Sprutor, hockey och "födelsedag".

Idag "fyllde" Malva 3 månader. Hipp hipp hurra!!! Vi firade detta med att gå å se hockey. Lule-Frölunda 6-3 Ojojoj säger jag bara. Malvas premiärmatch plus att hon fyller och så vinner dom. Det måste varit Malvas förtjänst. :) Hon tyckte det var jättespännande och satt med stora ögon och bara tittade sig omkring hela tiden. Hon hade hörselkåporna på så det lät säkert ganska kul där inne i hennes lilla huvud. Tillslut så somnade hon en stund på mammas arm men vaknade lagom tills det var dags att gå hem.

124214-89
-Heja Lule!!

124214-90
Första Lule hockey tröjan

124214-86
En härlig tjej ligger o gymmar i sin fina Molo-body

124214-87
Ser ni lill-plåstret?

124214-88
I fall om att ni missade det så kommer här en close up

Idag var det förresten oxå dags för Malvas första spruta. Usch... Men hon var så duktig och pep bara liiiitegrann, det gick över på 3 sekunder. Värst var det nog för mamma som var tvungen att titta bort.
Vägde henne oxå och nu är hon så här stor. 5530 g och 62,5 cm lång.
BM tyckte att hon hade gått upp lite lite och att kurvan planade, men jag känner min dotter och vet att hon mår bra och inte går runt och är hungrig på dagarna. Hon äter när hon är hungrig och nåt mer kan jag inte göra. Vill inte börja ge henne tillägg/smakportioner redan. Pappa var oxå en smalis när han var liten så det går helt enkelt i arv.

Imorrn är det sista dagen innan "jullovet" för Mats, ska bli skönt att få ha honom hemma lite. Jag och Albin har planerat att åka till ett nyöppnat Lekland här i stan. Dom öppnade för bara några veckor sen och har lovat Albin att komma iväg innan jul, så det var inte så många fler dagar kvar att välja på liksom. Tror det kommer o bli jättekul. Malva får naturligtvis oxå följa med. :)

Sen ska det handlas lite smågrejer oxå och sen är allt klart till julafton. Är såååå skönt att vi inte ska vara här hemma iår. Firar julen hos Mats mamma. Jag behöver inte rulla köttbullar, griljera skinka och göra Jansons. Det ska jag o Mats istället göra här hemma på juldagen, lite julmat måste vi ju ha här hemma oxå.

God Jul till er alla. Ska försöka lägga in lite bilder imorrn oxå från Leklandet men sen blir det nog inget mer uppdatering förrän efter jul. Mamma o pappa kommer på onsdag *längtar* och då måste jag ju uppdatera lite, om det hinns.

Så från oss alla, till er alla, en riktigt God Jul !!!!!

Vi överlevde dagen...

I måndags fyllde Albin 6 år!!! Hipp hipp hurra. Stora killen, jag fattar ingenting. Frågade om han inte hade lust att fylla 3 år igen, men det gick han inte med på.

Så i måndags var det dags för kalas oxå. Lite opraktiskt att ha det på en vardag men lokalen vi brukar hyra var upptagen hela helgen och jag vägrade ha 15 ungar här hemma så det fick snällt bli ett måndagskalas istället.

Han kom hem från skolan vid halv två-tiden och upptäckte att hela köksbordet var fullt av paket. Ojojoj så kul. Han öppnade så pappret flög och blev jätteglad för allt han fick. Sen skulle vi pynta färdigt pepparkakshuset, men det var mest mamma som pyntade, fast Albin godkände det i slutet.

Nu skulle vi börja förbereda för kalaset. Jag hade lejt bort bakning till Albins pappa, fast tror snarare att det var Fia som fick baka (tack). Så vi skulle fixa ljus till tårtan, servetter, handla, fixa tårtan, göra godispåsar, blåsa upp ballonger. Insåg när det var va 1,5 timmar kvar till kalaset att jag helt glömt bort att fixa godis till fiskedammen. Blev sååå less där ett tag, frågade Albin om vi inte kunde strunta i det, men det gick så klart inte. Så efter lite stress hit och dit o många om och men så bröt både jag o Albin ihop på golvet. Vi grät en skvätt var o sen blev vi vänner igen och började arbeta. :)

Mats fick åka till affärn o fixa korv och bröd till barnen, godis till fiskedammen och det sista till fikabordet.

