Jobb och fiske

Imorrn åker Mats och en kompis upp till fjällen för att fiska, kommer inte hem förrän sent torsdag kväll. Så jag ska vara helt ensam. Men som tur är kommer mamma och pappa och hälsar på måndag kväll. Ska bli jättekul att se om igen, det var länge sen.

Albin längtar såå efter mormor. Han såg en bild på mormor häromdagen och då suckade han och sa "ååå nu längtar jag ju ännu mer efter mormor..." Inte lätt för en 6-åring att ha sin älskade mormor 130 mil hemifrån. Men han är tapper.

I helgen ska jag jobba, men som tur är så ställer farmor upp som barnvakt. Tusen tack. Malva har även sovit hos farmor i veckan. Jag och Mats fick en barnfri kväll och natt. Vi var ute och åt, gick på bio och hade det jättemysigt. Första dejten på evigheter. Det måste vi helt klart göra om. Sen åkte vi hem och... SOV!!! Oavbrutet hela natten fram till 09. När hände det sist? Oki, jag vaknade lite här och där och undrade varför inte Malva vaknade nåt, men sen somnade jag fort om igen när jag kom på att hon inte var hemma.

Det blir en snabb uppdatering idag. Ska duscha och lägga mig. Har varit vissen och nere hela dagen idag. Förmodligen pga att Mats åker bort imorrn. Kommer att bli tomt utan honom, och Malva kommer nog att undra var han är. Tur att Albin kommer på söndag iaf. Vi tror hon kan säga Albin nu. "Adnnnnn Adnnnnn" säger hon hela tiden och vi troooooor att det är Albin iaf. :)

Ha en skön helg. Här kommer lite bilder på vår vecka.

124214-432
Mmm en smörkniv full i messmör.

124214-433
Den ska slickas HELT ren såklart.

På cykeltur
I tisdags packade vi farmors cykelkärra och begav oss till stranden.

124214-428
Malvas första cykeltur, och den uppskattades!

124214-430
Ibland måste man få sola lite mellan varven.

image434
Full i solkräm och sand, precis som det ska va på sommarn.

124214-429
Mmmm... Mariekex.

124214-431
Efter badet blev vi bjudna hem till Anderssons på After Beach. Det var himla trevlig men bjöd på för tok för mkt alkohol efter maten så det blev en seeeeg dagen efter. Som tur var regnade det. :) Men himla trevligt var det iaf, bara o inse att man inte är nån ungdom längre. Här sitter Malva och Jossan och käkar rån.

Blingo!!!

image398


Nu har det skett. Nu kan jag titulera mig Jennie - Blingosäljare. :) Tjohooo så kul. Äntligen kan jag kombinera mitt brinnande intresse för barnkläder med lite nytta, förhoppningsvis tjäna lite pengar... Dom har grymt snygga kläder, fick hem visningskollektionen i veckan och har fortfarande ställningen uppe i vardagsrummet så jag kan slänga dit en blick då och då. Albin har idag förhört mig på namn och priset så snart är jag redo för ett party!! *nervös*
Vill ni veta mer så hör bara av er till mig...

Inne på Mejas hemsida kunde man i veckan läsa om värmeböljan som härjade i Luleå. Den är borta nu kan jag meddela. Det har varit regningt o tråkigt väder hela veckan. Albin klättar på väggarna snart men vägrar gå ut med risk att bli blöt. Så vi ser film, läser böcker, spelar spel, busar med Malva... På nåt sätt går dagarna ändå o rätt som det är kliver Mats genom dörren och båda barnen är väldigt glada att se honom (vaddå less på mamma?)

Veckan som gått inkuderar ett besök på Leos Lekland med Albins kompis/tjej Marie. Det har varit mkt Blingo-händelser, paket som kom bort o paket som ej levererades till dörrn trots att dom skulle... Malva (plus jag o Albin) har varit på 1-års kalas hos Elias i hans (hans föräldrars) nybyggda hus, väldigt roligt att träffa alla kompisar och se deras hus. Malva blev så inspirerad av alla kompisar som kunde gå så nu för tiden så springer hon runt som en tok, om man håller henne i händerna/handen lr om hon har en hand på bordet/stolen/skåpet/tv:n/väggen... Ett liiiitet litet steg tog hon häromdagen, och efteråt så tittade hon på mig och skrattade högt och med öppen mun. Såg för härligt ut. Som att" såg du mamma vad jag gjorde?!!! Häftigt va?!!!"

Imorrn jobbar Mats sista dagen innan semestern. Tjohoooooo igen!! Ska bli jätteskönt att ha honom hemma på dagarna och Malva kommer tycka det är så kul. Hon har verkligen världens bästa pappa!! Han vill verkligen spendera varje stund med henne, leker och busar med henne så hon kiknar av skratt, hon blir alltid överlycklig av att se honom kommer hem på lunch lr efter jobbet. Dom sitter och myser, pratar hemligheter. Han tar henne på nätterna så jag får sova. Aldrig ett klagomål o aldrig nåt gnäll. Jag har verkligen valt världens bästa pappa till mina barn. Läste i nya Mama ett citat från Jennifer Gardner. Där säger hon om sin man Ben Affleck: "Du vet, när man är liten och drömmer om en lång, snygg make och föreställer hur han gosar med din bebis" Ben är så, på pricken." Och jag måste ju då säga att Mats är så, på pricken!!. Älskar dig!

