömn, icke sammanhängande?

Nåja, tur för henne att hon är så jäkla söt o go på dagarna, man förlåter henne ganska fort. :)

Detta är veckan som gått:

Måndag:
Idag är det kallt. Termometern visar nästan -20° Men eftersom en vän fyller år idag och vi (jag o Sara) är fikasugna så klär vi på oss och power-walkar till Växtriket. Vi tänker att chansen att bli insläppt hos Eivor (födelsedagsbarnet) ökar om vi kommer med gåvor. :) Och jodå, hon släppte gladeligen in oss. Där spenderade vi några timmar, barnen lekte på golvet, vi fikade o pratade bröllop. :)
    
1) Malva o Kevin ligger på golvet o leker tillsammans.
2) Elias gillar inte att ligga på mage så han lånade Kevins gym istället.
3) Kevin tycker tydligen att Malva ser bootylicious ut.
4) Alla tre kompisarna samlade.
5) Ett helt underbart kort på Kevin!!! Söt-unge.
_____________________________________________________________________________________________________________________
Tisdag:
Fortfarande skrämmande kallt. Vi klär återigen på oss och beger oss till BVC. Lilltjejen måste ju vägas. Och resultatet blir 65 cm lång o prick 6000 g. Så ja, vi har fortfarande en väldigt lång o smal tjej, men hon har sin egen kurva och verkar ju må hur bra som helst så vi låter henne hållas. Hon ser ut som sin pappa i den åldern o han är ju inte direkt nån budda nu heller...
  
1-3) Kolla vad jag lärt mig!!! Riktigt goda är dom oxå. Who knew...
_________________________________________________________________________________________________________________________________________
Onsdag:
Nu kommer det där jag pratade om i början, sömnlösheten. Malva sover tjorvigt på natten, helt oki på dagen men natten är ingen picknick. Eftersom vi a) är trötta och b) det fortfarande är jättekallt så stannar vi hemma hela dagen och ser Greys Anatomy på datorn. (är helt FAST!!)
   
1) Malva gillar sin stol massor o leksakerna flyger av bordet fortare än kvickt.
2) -Vad säger ni om min frisyr då? Är den inte snygg?
3) Så här ser Malva ut för jämnan nu för tiden. Den där lilla tungan ska alltid ut. :)
4) Framtida fotomodell? Posa kan hon redan.

_____________________________________________________________________________________________________________________
Torsdag:
Sömnbristen blir inte bättre direkt, så ännu en dag är vi bara hemma o jag slasar mig fram i myskläder och håret spretande åt alla håll. Dagens bedrift är att få iväg Albin till skolan så fort som möjligt så jag kan gå å lägga mig igen sen. Dagen höjdpunkt däremot är att Malvas C_Mig kläder har kommit!!!!! Jag har hittat världens gulligaste tjej som dessutom syr kläder som en gud. :) Så för ett tag sen beställde jag lite kläder och nu äntligen kom dom. Oj som jag har väntat men det är sant som dom säger, det var helt klart värt att vänta på. Jag är helt förälskad i kläderna och denna duktiga sömmerska/designer!!! Kolla in hennes blogg för att få reda på mer om henne och se fler av hennes kläder. Lotten, tusen tack för allt. Dom är sååå fina och vi är såååå nöjda. Nu måste vi bara börja ge henne lite mer mat så hon växer i dom nån gång. :) Kanske därför hon ammar så mkt om nätterna? Hon vill ha sin C_Mig-kläder... *s*

1) Snickarbyxor, bruna i manchestertyg.
2) Detaljbild på snickarbyxorna.
3) En underba klänningen i svart velou med Jörg-tryck på bröstet.
4) Detaljbild på klänningen.
5) Polkabyxor i röd/vit randigt med bruna muddar.
6) Malvas första, men förmodligen inte sista, Fiat Polski-body. (vill ha en brun oxå)