På nåt konstigt sätt blev vi ändå klara och kalaset blev en succe. Maken till ungar att äta korv har jag då aldrig sett. Vissa klämde 5-6 korvar, var dom fick plats vet jag då inte.
Han fick en massa jättebra paket och var så nöjd. Kul att träffa några gamla kompisar från dagis och se hur dom haft det.

Tillslut var kalaset slut och Albin åkte med Per hem till sig. Jag o Mats gick till Konsum och firade genom att köpa en julmust. Väl hemma så drack i lite i soffan men bestämde oss snabbt för att gå å lägga oss istället. Barnkalas tar knäcken var den bästa. Vi förstår inte hur föräldrar med 8 barn överlever... :)

Här hemma är det lite sjukstuga för tillfället. Jag känner mig hängig. Snuvig, ONT i huvudet, svårt att andas, halsont och allmänt nere. Även Malva är lite hostig och snuvig, men vi hoppas det stannar där och inte blir sämre.
Bara några dagar kvar till jul och än är vi inte riktigt klara med alla klappar än, men snart så. Sen ska vi bara försöka få ut dom där förbaskade tomtarna oxå som fortfarande ligger i kartongen så ska ni se att det blir jul i detta hus även i år. Kanske måste göra lite julgodis oxå........

Igår var vi även på dopsamtal. Vi fick världens gulligaste präst så allt känns jättebra. Gick in och kikade en snabbis i kyrkan oxå eftersom jag aldrig varit där. Jättefint var det, känns lite läskigt att stå där framme. Men det är ju Malva som ska vara i centrum, inte vi, och jag tror hon tar uppmärksamheten som en lady.

Avslutar med lite bilder.

124214-85
Vårt fina pepparkakshus.

124214-81
-Se så många paket jag fick. Tack mormor/morfar och mamma/Mats

124214-82
Kalasklar i håret...

124214-83
Albin blåser ut ljusen på tårtan.

124214-84
Malva tog kalaset med ro, först sov hon bara o sen låg hon i vagnen och bara tittade med stora ögon.


Det ligger även ute en ny film på Youtube. Länk kommer här. Film

Önskekläder till Malva.

Lägger härmed ut tre bodysar (heter det då?) som Malva vill ha, eller oki då, som Malvas mamma vill att hon ska ha. :) Allt i storlek 68 såklart så hon kan ha dom läääääääääänge.

En body från MiniSafari

En body från Småfolk

En body från Ej Sikke Lej

Visst är dom underbara? Bodyn från Småfolk har jag spanat på jag vet inte hur länge.... *dregglar*

Kolla in fler fina kläder på babyclothes.se

Nu MÅSTE jag slänga Albin i säng...

En massa Albinsvar...

Tänkte det skulle vara kul att fråga Albin en massa frågor och sen se vad han svarar. So here goes...

Vad heter du?
- Albin Ohlson
Hur bor du?
-
Bra. Lägenhet menar jag, inte braaaa.
Hur många år är du?
- 5 och ett halvt, fyller snart 6, den 18:e december
Vad tycker du är roligt?
-
Rita
Vad tycker du är tråkigt då?
-
Sitta och vänta
Vad är din favoritmat?
-
Hamburgare
Vad får man göra i skolan?
-
Hmm. Ska jag säga det roliga eller det tråkiga? Man får göra matte, man får pyssla i pysselrummet och sen efter vi sjungit hejdå-sången och avslutat skolan får man vara i alla rummen på fritis.
Vad tror du finns i rymden?
-
Massor med jordklot, fast inte bara vårat. Finns det riktiga rymdvarelser mamma? Jo, det gör det mamma.
Vilken är din favoritfärg?
-
Rööööd, lila, orange, rosa och grön.
Oj, det var många färger. Kan du välja en?
-
Då vet jag inte. Kanske lila, fast ljuslila.
Vad heter det där du bor?
-
Mjölkudden.
Bor du inte nån annanstans oxå?
-
Jo, på Skurholmen.