O här kommer en drööööööös med bilder. Håll till godo.

   
  

1) Födelsedagsbarnet Elias med Malva o Albins stooora paket.
2) Kevin knallade runt som om han aldrig gjort nå annat.
3) Tilde har det bra hos Sara.
4) Emilia var kalas-fin
5) -Vadå? Var inte de här paketet mitt lr?
6) Jäkla höga trösklar dom har på det här stället tänker Amanda.
7) Kevins första tårtbit EVER.

   
  

1) - Jag kan hjälpa dig att öppna Elias.
2) Alla andra barnen fick mumsa på den goda tårtan...
3) ... men Malva fick bara rån o lite yoghurt. Men var nöjd ändå.
4) Efter kalaset begav vi oss till biblioteket o slappade medan Malva sov.
5) Och när vi kom hem hade Blingo-kläderna kommit!!!
6) - Vill du ha hjälp mamma?
7) Tittut!!

   
 

1) En lagom läskig rutchkana.
2) Det fanns även en plats för Malva att leka...
3) ... men storebror trivdes ganska bra där oxå.
4) Puss på dig älskling.
5) *SMACK*
6) Inte lätt att sova i det här oväsnet.


    

1) Vi rensade spjälsängen och hittade totalt 10 nappar, inkl den som låg i skötväskan.
2) Mohahaha, jag är i himmlen!!!
3) Snyggingen poserar i kjol.
4) Alla underbara kläder... *mmmmm*
5) Inte bara Tilde som kan ha tofs minsann... :)

image425
*kärlek*

Hej hej



Malva vill gå med sin/brorsans gamla Lära-Gå vagn heeeela dagarna. Fram o tillbaka i hallen, tills det tar stopp o då skriker hon arg tills ja kommer o vänder på henne och vagnen. Sen tokskrattar hon hela vägen fram till nästa vägg.

Det har inte hänt så mkt sen sist. Albin har varit hos pappa och farmor. Malva har letat efter honom varje dag, så hon lär bli överlycklig imorrn när hon vaknar och ser han igen. Han kom nämligen hit för 2 timmar sen, men hon hade precis hunnit lägga sig då. 
 
Jag jobbade igår. Oj så mkt det var. Kanske inte mest med folk men vi var bara 3 pers så vi fick springa som små tokar. Men det var kul!! Precis som förr i tiden. Tänk om det kunde va så varje gång man jobbade, då skulle dagarna gå fort. Sa åt min chef att nu vill ja börja jobba regelbundet, varannan helg lör och sön. Ska bli skönt med lite regelbundenhet...

Imorrn är Malva bjuden på 1-års kalas hos Elias. Det ska bli kul. Sa åt Albin att detta blir Malvas första kalas, men då påminde han mig om Meja. O självklart har ju hon fyllt år, sorry Meja att vi glömde bort dig. Ska aldrig hända igen...

Har haft ganska dåligt väder i slutet av veckan. Ringde hem till mamma i fredags o klagade att nu har det minsann regnat i 3 timmar, börjar bli lite jobbigt... Trodde nästan hon skulle lägga på, dom har ju haft regn i veckor nu (Dom bor i Bohuslän). Men det är kul att retas lite. *ler*

Nu har Albin precis somnat så jag o Mats funderar på att oxå gå å lägga oss. Vi är inte roligare än så här, bara att inse.
Imorrn har min kära vän Johanna BF. Men det verkar inte vara nån bebis i sikte, jag har sagt att den kommer på tisdag... Hoppas bara hon inte behöver gå lika länge över tiden som jag. (Läs om min grav + förlossning HÄR.)

Väntar med spänning på min visningskollektion från Blingo. Har nu blivit säljare och väntar som sagt på kläderna. Ska bara plugga lite först, sen börjar jag sälja på heltid. Bor ni i närheten o vill ha ett party så hör av er på min mail. Adress står längst upp på sidan.

Ha det så bra, tills vi ses igen. Tjing-e-ling.´

Ja just ja, i veckan kom räddningen. Nämligen Ergon jag beställt. Heeeelt underbar grej. Fattar inte hur jag klarat mig utan den. Malva älskar den, jag älskar den, Mats säger att den är jättebra. Kunde inte bli bättre. Nu kan jag faktiskt få nåt gjort här hemma på dagarna. Jag hyrde min från VaraNära, kolla gärna in.

image397

Lite bilder.

Här kommer en snabb redovisning av tiden som gått.

Nu måste jag ut och jaga in Malva som härjar på gräsmattan. Helt orädd och bryr sig _inte_ om mamma är i närheten lr inte. Tok-unge. Ha de gott - Igelkott. :)

r>




RSS 2.0