______________________________________________________________________________________________________________________
Fredag:
Äntligen fredag!! I tisdags trodde jag aldrig den här dagen skulle komma. Men nu är det helg, Albin ska inte upp tidigt o gå till skolan vilket betyder att jag inte behöver gå upp tidigt. Mats är hemma o kan hjälpa m Malva o kanske ta nån natt/morgon så jag får sova lite. *älskar/längtar* Idag gör vi inte så mkt, Greys-racet fortsätter dock. Plus att jag redan klämt i mig två(!!!) semlor. Mats kom förbi i morse med två st från Holms som var enbart till mig, och jag ville ju inte att dom skulle behöva stå i kylen o bli torra så jag skyndade mig. :)
 
1) Vad var det jag sa om den där tungan tidigare? *s*
2) Hur kan man klaga på sömnbrist när man har en sån där gullunge vid frukostbordet?

________________________________________________________________________________________________________________________
Helgen ska tillbringas i lugnt tempo, med massor av kramar, mys och förhoppningsvis några fler sömntimmar för mig del.

Nu har Malva somnat o jag ska passa på att se ännu ett avsnitt. Hej svejs allihopa.
124214-167
Och förresten, när jag blir stor ska jag jobba med mormor. Så jag försöker plugga lite blomsorter så länge.

Malva 4 månader!!!

124214-156


Hipp hipp hurra, idag fyller Malva 4 månader!! Tjohoo. Vart tog tiden vägen egentligen? Kändes som det var igår jag gick med min stooora stora mage som innehöll en bebis som aldrig ville komma ut... Men nu är hon är. Underbart.

I fredags var vi återigen och fikade med tjejerna från BVC-gruppen. Sååå kul att träffas, få komma ut från lägenheten och se deras underbara barn. Och dom är ju så stora. På tal om det, grattis Tilde på din 6-månaders dag idag!!! Hörde av mamma att dom skulle fira med lite tårta, men jag undra ja om du får smaka nå..... Du får skvallra imorrn när vi ev. ses igen.

   
1) Jodå, jag är så stor nu så jag kan sitta i barnstol. En liten stund iaf...
2) Elias har de brunaste av ögon, sååååå fina.
3) Charmtrollet Kevin är glad som vanligt!!
4) Tilde fick ingen mat, bara en tom skål. Men den var rolig den med.

Igår var vi med pappa och kollade när han spelade innebandy. Oj så kul det var tyckte Malva. Vi satt på en läktare två trappor upp och Malva kunde inte sluta skratta när hon såg alla som sprang omkring där nere. Inte alltid man ser världen från ovan... Tyvärr glömde jag kameran så jag har inga bilder på detta, men vi måste föja med fler gånger tror jag. (hur matchen gick ska vi inte prata om...)

Albin o Malva har världens bästa mormor!!! Förra veckan kom ett stooort paket fullt med grejer. Albin fick en massa överraskningspaket och oj så glad han blev. Sen nån dag senare fick Malva ett kuvert med hemma-stickade raggsockar av mormor. Jättesnygga (dock liiiiite små...) Tusen tack mamma/mormor. Ååå va vi önskar att Sverige vore mindre avlångt så vi kunde träffas oftare, Albin säger ofta att han önskar att mormor kunde hämta honom från skolan nångång. Men men, man kan inte få allt. Vi har ett stort äventyr varje år när vi åker och hälsar på mormor och morfar istället, det är inte fy skam det heller!!!

 
1) Ett styck överrasknings-knyte till Albin från mormor och ett från mammas moster Solveig. Tusen tack!!!
2) Och detta var det som fanns inuti. Oj så mkt bra grejer.


  
1) Denna fina stol köpte min farmor åt mig när hon besökte Ikea i Happaranda förra veckan. Och den är sååååå kul, tänk att få sitta brevid mamma när hon äter frukost och inte på golvet...
2) Äntligen fick Albin äta upp pepparkakshuset...
3) Så här glad är Malva hela tiden!!! Underbara unge.

 
1) Ååå va d e skönt o va naken... Med en så här fin handduk kan man inte va nå annat än glad efter badet.
2) Är det meningen att den ska blomma NU? Med så där kort skaft..? Jösses. :)


Nu ska vi iväg till farmor och äta mat. Malva har inte träffat farmor på evigheter, förutom en kortis när hon lämnade av stolen, så det är helt klart dags för ett besök. Sen att vi får god mat på kuppen gör ju inte saken sämre.