-Mamma, vad betyder skur?
-Det kan vara tex en regnskur, alltså lite regn.
-Men mamma, det finns oxå nåt som heter skurmopp.

Varför måste man sova på natten?
-
För man är trött och för man växer.
Vad ska du bli när du blir stor?
-
Snickare
Vad gör en sån då?
-
Bygger
Var kommer bebisar ifrån?
-
Magen
Vad gör bebisar för något?
-
Inte vet jag. Grinar.
Har du varit en bebis då?
-
Ja, såklart.
Vilka är dina finaste kläder?
-
Det är säkert den där tröjan men olika mönster, den där rosa tröjan.
Vad önskar du dig av tomten?
-
Stämplar, speciellt sånna där glasstämplar.
Finns tomte? Var bor han?
-
Han finns och han bor i Nordpolen
Vem är din bästa kompis?
-
Sandra
Vilket är det finaste ordet du vet?
-
Hmm, horisonten.
Det fulaste ordet du vet?
-
Det är nån man egentligen inte får säga. *viskar* Bajs...
Vad är du jättebra på att göra?
-
Jag är lika bra på allting.
När blir mamma o pappa arga på dig?
-
När jag busar för mycket
Vad ska du göra nu??
-
Svara på frågor.

Alldelens ensammen...

... Mats är på julfest med jobbet, jag fick inte följa med. Aldrig är det inklusive respektive!! Suck.
Sitter här o försöker uppdatera en snabbis m Malva på armen, skriver med en hand. Säg vad man inte kan göra med en hand nu för tiden. Här om dagen hyvlade jag t.o.m ost med Malva på armen, de ni!!

Idag hade Albins skola firande av tredje advent. Fick väcka malva, som inte alls blev glad, skippa frukosten o springa till skolan för att hinna dit kl 08. Sen stod vi ute o frös och lyssnade på barnen som sjöng så duktigt. Efteråt serverades fika i klassrummet, mums m pepparkaka, saffranskaka o saft till frukost. :)

Albin ville visa deras finfina pepparkakshus som dom gjort i hans klass... O håll med om att det var snyggt, och annorlunda. *s*

124214-79


Någon bad mig idag ta kort på Malva när hon sitter i sjalen så här kommer det, men eftersom mamman såg förfärlig ut så klipptes hon bort. :) Men skönheten syns iaf, och det är ju ändå bara henne ni är intresserade av...

124214-80

124214-78
Stackars Albin. Inte nog med att Malva norpat hans snuttefilt, nu har hon siktet inriktat på hans nalle oxå. Tur brorsan e så snäll och låter henne gnaga på den.

Världens bästa Albin.

Måste bara berätta vad Albin sa vid frukostbordet härom morgonen.

Vi hade precis satt oss ner, Albin med sin gröt och jag med tidningen.

- Mamma. Jag tycker du är den snällaste o bästa mamman i hela världen, säger Albin helt apropå.
- Men älskling va du är snäll. O jag tycker du är den bästa Albin i hela världen, säger jag. Jag vet att jag kanske inte är bäst varje dag men du ska veta att jag försöker.
- Men mamma, du behöver inte försöka. Du är så där snäll iaf.
Och så ger man mig en stooor kram.

Vems hjärta smälter inte då? Han är så go och omtänksam min lille son.

Lucia...

124214-66
Malva i sin gröna Katvig-dräkt, samma som hon hade på sig som nyfödd, nu passar den bättre dock.
124214-77
Uppvikta ärmar och ben... Lillräkan, 2 dagar gammal



Igår var det lucia och jag hann inte blogga, så jag gör det idag istället.