En annan sak förresten. I veckan var vi o skrev på papper på Lulebo. Nu har vi sagt upp lägenheten. Oj så verkligt det blev nu. Ska vi flytta härifrån? Till ett hus? Nääääää, det känns som en dröm. *längtar*

Ha d gött där ute...                Glömde nästan, ny film finns HÄR.

Lite mer bilder...

Nu kan jag uppdatera med ännu mer bilder från julen/nyåret. Mats råkade skicka med mamma o pappa en massa bilder hem utan att se till att dom fanns kvar på vår dator först. Så efter nån vecka i Munkedal är nu bilderna tillbaka i Luleå igen... :)

124214-142
En glad Malva inne på Leos Lekland.

124214-132
Albins nya "koja" hemma hos pappa och Fia.

124214-135
Kusinerna samlade.

124214-136
Mor/farföräldrar och barnbarn. *älskar*

124214-140
Varför nöja sig med en när man kan få två glassar?

124214-141
Syskonen Albin och Malva.

124214-138
Myser hos pappa...

124214-133
Hela familjen Ohlson/Brodin (stolt storasyster klappar lill*n)

124214-134
Mamma, pappa, bebis...

124214-137
Bus-Nova gick omkring i faster Jennies stövlar... :)


Nu ska jag iväg och baka nyttigt bröd. Är så trött så jag nästan börjar grina snart men nu har jag sagt i tre dagar att jag ska göra det där jäkla brödet så nu ska jag det oxå!!!

Malvas nya pryl...

124214-130


När Malva hade dop den 30:e december så fick hon två relativt lika halsband så vi beslutade oss för att lämna tillbaka det ena och köpa nånting annat. Så nu har vi köpt henne en Bumbo istället. Pappa Mats var och köpte en igårkväll och det blev succé direkt. Malva stormtrivs, såååååå kul att sitta upp. Ligga ner är för bebisar.

Idag har hon hunnit sitta i den en liten stund, passade på att "spy in den" oxå så nu är den riktigt hennes, tur den är gjord av plast (?) så man lätt kan torka av den.

Så tack snälla Leif för min Bumbo, säger Malva.

En helt vanlig onsdag...

Det har inte hänt så himla mkt i våra liv, men jag tänkte uppdatera ändå. Jo just ja, en sak har hänt.. En äcklig sak. Albin har fått löss!!!!! Per messa i måndags o sa att "vår son har löss". Huvva, jag höll på å dö och genast började det klia överallt. Så det var bara att väcka Mats och be honom kolla mitt hår.

Hur som helst, nu är vi iaf alla lusfria och väldigt paranoida allihop. Mats luskammar sig flera gånger om dagen och jag vågar knappt ta mig i huvudet... Urk.

I måndags var även Mejas 1-årsdag!!! Tjoho, stort grattis lilltjejen. Vi var förbli en snabbis med paket till henne, och även ett paket till pappa Per som fyllde år den 5:e. Meja verkade vara nöjd över paketen och tog det hela med ro.

Inatt har jag o Malva haft våra kamper. Ojojoj vilken vilja hon har den där tjejen. När hon väl bestämt sig så går det bannemej inte att göra nå åt. Hon som alltid sovit så bra och bara ätit 1-2 gånger/natt har nu helt plötsligt börja vakna 4-5 gånger!! Och jag blir tokig om jag inte får sova. Det hade varit en sak om hon verkligen varit hungrig, men hon vill ju bara komma upp o snutta lite. Hon äter i ca 1 minut och sen snuttas det bara resten, för att sen börja om igen efter 2 timmar. Jag försökte några gånger att ge henne nappen, vända på henne o buffa henne i baken men shit så arg hon blev!!!
Så snälla säg att detta är en fas som snart går över, jag vill ha tillbaka min snälla bebis som sover så bra. Hon är ju jättesnäll och glad på dagarna, men om nätterna är hon som förbytt.