Det var julfest på Albins skola, det fanns tydligen en tomte i skogen som delade ut paket och sen bjöds det på fika i matsalen. En lyckad eftermiddag och en trött Albin, trött mamma o trött Malva gick hem mätta efter 1,5 timmes stök.

 Axel och Albin fikar o öppnar tomtens paket.
 Albin ville själv ta kort på fikabordet. Framtida fotograf??
 Meja tog det hela med lugn...


Väl hemma igen så poserades det lite i soffan. Mamma tänkte ta en fint kort på Malva i sin lucia krona, lättare sagt än gjort... Nåja, med en så söt modell är det ändå svårt att misslyckas. :)
    

 
Tillslut var kronan ganska god att äta på iaf. Och inte konstigt den åker ner hela tiden, den är ju egentligen från 1 år och uppåt... Brorsan ville oxå vara med på ett hörn. Störtkul!!!


Idag var det traditionell/obligatorisk glöggkväll hemma hos min Chef/goda vän Åsa. Ojojoj så mkt gott det fanns. Mat i massor och fika i mängder. Vi åt så vi nästan sprack. O varmt och härligt var det oxå, ca 3000 värmeljus och 13 vuxna och barn. Phu... Men mysigt var det och kul att prata av sig litegrann, blir lätt lite för mkt bebis-prat här hemma känner jag. :) Så tack Åsa för en mysig kväll, vi kommer gärna nästa år igen. Stugan då kanske..?

Imorrn är det firande av 3:e advent på Albins skola. Kl. 08. Jag som hade sett fram emot sovmorgon nu när Albin sover hos pappa just idag. Men det är väl bara o dra sig upp. Ska bli kul o se när dom sjunger. På julfesten i går så sjöng barnen t.o.m. på engelska och lite spanska (feliz navidad), dom var så duktiga så...

På tal om mitt förra inlägg, där jag skrev om min kamp att vara en bra mamma. Har precis insett att jag nog är bland d sämsta iaf nu juletid.
- Jag har inte jylpyntat. EN stjärna, EN ljusstake och EN ängel i Albins rum, thats it...
- Jag har inte bakat pepparkakor eller lussekattet
- Jag har inte gjort nå knäck eller annat julgodis
- Jag glömmer alltid bort att hänga upp ett paket i kalendern så Albin får alltid paketet i handen
- Jag har inte julpysslat nåt med Albin
- Jag har inte handlat klart alla julklappar
- Jag har inte börjat planera julmaten
- Det finns aldrig nån julmust här hemma
- Det finns ingen adventskalender som man ska tända varje söndag

Men Albin har iaf en chokladkalender (som han fick av svärmor!!), det finns ett datumljus (som inte är såååå långt efter) och han ser julkalendern varje dag. Stackars mina barn... Lovar att bättra mig till nästa jul när vi har hus.

Sa till mamma häromdagen att jag har en väldigt gyllene syn av mig i hus. Ser framför mig att jag bakar allt mitt eget bröd, syltar o saftar, bakar fika, storhandlar, städar varje fredag med ett leende på läpparna, barnen leker snällt på golvet/ i sitt rum, jag o Mats går omkring och ler mot varandra hela dagarna, det finns inga dammråttor i hörnen och är alltid fint och undanplockat hemma.
-Ojojoj sa min mamma. Du kommer få ett grymt uppvaknande.
Hmmm, vad menade hon med det? Blir det inte automatiskt så när man har hus? Det har då jag alltid trott. Lovar att baka lussekatter och pepparkakor iaf.

Nu är det sängen som gäller så jag orkar upp inatt. Bye bye allihopa...

PS Jäkla blogg. Eftersom jag la bilderna centrerade så gick det inte att ändra tillbaka texten sen, så den blev oxå centrerad. IRRITERANDE!!! Suck.... Nåja, ni får stå ut med detta skönhetsfel

Lite känslostorm innan läggdags...

Alltså alla dessa känslor bara svämmar över en ibland. Vilken enorm kärlek man har till sina barn.


Jag har ju en son som är 6 år snart så jag trodde jag var inställd på dessa känslor men icke då. Jag tror nästan jag älskar Malva så mkt att jag spricker snart. Och den kärleken jag ser i hennes ögon gör att jag nästan börjar gråta. Fatta så stort!!?!! Man har ett barn som man "tillverkat" av enorm kärlek och efter en lååååång väntan (för vissa längre än för andra) så kommer det ut en perfekt liten person som bara är helt självklar i ens liv på en gång. Allt man en gång trodde var viktigt är som bortblåst och hela världen stannar upp om hon hostar till, sätter i halsen eller smäller av ett av sina underbara leenden.


Är så lycklig att jag får vara hemma med henne varje dag och dela hennes vardag. Vi lär känna varandra mer och mer för varje dag och jag älskar denna lilla människa 1000 gånger mer idag än jag gjorde igår men inte på långa vägar lika mkt som jag kommer göra imorgon.

Tänk att få vakna varje morgon med henne vid sin sida. Jag hör hur hon börjar grymta/buffa runt lite, sträcker sina småååå armar rakt upp och det är knappt så händerna når över hennes lilla huvud. Hon gäspar och ser sig omkring. Får syn på mig och ger mig det mest smältande leenden som finns och sträcker sin hand mot mig och tar mig på kinden. Som att säga "hej mamma, va skönt att du är här. Jag känner mig så trygg här brevid dig".


Jag vill skydda henne mot allt ont som finns där ute. Där ute i stora världen. Där ute som ibland bara är runt knuten. Där ute.... Vill ha henne i famnen, hålla om henne och viska i hennes öra att allt kommer att bli bra. Mamma är här och jag kommer inte låta nånting hända dig. Det är du och jag mot världen. Vår lilla familj som kämpar varje dag och som är så lyckliga. Ingen är lyckligare än vi.
Jag vill hålla henne nära, så hon känner mitt hjärta, ett hjärta som slår för henne och hennes storebror. Jag vill att hon ska känna sig trygg och älskad.


Min älskade, underbara dotter. Känner du hur älskad du är? Känner du dig trygg? När du ligger och ammar o ser in i mina ögon, känner du vad jag känner då? Jag är så lycklig som har dig och storebror. TACK för att ni valde att komma just till mig, att just jag fick bli er mamma. Jag lovar att jag ska vakna varje dag och göra det bästa jobb jag kan, varje dag. Jag vill vara den bästa mamman åt er två. Även om jag kanske inte är det alla dagar så ska ni veta att jag försöker och kämpar.


Jag älskar dig så otroligt mkt, min allra käraste dotter. Tack för att du finns...

124214-65

Glömde igen...

Som sagt, är jag senil eller kan jag skylla på amningshjärnan? Glömde ju berätta veckans RIKTIGT stora nyhet.

Vi är med parhus!!!!!!!!!!!!!

I fredags var vi på banken och fixade förskottslån så nu äger vi ett parhus, eller iaf 10%. :)

Tjoho, Jippi och Tjohej! Äntligen slipper vi dessa jäkla två trappor, Lulebos underliga väggar och grannar som stör i tid och otid.

En fyra i Sunderbyn med två plan och gräsmatta både fram och bak. En stor allmäning bakom huset där dom klipper upp till fotbollsplan på somrarna. Området är jättemysigt och fullt med barn. En minuts promenad till svärmor, 100 m till skolan och supernära busshållplatsen. Kan det bli bättre? Vi tror inte det iaf.

I april flyttar vi in och nu pågår renoveringsplaneringar för fullt. Vi ska byta golv och måla/tapetsera om överallt. Byta kakel, bänkskiva och beslag i köket. Riva en vägg mellan hall och kök och kanske byta ut nå skåp i köket så jag får ett skafferi. Ganska småsaker men som ändå kommer göra stor skillnad. Badrum och sånna stora projekt får vänta.