Nu ska jag gå å avnjuta min o Albins äpplepaj som vi bakade idag när han kom hem från skolan. Och eftersom Mats inte gillar varm frukt (konstig typ) så blir det desstomer till oss. :)

 Kolla in den här pussmunnen!!!!!! :)
 Albin, en framtida tatuerare? Får hoppas bara han inte råkar skriva fel då, så som han gjorde nu...
 När vi städade sist gång så skrek Albin: "Får jag skura på toan?". O ja, självklart får han det.
 -Jag vill sitta upp!!! Hon behöver verkligen en Bumbo!!!

TILLÄGG 2007-01-11
Självklart var vi oxå och hälsade på svärmor Doris i måndags, hon fyllde nämligen oxå år, men henne lyckades vi inte fånga på bild denna gång. :) Men tusen tack för den goda maten och det smarriga fikat.


En maaaaaaaassa bilder...

124214-101


Jag VET, jag har varit urdålig på att uppdatera. Men hallå, jag har liksom inte haft tid. Lägenheten har varit full i släktingar och det har helt enkelt bara inte funnits tid. Men nu är vi ensamma igen och äntligen har jag fått det gjort. Men usch sån tid det tog att ladda upp alla kort. Lovar att det aldrig ska ta så här länge igen innan jag uppdaterar igen. :)

Försöker dela upp korten litegrann i nån slags ordning. Tyvärr har en urladdning kort försvunnit, hittar inte korten jag tog när Albin o Nova var på Leklandet bland annat, och en massa andra fina bilder... :(

Jul och nyår har iaf varit jättebra. Mamma och pappa flög upp från Munkedal den 27:e och bror Emil, Jenny och Nova kom upp den 29:e. Såååå kul att få träffa dom igen. Jennys mage är bara underbart söt *avis* och Nova är ett charmtroll. Malva har haft en skön helg men börjar nu blir lite mer förkyld och hostig, igår blev även fröken rinnig och kladdig i ena ögat så nu torkar vi för fullt...


Leos Lekland!!
   
1) En av alla de häftiga rutchkanorna på Leos Lekland.
2) En hoppborg har dom minnsann oxå.
3) De blåaste av ögon...
4) Swing it...


Julafton i Sunderbyn
 
1) Malva och farmor
2) Malva och "tant" Anna
3) Värsta stora snygga björnen fick Malva...
4) Albin trodde knappt det var sant. Nya skidor, precis som han önskat sig...
5) Albin fick även ett hockeyspel, men det hade nog hans farbröder roligast med.


Malvas dop 30/12
   
1) Hela familjen Nilsson/Ohlson. Plus Tomas då...
2) Inte alla som har sån frilla...
3) Av mammas två frisör kompisar fick Malva denna mask, ser någon nån likhet?
4) Alla Malvas presenter. Tack allihopa!!!!!


  
5) Har det bra hos farbror Kent.
6) Inte så pjåkigt hos farbror Tomas heller.
7) Så här fin var Malva i mammas gamla dopklänning. Som även Albin och Nova har döpts i.

Albin och Nova-kort
 
1) Lortgrisar i badet.
2) Efter badet fick dom det så här mysigt.
3) Uppklädda och fina.


  
1) Det gick visst lite för livat till på nyår för Albin.
2) Albin o morfars konstruktion.
3) Närbild...


Malva-bilder
   
1-4) Tummen är god. Detta insåg Malva under denna jul/nyår.
5) Mössan som Malva fick av Jenny när hon föddes passar bättre för var dag. Inte alla som har en egendesignad mössa. :)
6) Glad tjej.
7) Det är mkt roligare att ligga på magen om man har nåt fint att kolla på tycker Malva.


Today...
 
1) Pappa skulle ut med kompisarna, men passade på att söva Malva innan han gick.
2) Så här somnar Malva i princip ALDRIG. Hon var sååå trött stackarn. Men ack så söt.
3) Lördagsgodis direktimporterat från Finland. Lordi-godis och Smurf-dricka. Mums tyckte Albin.

Vill ni höra något gött så klicka på denna länk. Klick.

Nu är det sängen som gäller. Godnatt...



RSS 2.0