Albin är överlycklig och vi pratar redan om hur vi nästa vinter ska göra islyktor, bygga snögubbar och ha en riktig gran m belysning ute på framsidan (han är lite besviken att vi inte kan ha en riktig gran inne eftersom Mats är allergisk). Hans rum ska målas om och han vill ha prinsessor och blommor på väggen, så det måste vi fixa på nåt sätt. Min tjejiga lilla pojk. :)

Ååå detta känns så bra och vi är såååå glada att vi köpt detta parhus. Vi vill nog båda helst flytta in igår, men säger att dessa månader går nog fort.



124214-64
En ganska mörk bild på vår framtida bostad. Ett litet rött hus med blå dörr, som jag alltid önskat mig. :)

Ännu en vecka till enda..

När jag satte mig för att börja blogga nu alldeles nyss så kom jag inte på en enda sak som hänt i veckan. Börjar jag bli senil? Eller är det amningshjärnan som tjockats igen av all bomull..? Men efter lite grubblande så kom jag på att det faktiskt hänt en del sen sist.

I tisdags gick jag och tjejerna från gamla föräldrargruppen på BVC in till stan. En av tjejena hade aldrig varit i en viss butik som säljer barnkläder och vi kände oss manade att visa henne. :) Så barnvags-maffian gick in till stan, fikade, handlade barnkläder och gick sen hem igen. Fast jag stannade kvar lite och hälsade på tjejerna på jobbet lite, ammade och tog sen bussen hem. (Butiken är Little Dragon och ligger på Storgatan 61, underbara kläder, tror jag nämt dom här nångång.)

 Här sitter Elias i mamma Saras knä, och hon är redo med kräkhanduken som vanligt.
 Sötnosen Tilde i mamma Toves knä.
 Charmtrollet Kevin skrattar åt mamma Eivor (ursäkta stavningen??)
 Man kan väl inte alltid vara en stolstråle heller....
 Denna inhandlades åt Malva.

Fredagen ägnades på stan. Köpte julklappar så det stod härliga till. Det är ju så roligt att handla åt barnen. Så nu är jag klar med paket för det här året, har en liten kompettering till Nova bara, sen e jag klar, tror jag. Nu ska bara allt slås in oxå... Pust.

Igår var det julfest på jobbet och jag & Malva var bjudna. :) Jättekul att träffa alla igen, och en massa nya ansikten var det oxå. Vi åt gott, vissa sjöng vackert och sen delade vi ut julklappar. Jag, Malva, tant Anna och en annan Anna gjorde kvällen tidig och åkte hem vid halv tio, men resten av gänget stannade och höll låda antar jag... :) Tack Åsa och gänget för en kul kväll.

Nu ska jag berätta nåt som är ganska pinsamt. Jag har inte julpyntat än.... Suck. Vet inte vad det är med mig, jag har väl tid egentligen, kan inte ens skylla på att Malva är krävande. Det har bara inte blivit av. Jag fattar inte att det är december och snart jul. Men när Tilde sa på Nyhetsmorgon att idag är det andra advent och snart jul fick jag ont i magen. Så nu är iaf en julstjärna uppe och belysningen på balkongen (oki att bara 10% av lamporna funkar, men vad gör det...? *ler*) Imorrn ska jag försöka ställa ut nån tomte här och där tänkte jag, så kanske är jag färdig innan julafton.

Strax bär det av till Sunderbyn och mat hos Doris, igen... :)

Och en helt annan sak. Gissa vad Malva nu kan... Jo, vända sig från mage till rygg!!! Vi blev helt paff. Första gången så hamnade hon liksom bara på sidan och sen orka hon inge mer. Vi tänkte att det var säkert bara en tillfällighet men vände tillbaka henne och tog fram filmkameran och jodå, än en gång så vänder hon på sig. Dock på pausar hon ett tag på sidan (Jobbigt ju!!) men tillslut hamnar hon allt på rygg. Och vi fick det på film!! Vår stora lilla tjej!

 Här ligger hon och kämpar, ser ut som en ostbåge. :)
 -Attans figurer som ej går att plocka loss... Men roliga är ni iaf.
 Inte bara Meja som kan göra konstiga miner. På denna bild känner inte ens mamma igen sin dotter. :)
 Två nya bodysar har hon oxå fått denna veckan.

Veckans andra stora nyhet är att Albin har en lös tand!!! Han ringde mig häromdagen och berättade att när han på skolan skulle ta av sig vanten med hjälp av munnen så blev en tand lös. Tydligen en nere till höger. Min stora lilla(?) kille. :) Fast han säger att det gör ont om man vickar för mkt. Minns själv känslan av lösa tänder, huvva... Hoppas detta går bra och smärtfritt för min pojk.

Nu ska jag göra mig iordning och försöka få på Malva kläder (sover). Bye bye och kram.

Kom på en annan grej...

... årets julkort har kommit och dom är sååååå fina. Jag måste ha världens mest underbara barn, kan inte titta mig mätt på kortet. Så släkt och vänner, förvänta er snart en julhälsning i brevlådan. Glöm ej att vända på kortet... :)

En helt annat sak. Alla ni där ute med fler än en vagn, hur övertalar/övertygar man sin sambo att man behöver en ny/till vagn? Jag har nämligen kommit fram till att jag behöver en vagn till men Mats är inte alls med på noterna. Suck, varför ska man ha en sån grubblande icke spenderande sambo? Jag älskar min vagn jag har nu, misstro mig inte. Men den har sån liten varukorg så jag kan inte handla nånting (och nu menar jag inte kläder utan mat), får plats med... nästan ingenting där under. Jättetrist. Så nu behöver jag ytterligare (i värsta fall en ny) vagn. Se på föremålet för min kärlek här. Kronan-vagnen.
Så alla ni där ute som gått igenom detta, ge mig alla tips ni har!!! Behöver er hjälp.

Glömde ju säga...

När jag o Mats var på skyltsöndagen igår så gick vi in på Storgatan 61 och in i den lilla barnklädesbutik som finns där. Gud så fina saker dom säljer där, om ni nångång ska köpa nåt till Malva så kan ni bara gå in dit, blunda, snurra runt och sen ta det första som ni pekar på. :) Allt där inne är så fint.

Mångra börjar fråga nu vad barnen önskar sig i födelsedagspresent/julklapp/doppresent. Så vi försöker knåpa på nån lista men det är svårt.

Malva vill ha kläder, minst stl 68. Gärna från IdaT, Katvig, Ej Sikke Lej (finns på storgatan 61 bland annat, även på nätet tex www.1klass.se) Molo och Mini Safari tycker vi oxå är jättefina. Även Villervalla-kläder är snygga, finns på antingen doffi här i stan eller på www.villervalla.se Sen vill hon ha påslakan till spjälsängen, där har jag hittat/köpt fina på tradera redan, men vill nån sponsra så varsågod. :) Vi är inte så mkt för tennsaker så dom slipper vi gärna, hellre saker man kan använda. Gärna böcker, tex nån av barnkammaren-böckerna, en gul Mini-kånken!!, en fotografering hos nån bra fotograf.

Albin vill ha påslakan från Åhlens (eller kanske ska säga att hans mamma vill att han ska ha...), nya böcker för lite större barn, han har mest för 4-5 åringar. CD-sagor att lyssna på vid sängdags. Den försvunna diamanten-spelet, pysselgrejer så som paljetter, glitter m.m, en grön Mini-kånken!! Idol 2006-CDn.

Det är så svårt. När man frågar Albin vad han vill ha så säger han bara -"överraskningspaket", så jag tror inte han vet själv vad han vill ha.

Men kommer vi på nåt så meddelar vi det förstås.

Upponer vända världen...

Minns ni att jag för ett tag sen klagade så mkt på all snö som föll? Och visade ett kort från vår gård där allt var helt översnöat..? Nu har nästan _all_ snö regnat bort, det är plusgrader varje dag och känns som Munkedals-vinter. Såååå tråkigt. Tar tillbaka allt tråkigt jag sa om snön och hoppas den förlåter mig och kommer tillbaka...

124214-49

I veckan har det hänt massor. På tisdagen var jag med några mammor och deras barn (som jag lärde känna på föräldrarutbildningen via BVC) på babysång. Det var jättekul, att få träffa andra mammor, komma ut huset och färska upp minnet med babysånger. Här hemma sjunger vi bara på A-Li & Rebban och det kanske blir lite trist i längden. Men nu har vi massa låtar på lager och ska dit igen imorrn, tyvärr för sista gången innan jul, hoppas dock att det fortsätter efter nyår nångång. 

På fredagen var det dags att träffa en kompis från KomVux-tiden, Yvonne. Det var sååå kul att se henne igen, det hade gått alldeles för länge sen sist. Hon hade med sig sin dotter Ida och jag tog med mig Albin och hade förhoppningar om att vi skulle kunna fika i lugn och ro på det viset, men ack så vi misstog oss. :) Ida och Albin fann varandra direkt och blev som två tokstollar i varandras sällskap. Det sprang, tjoades, lektes, ropades, tokades och gud vet vad. :) Men dom var underbart söta och verkade tycka bra om varandra. Så fort vi lämnat dom på stan så sa Albin - Å vad jag saknar Ida redan mamma, kan jag inte få träffa henne igen? Så jag lovade att vi skulle försöka ta oss ut till Lövskär nångång o hälsa på familjen. Det vore jättekul tycker mamma oxå, som anser att hon o Yvonne träffas på tok för sällan. Förhoppningsvis kan vi ses oftare i framtiden. Fast ska vi vänta med besöket tills tapetseringen är klar kanske Yvonne? Så Mats (även Yvonnes kille heter Mats) känner sig lite stressad och kanske skyndar på lite... :)
     
Ida hade fått nya örhängen o halsband dagen till ära och dom skulle visas upp för kameran. :) Gullunge...


Efter att vi lämnat av Yvonne o Ida på stan så gick jag o Albin till stadsparken för att se första avsnittet av årets julkalender som utspelar sig där. Det var jättemkt barn och en väldigt bra föreställning. Både Albin, Malva och mamma var nöjda efteråt. Albin tyckte häxan var bäst, för det fanns tomtebloss i hennes kvast. Efter en halvtimme på en träbänk så var vi ganska frusna så mamma och barn gick till Åhlens och fikade lussekatt och drack varm choklad. Vi hade helt enkelt en underbar fredag på stan. :)

Hela tomtefamiljen + en häxa
124214-52
Sitter o väntar på att föreställningen ska börja
124214-53
Väl hemma så varvar vi ner med lite Bumbibjörnarna på film. Albin kan hela texten. :)
124214-54

Och när vi sen kom hem så hejade vi fram Markus till årets Idol. Tjohoo, denna kille är ju helt underbart bra. Albin har fått hans autograf så han är mäkta mallig. Mats jobbar ihop med Markus syster och när Idolvinnaren var hemma i Övertåneå för x antal veckor sen så fixade hon så att Albin fick en autograf. Tack snälla du!!! Fast nu vill ju jag oxå ha en. :) Men Albin säger att vi kan dela. Älskade son va du är snäll. 

Lördagen var skittråkig för min del. Albin var hos Axel o lekte hela dagen och Mats var på hockey, jag o Malva var ensamma hemma hela dagen o hade skittrist. Men det tog vi igen på söndagen när jag släpade hela familjen till stan för att "njuta" av skyltsöndagen. :) Vissa njöt mer än andra, Mats fick jag nästan pistolhota för att han skulle följa med. Men väl där så tyckte han inte det var så farligt ändå. Tänk att efter nästan två år tillsammans så har han fortfarande inte lärt sig att jag är ganska kul o gå på stan med. När han är med så uppför jag mig som en god flickvän och springer inte in och ut ur alla affärer utan går snällt och håller hans hand och tindrar med ögonen, en o annan puss oxå och så är han nöjd. :)

Nu vaknade Malva med ett illvrål som betyder MAT, bäst jag går och ger henne det antar jag. Ha det så bra allihopa. Och kom ihåg, bara 20 dagar kvar till jul... :) Ho ho hooo.



RSS 2.0